İKİ KONU HARİÇ ÜRETİMDE ALT YAPI HAZIR

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.07.2021 - 03:34, Güncelleme: 05.07.2021 - 03:34
 

İKİ KONU HARİÇ ÜRETİMDE ALT YAPI HAZIR

Ali SAYLAM KÖŞE YAZISI

  Pandemide normalleşme süreci başladı. Artık ilçemizin için gündemi, üretim olmalı.   üretim atağı için alt yapımız hazır. Sanayi, turizm, termal ve tüm kalkınma faktörleri fiziki açıdan Belediye ve Devlet tarafından sunulan imkanlarla ve tüm  mekânlar ile hazır durumda.   2022 yılında yatırım programına alınan doğalgazı da kullanacak olan organize sanayimizde yatırım yapmak isteyen iş adamlarının biri gelip biri gidiyor.   Son olarakta ülkemiz dışından bir yatırımcının organize sanayisine güneş panelleri imalatı kurmak için ilçemize gelerek Belediye Başkanı ile ciddi görüşmeler yaptı.   Termal de ise Belediyeye ait Seydi Şifa’dan sonra özel sektöre ait Küpe Dağı Termali faaliyete geçti.   Bu aşamadan sonra termal alanına otel yapmak isteyen yatırımcıların olduğunu biliyoruz.   Çevre yoluna Belediyenin ve bir benzin istasyonunun başladığı dükkânların inşaatı da hızla devam ediyor.   Bakırcı ve Köseleci evlerinin Seyit Harun Meydanındaki kafeteryanındı kültürümüz ve halkımıza hizmet edecek.   Yapılan Selçuklu Park, Millet Parkı ve inşaatı hızla devam eden Millet Bahçesi ve Seyit Harun Meydanı Arasta 1.Etap giydirme çalışmaları hızla devam eden 2. Etap çalışmalarıyla da şehrimizin çehresi güzelleşerek iç ve dış turizme zemin hazırlayacak.   Yukarıda bahsettiğim bu çalışmalara basın olarak sonuna kadar destek verdik. Yalnız 2 nokta var ki canımı sıkıyor!   Birincisi; ETİ A.Ş. nin istihdama katkı sağlayacak kapanan haddehaneyi faaliyete geçirse öyle düşünüyorum ki en az 500 kişi çalışacak.   Diğer bir husus ta; başta Atatürk Caddesine ayrı vizyon katan Selçuklu Parkının siteler arasında güzel bir park olması gerekirken eski bina yıkılıp yerine 3 katlı geniş bir binanın yapılması bütün bu güzel işlerin arasında şimdiden sırıtmaya başlaması nerden bakarsan bak hatalı bir iş.   Şuan Toplum Sağlığı Merkezi ve 1 Nolu Sağlık Ocağının en az 60 personeli var. Tedavi olmaya gelenlerle birlikte bu kadar kişi aracını nereye park edecek. Alın size bir park sorunu daha!   Eski hastahane geniş bahçesiyle dururken veya o çevreden kiralık bir yerin tutulması varken devletin o bina için harcamış olduğu bana göre boşa giden milli servete mi acırsın yoksa zamanında 1 milyon 250 bin harcanarak o alanda boydan boya güzel bir park kazandırmak için yapılan Selçuklu Parkın bu binanın altında yok olmasına mı yanarsın?   Bu hatanın olumsuz sonuçlarının ilerde daha da net görüleceği şimdiden belli oldu. Günü birlik politikalar, halkın bilinçsizliği ve şahsi küçük çıkarlarla bu tür hatalar eskiden beri oluyor, maalesef hala olmaya da devam ediyor. NOT: Okuyucularımın yorumlarını yaparken yazımı okuyup irdeleyerek konuyla ilgili yorumlar yapmalarını rica ediyorum
Ali SAYLAM KÖŞE YAZISI

 

Pandemide normalleşme süreci başladı. Artık ilçemizin için gündemi, üretim olmalı.

 

üretim atağı için alt yapımız hazır.

Sanayi, turizm, termal ve tüm kalkınma faktörleri fiziki açıdan Belediye ve Devlet tarafından sunulan imkanlarla ve tüm  mekânlar ile hazır durumda.

 

2022 yılında yatırım programına alınan doğalgazı da kullanacak olan organize sanayimizde yatırım yapmak isteyen iş adamlarının biri gelip biri gidiyor.

 

Son olarakta ülkemiz dışından bir yatırımcının organize sanayisine güneş panelleri imalatı kurmak için ilçemize gelerek Belediye Başkanı ile ciddi görüşmeler yaptı.

 

Termal de ise Belediyeye ait Seydi Şifa’dan sonra özel sektöre ait Küpe Dağı Termali faaliyete geçti.

 

Bu aşamadan sonra termal alanına otel yapmak isteyen yatırımcıların olduğunu biliyoruz.

 

Çevre yoluna Belediyenin ve bir benzin istasyonunun başladığı dükkânların inşaatı da hızla devam ediyor.

 

Bakırcı ve Köseleci evlerinin Seyit Harun Meydanındaki kafeteryanındı kültürümüz ve halkımıza hizmet edecek.

 

Yapılan Selçuklu Park, Millet Parkı ve inşaatı hızla devam eden Millet Bahçesi ve Seyit Harun Meydanı Arasta 1.Etap giydirme çalışmaları hızla devam eden 2. Etap çalışmalarıyla da şehrimizin çehresi güzelleşerek iç ve dış turizme zemin hazırlayacak.

 

Yukarıda bahsettiğim bu çalışmalara basın olarak sonuna kadar destek verdik.

Yalnız 2 nokta var ki canımı sıkıyor!

 

Birincisi; ETİ A.Ş. nin istihdama katkı sağlayacak kapanan haddehaneyi faaliyete geçirse öyle düşünüyorum ki en az 500 kişi çalışacak.

 

Diğer bir husus ta; başta Atatürk Caddesine ayrı vizyon katan Selçuklu Parkının siteler arasında güzel bir park olması gerekirken eski bina yıkılıp yerine 3 katlı geniş bir binanın yapılması bütün bu güzel işlerin arasında şimdiden sırıtmaya başlaması nerden bakarsan bak hatalı bir iş.

 

Şuan Toplum Sağlığı Merkezi ve 1 Nolu Sağlık Ocağının en az 60 personeli var.

Tedavi olmaya gelenlerle birlikte bu kadar kişi aracını nereye park edecek.

Alın size bir park sorunu daha!

 

Eski hastahane geniş bahçesiyle dururken veya o çevreden kiralık bir yerin tutulması varken devletin o bina için harcamış olduğu bana göre boşa giden milli servete mi acırsın yoksa zamanında 1 milyon 250 bin harcanarak o alanda boydan boya güzel bir park kazandırmak için yapılan Selçuklu Parkın bu binanın altında yok olmasına mı yanarsın?

 

Bu hatanın olumsuz sonuçlarının ilerde daha da net görüleceği şimdiden belli oldu.

Günü birlik politikalar, halkın bilinçsizliği ve şahsi küçük çıkarlarla bu tür hatalar eskiden beri oluyor, maalesef hala olmaya da devam ediyor.

NOT: Okuyucularımın yorumlarını yaparken yazımı okuyup irdeleyerek konuyla ilgili yorumlar yapmalarını rica ediyorum

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.