‘HER ŞEY GÜZEL OLACAK’ LAFINI İLK KİM SÖYLEMİŞ 

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.07.2021 - 04:22, Güncelleme: 05.07.2021 - 04:22
 

‘HER ŞEY GÜZEL OLACAK’ LAFINI İLK KİM SÖYLEMİŞ 

HAKKI BALCI KÖŞE YAZISI

  Abdülhamit Han'ın indirildiğini bildirmeye gelen 4 kişilik heyet. İçlerinde siyonist Karasso da vardı. Soldan ikinci kişi. Görüldüğü gibi eli ceketin cebindeydi. Sebebini sorduklarında "Sultan silahı ile beni vurmaya kalksaydı içeriden silahımı çıkarmak için hazır bekliyordum" diyecekti. - Selanik Yahudilerinden, Jön Türk üyesi, avukat Emanuel Karasu (Carasso)’yu duymuşsunuzdur. Sultan Abdulhamid Han hazretlerinin azil kararını tebliğe giden dört gayrimüslimden biriydi bu haydut! - Aynı zamanda Selanik’teki Makedonya Risorta Masonik Locası’nın kurucusu, üyesi ve başkanı.  İT (İttihat ve Terakki)’in Müslüman olmayan ilk üyesi. - İttihat ve Terakki’nin müşavirliğini yapan kuzeni Maitre Salem, ye­ğeni ve bir İngiliz’le Büyükada’da dolaşırken kendisine, Türkiye (Osmanlı) ile ilgili düşünceleri sorulunca mânidar bir hamur fırıncı misali verir ; - “Siz hiç hamur yoğuran bir fırıncı gördünüz mü? Bizi ve Tür­kiye’yi düşündüğünüzde fırıncı ile hamuru gözünüzün önüne getirin. Biz fırıncıyız, Türkiye de hamur. Fırıncı hamuru evirir çe­virir, hızla çarpar ve tokatlar, yumruğu ile döver…  - Ta ki pişirme kıvamına gelene kadar. Bizim yaptığımız da budur. 1908’de bir ihtilâl yaptık, sonra 1909’da bir karşı ihtilâl, sonra başka bir tane ve hamur kıvama gelene kadar muhtemelen yapmaya devam edeceğiz. Sonra onu pişireceğiz ve onunla besleneceğiz.” - Emanuel şeytanının bu cümlelerinden sarsılan yeğeni “Tüm bu ihtilallerle nereye varılacak” diye sorar. Karasu, yeğeninin kafasını okşadıktan sonra “Üzülme oğlum. Her şey güzel olacak” diyerek teselli eder. - Söze giren kuzeni Maitre sert bir şekilde, “Sen ne diyorsun Emanuel” diye çıkışır. Karasu ise “Kapa çeneni Salem, bu ihtilâller olmasaydı sen ne olurdun düşün bakalım!” - Emanuel açıktan düşmanlığını gösteren bir Yahudi idi. Bir de bunu gizleyen ve gizlemeye devam eden Müslüman görünümlü Yahudiler vardı. Artık devir onların devriydi. Bugün düne ne çok benziyor değil mi?
HAKKI BALCI KÖŞE YAZISI

 

Abdülhamit Han'ın indirildiğini bildirmeye gelen 4 kişilik heyet. İçlerinde siyonist Karasso da vardı. Soldan ikinci kişi. Görüldüğü gibi eli ceketin cebindeydi. Sebebini sorduklarında "Sultan silahı ile beni vurmaya kalksaydı içeriden silahımı çıkarmak için hazır bekliyordum" diyecekti.

- Selanik Yahudilerinden, Jön Türk üyesi, avukat Emanuel Karasu (Carasso)’yu duymuşsunuzdur.

Sultan Abdulhamid Han hazretlerinin azil kararını tebliğe giden dört gayrimüslimden biriydi bu haydut!

- Aynı zamanda Selanik’teki Makedonya Risorta Masonik Locası’nın kurucusu, üyesi ve başkanı. 
İT (İttihat ve Terakki)’in Müslüman olmayan ilk üyesi.

- İttihat ve Terakki’nin müşavirliğini yapan kuzeni Maitre Salem, ye­ğeni ve bir İngiliz’le Büyükada’da dolaşırken kendisine, Türkiye (Osmanlı) ile ilgili düşünceleri sorulunca mânidar bir hamur fırıncı misali verir ;

- “Siz hiç hamur yoğuran bir fırıncı gördünüz mü? Bizi ve Tür­kiye’yi düşündüğünüzde fırıncı ile hamuru gözünüzün önüne getirin. Biz fırıncıyız, Türkiye de hamur. Fırıncı hamuru evirir çe­virir, hızla çarpar ve tokatlar, yumruğu ile döver… 

- Ta ki pişirme kıvamına gelene kadar. Bizim yaptığımız da budur. 1908’de bir ihtilâl yaptık, sonra 1909’da bir karşı ihtilâl, sonra başka bir tane ve hamur kıvama gelene kadar muhtemelen yapmaya devam edeceğiz. Sonra onu pişireceğiz ve onunla besleneceğiz.”

- Emanuel şeytanının bu cümlelerinden sarsılan yeğeni “Tüm bu ihtilallerle nereye varılacak” diye sorar. Karasu, yeğeninin kafasını okşadıktan sonra “Üzülme oğlum. Her şey güzel olacak” diyerek teselli eder.

- Söze giren kuzeni Maitre sert bir şekilde, “Sen ne diyorsun Emanuel” diye çıkışır. Karasu ise “Kapa çeneni Salem, bu ihtilâller olmasaydı sen ne olurdun düşün bakalım!”

- Emanuel açıktan düşmanlığını gösteren bir Yahudi idi. Bir de bunu gizleyen ve gizlemeye devam eden Müslüman görünümlü Yahudiler vardı. Artık devir onların devriydi.

Bugün düne ne çok benziyor değil mi?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.