TUTAL VE MUHTARLARIN “DAYANIŞMA VE TANIŞMA” TOPLANTISI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.04.2019 - 02:10, Güncelleme: 18.04.2019 - 02:10
 

TUTAL VE MUHTARLARIN “DAYANIŞMA VE TANIŞMA” TOPLANTISI

Belediye Başkanı Mehmet Tutal yeni göreve gelen muhtarlarla dayanışma ve tanışma toplantısı gerçekleştirdi.

Tüm mahalle muhtarlarının ve Belediye Birim Amirlerinin de katıldığı dayanışma ve tanışma toplantısı Adile Baysal Kültür Evi’nde gerçekleşti. Yeni seçilen muhtarlar ve Belediye Birim Amirlerinin tanışmasının ardından konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Tutal; “Belirli periyotlar aralığında toplanarak istişarelerde bulunmuştuk. Yeni dönemde de inşallah bu beraberliğimiz sürecek. Muhtarlarımızın büyük bir bölümü yeni dönemde göreve başladı. Tanışalım istedik.” dedi. Başkan Tutal; “Muhtarlığın etkinliği ve saygınlığı hepimizce malum. Büyükşehir yasası ile muhtarların görev alanı genişledi. Belediyelerle eşgüdümlü olarak çalışması gerekiyor. Sizler mahallelerinizin gözü, kulağı ve uç beyisiniz. Seçimlere giren tüm muhtar adaylarını cesaretlerinden dolayı kutluyorum. Yeni seçilenlere de başarılar diliyorum. Atalarımız, seçim ve senedin süresi çok erken geçer derler. Bu 5 yıl da geçer ama hayırlı hizmetler yapmak önemli. Geçmiş dönemde beraber yönettiğimiz gibi bu dönemde de mahallelerimize beraber hizmet edeceğiz.” şeklinde konuştu. Mahallelerin sorunları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Tutal; “Mahallelerimizin şuanda yapılacak olan işlerinin yüzde 90-95’ini tamamladık. Ama sorunlar bitmez. Sizlerden ricam, mahallenizle ilgili bir dosya hazırlamanız. Bu dosyaları bizim bilgilerimiz ile karşılaştırarak yapılacak hizmetlerin önceliklerini göz önüne alıp bir plan ve program çerçevesinde çalışmaların sürdürülmesini sağlayalım. Daha çok görüşeceğiz ama sisteme dayanarak yapılan çalışmalarda daha verimli olacağımıza inanıyorum. Gönül birliği ile kardeşlik duyguları içinde çalıştıktan sonra hep beraber Seydişehir’imize en güzel hizmeti vermeye devam edeceğimize inanıyorum.” dedi. Dayanışma ve tanışma toplantısında ilk çalışma olarak; muhtarlardan koruma ile ilgili çalışma yapılmasını isteyen Tutal; “Mahallelerinizde çoğunluk koruma istemezse koruma yapılmayacak. Mahallenizin bu konuda isteği ile ilgili bir çalışma yapıp bize bildirdiğiniz zaman bu konu çözülecek.” dedi.
Belediye Başkanı Mehmet Tutal yeni göreve gelen muhtarlarla dayanışma ve tanışma toplantısı gerçekleştirdi.

Tüm mahalle muhtarlarının ve Belediye Birim Amirlerinin de katıldığı dayanışma ve tanışma toplantısı Adile Baysal Kültür Evi’nde gerçekleşti.

Yeni seçilen muhtarlar ve Belediye Birim Amirlerinin tanışmasının ardından konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Tutal; “Belirli periyotlar aralığında toplanarak istişarelerde bulunmuştuk. Yeni dönemde de inşallah bu beraberliğimiz sürecek. Muhtarlarımızın büyük bir bölümü yeni dönemde göreve başladı. Tanışalım istedik.” dedi.

Başkan Tutal; “Muhtarlığın etkinliği ve saygınlığı hepimizce malum. Büyükşehir yasası ile muhtarların görev alanı genişledi. Belediyelerle eşgüdümlü olarak çalışması gerekiyor. Sizler mahallelerinizin gözü, kulağı ve uç beyisiniz. Seçimlere giren tüm muhtar adaylarını cesaretlerinden dolayı kutluyorum. Yeni seçilenlere de başarılar diliyorum. Atalarımız, seçim ve senedin süresi çok erken geçer derler. Bu 5 yıl da geçer ama hayırlı hizmetler yapmak önemli. Geçmiş dönemde beraber yönettiğimiz gibi bu dönemde de mahallelerimize beraber hizmet edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Mahallelerin sorunları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Tutal; “Mahallelerimizin şuanda yapılacak olan işlerinin yüzde 90-95’ini tamamladık. Ama sorunlar bitmez. Sizlerden ricam, mahallenizle ilgili bir dosya hazırlamanız. Bu dosyaları bizim bilgilerimiz ile karşılaştırarak yapılacak hizmetlerin önceliklerini göz önüne alıp bir plan ve program çerçevesinde çalışmaların sürdürülmesini sağlayalım. Daha çok görüşeceğiz ama sisteme dayanarak yapılan çalışmalarda daha verimli olacağımıza inanıyorum. Gönül birliği ile kardeşlik duyguları içinde çalıştıktan sonra hep beraber Seydişehir’imize en güzel hizmeti vermeye devam edeceğimize inanıyorum.” dedi.

Dayanışma ve tanışma toplantısında ilk çalışma olarak; muhtarlardan koruma ile ilgili çalışma yapılmasını isteyen Tutal; “Mahallelerinizde çoğunluk koruma istemezse koruma yapılmayacak. Mahallenizin bu konuda isteği ile ilgili bir çalışma yapıp bize bildirdiğiniz zaman bu konu çözülecek.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.