ak

DOKTOR EKSİKLİĞİ KRONİK VAKA

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.04.2021 - 02:05, Güncelleme: 24.04.2021 - 02:05
 

DOKTOR EKSİKLİĞİ KRONİK VAKA

ALİ SAYLAM KÖŞE YAZISI

Çok sayıda okurumuz sosyal medyadan veya yolda görünce hastanedeki doktor eksikliğini dile getirmemi istedi.  Devlet Hastanesinde de ilk kez bir bayan hekimin Başhekim olması ilçe gündeminin başına oturttu Hastanemizin fiziksel eksiklikleri, işleyiş hatası atamaları ve takip konusunda eksiklikler olduğu herkesçe malum. Sağır sultan bile biliyor. Ama bu köşe yazımızda konuyu dağıtmamak için sadece uzman doktor eksikliğine değinmek istiyorum. Şu anda hastanemizde göz doktoru, nöroloji doktoru yok. KBB doktorunun da haftada iki gün çalıştığını biliyoruz.  Uzman doktor eksikliği sorunu yıllarca devam eden bir mesele ama bu işin perde arkasını pek irdeleyen yok. 90’lı yıllarda Devlet Hastanesinin Başhekimliğini yapan Mehmet Karabacak ile bir sohbetimizde; Seydişehir’e gelmek isteyen doktorların, hastanede çalışan doktorları arayarak gelip gelmeme konusunda fikir aldıklarında “İlçede dedikodu çok. Doktorlara pek sahip çıkılmıyor” gibi olumsuz cevap aldıklarını bu durumda da ilçeye doktor gelmemesinde büyük bir faktör olduğunu söylemişti. Bir uzman doktor arkadaşım ise Seydişehir’e geldikten kısa süre sonra tayinini isteyerek Didim’e gitmişti. “Hocam daha yeni gelmiştiniz?” diye sorduğumda “Valla Ali doktorluk tahsilim için 10 yılımı verdim. İlçede sosyal faaliyet alanı kısıtlı. Biraz da hayatımı yaşayayım” dedi. Birde bunun yanında atamalardaki işleyiş var. İlk tayinlerde tabiatıyla uzman doktor talebinin ve arkasını aramanın büyük faydası var. İlçeye gelen doktorlar ilk atamalardan sonra sadece 18 ay mecbur kalıyorlar. Daha sonra tayinler açılır açılmaz boş buldukları ve istedikleri yere gideceklerinde kimse tutamıyor. Bu safhada Sayın Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve Ak Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay’ın ve sık sık bu konu için Ankara’yı aşındırdığını da biliyoruz. Gelen doktorların daha uzun süre kalması için yukarıda belirttiğimiz eksiklerinin giderilmesinin yanı sıra halkımızın da doktorlara sahip çıkması çok önemli.   Bu anlamda Başhekime de büyük iş düşüyor. Halkımızla hastanenin bütünleşmesi için varsa hastane derneğinin, Seydişehir’i idare edenlerin, siyasi iradenin hep birlikte birbirini anlayarak ilçemizde misafir olan doktorlarımızı memnun etmemiz mümkün diye düşünüyorum. Hastanemizi ve cereyan eden olumsuzlukları biliyoruz. Kangren haline gelmiş çözüm bekleyen sorunları var. Toroslar Gazetesi olarak önemsiyoruz. Başyazarımızın yine hastanemizle ilgili son yazısı gazetemizin mailine düştü. Kendisi de geniş bir şekilde ele almış. Takipçisi olacağız. Bu vesile ile yeni göreve gelen hemşerimiz Başhekim Dr. Havva Turaç Cingöz hanımefendiye ve beraberindeki idarecilere başarılar diliyorum. İnşallah bu yeni değişiklik ilçemiz için ve hastane için hayırlı olur.
ALİ SAYLAM KÖŞE YAZISI


Çok sayıda okurumuz sosyal medyadan veya yolda görünce hastanedeki doktor eksikliğini dile getirmemi istedi. 

Devlet Hastanesinde de ilk kez bir bayan hekimin Başhekim olması ilçe gündeminin başına oturttu

Hastanemizin fiziksel eksiklikleri, işleyiş hatası atamaları ve takip konusunda eksiklikler olduğu herkesçe malum. Sağır sultan bile biliyor.

Ama bu köşe yazımızda konuyu dağıtmamak için sadece uzman doktor eksikliğine değinmek istiyorum.

Şu anda hastanemizde göz doktoru, nöroloji doktoru yok. KBB doktorunun da haftada iki gün çalıştığını biliyoruz. 

Uzman doktor eksikliği sorunu yıllarca devam eden bir mesele ama bu işin perde arkasını pek irdeleyen yok.

90’lı yıllarda Devlet Hastanesinin Başhekimliğini yapan Mehmet Karabacak ile bir sohbetimizde; Seydişehir’e gelmek isteyen doktorların, hastanede çalışan doktorları arayarak gelip gelmeme konusunda fikir aldıklarında “İlçede dedikodu çok. Doktorlara pek sahip çıkılmıyor” gibi olumsuz cevap aldıklarını bu durumda da ilçeye doktor gelmemesinde büyük bir faktör olduğunu söylemişti.

Bir uzman doktor arkadaşım ise Seydişehir’e geldikten kısa süre sonra tayinini isteyerek Didim’e gitmişti.

“Hocam daha yeni gelmiştiniz?” diye sorduğumda “Valla Ali doktorluk tahsilim için 10 yılımı verdim. İlçede sosyal faaliyet alanı kısıtlı. Biraz da hayatımı yaşayayım” dedi.
Birde bunun yanında atamalardaki işleyiş var.
İlk tayinlerde tabiatıyla uzman doktor talebinin ve arkasını aramanın büyük faydası var.
İlçeye gelen doktorlar ilk atamalardan sonra sadece 18 ay mecbur kalıyorlar.
Daha sonra tayinler açılır açılmaz boş buldukları ve istedikleri yere gideceklerinde kimse tutamıyor.

Bu safhada Sayın Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve Ak Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay’ın ve sık sık bu konu için Ankara’yı aşındırdığını da biliyoruz.

Gelen doktorların daha uzun süre kalması için yukarıda belirttiğimiz eksiklerinin giderilmesinin yanı sıra halkımızın da doktorlara sahip çıkması çok önemli.
 
Bu anlamda Başhekime de büyük iş düşüyor.
Halkımızla hastanenin bütünleşmesi için varsa hastane derneğinin, Seydişehir’i idare edenlerin, siyasi iradenin hep birlikte birbirini anlayarak ilçemizde misafir olan doktorlarımızı memnun etmemiz mümkün diye düşünüyorum.

Hastanemizi ve cereyan eden olumsuzlukları biliyoruz. Kangren haline gelmiş çözüm bekleyen sorunları var. Toroslar Gazetesi olarak önemsiyoruz.

Başyazarımızın yine hastanemizle ilgili son yazısı gazetemizin mailine düştü. Kendisi de geniş bir şekilde ele almış. Takipçisi olacağız.

Bu vesile ile yeni göreve gelen hemşerimiz Başhekim Dr. Havva Turaç Cingöz hanımefendiye ve beraberindeki idarecilere başarılar diliyorum.
İnşallah bu yeni değişiklik ilçemiz için ve hastane için hayırlı olur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.