ak

ÜNİVERSİTEYİ UNUTMUŞTUK!

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.07.2021 - 04:07, Güncelleme: 09.07.2021 - 04:07
 

ÜNİVERSİTEYİ UNUTMUŞTUK!

Ali Saylam Köşe Yazısı

Seydişehir’in kalkınması için 3 ayağının olduğunu söyler dururum hep. Bunlardan birincisi sanayi, ikincisi termal, üçüncüsünün de üniversite olduğunu her fırsatta dile getirdik. Sanayi ve termali gündemde tutmak için basın olarak elimizden geleni yapmaya çalıştık. Elhamdülillah bu konuda da termal artık tamam. Organize sanayimizin de eksiği kalmadı. ETİ AŞ’ye de istihdamı artırmak konusunda talebimizi bir kez daha yenileyelim. Ama bunların yanı sıra üniversiteyi unutmuşuz. Ta ki geçtiğimiz gün Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulunun faaliyete geçirildiği haberine kadar. 1996 yılında kurulan okulun hikâyesi hakikaten muammaydı. Okulun Konya’da tabelası var, sekreteri var ama yıllardır öğrencisi yoktu. Geçtiğimiz günlerde aktif olan bir bölümle bu yıl öğrenci alınacağına sevindim. Evet Üniversite deyip geçmeyelim… Şuanda birçok kentin birinci ekonomik getirisi üniversite öğrencisi. Somut örnek isterseniz işte ispatı; Geçtiğimiz yıl bilimsel bir çalışma ile Isparta’nın en büyük ekonomik gelirinin öğrenciden olduğu ve aylık 450 Milyon TL olduğu ortaya çıktı. Eskiden üniversitenin binasını ilçe kendi imkânlarıyla yaparsa fakültenin gelmesi ile bölümlerin açılması kolaylaşır derlerdi. Şuanda hem Mühendislik Fakültemizin hem de Sağlık Fakültemizin hayırseverler tarafından yapılmış son derece modern kendi binaları mevcut. Maalesef derslikleri dolduracak öğrencisi yok. Benim hesabıma göre şuanda Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesinde en az 10 bin öğrenci olması lazımdı. Şuanda ise yaklaşık 800 kişi Mühendislik Fakültesinde var, 2000 e yakında Meslek Yüksek Okulunda var diye biliyorum. Yani toplam 3000 diyelim… 4. yılını tamamlayan Sağlık Bilimler Fakültesinde ise sadece Hemşire Bölümü açık olduğu için 144 öğrenci mevcut. Yeni faaliyete geçen Fizyoterapi bölümüne de bu yıl 40 öğrenci alınacakmış. 1996 yılında kurulan Meslek Yüksek Okulu ve Fakültesi 5 sene önce kurulan Sağlık Bilimler Fakültesinde ise şuanda okuyan öğrenci sayısının çok daha fazla olması gerekiyordu. Bu vesile ile Makine ve Bilgisayar Bölümü faal olan Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesine yine sordum: “Açık olmasına rağmen Elektrik ve Elektronik Bölümü neden öğrenci kabul etmiyor?” diye yıllardır verdikleri cevabı verdiler: “Öğretim görevlisi bulamadık.” Cengiz ailesine ve Akkanat ailesine yaptırdıkları bu iki güzel okul binası için teşekkür ediyorum. Ahmet Cengiz Mühendislik dekanının bu konuda ses vermesini, Sağlık Bilimler Fakültesi dekanından ise Fizyoterapi gibi yeni bölümlerin faaliyete geçeceği ile ilgili müjdeli haberlerini bekliyoruz.    
Ali Saylam Köşe Yazısı

Seydişehir’in kalkınması için 3 ayağının olduğunu söyler dururum hep.

Bunlardan birincisi sanayi, ikincisi termal, üçüncüsünün de üniversite olduğunu her fırsatta dile getirdik.

Sanayi ve termali gündemde tutmak için basın olarak elimizden geleni yapmaya çalıştık.

Elhamdülillah bu konuda da termal artık tamam. Organize sanayimizin de eksiği kalmadı. ETİ AŞ’ye de istihdamı artırmak konusunda talebimizi bir kez daha yenileyelim.

Ama bunların yanı sıra üniversiteyi unutmuşuz.

Ta ki geçtiğimiz gün Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulunun faaliyete geçirildiği haberine kadar.

1996 yılında kurulan okulun hikâyesi hakikaten muammaydı.

Okulun Konya’da tabelası var, sekreteri var ama yıllardır öğrencisi yoktu.

Geçtiğimiz günlerde aktif olan bir bölümle bu yıl öğrenci alınacağına sevindim.

Evet Üniversite deyip geçmeyelim…

Şuanda birçok kentin birinci ekonomik getirisi üniversite öğrencisi.

Somut örnek isterseniz işte ispatı; Geçtiğimiz yıl bilimsel bir çalışma ile Isparta’nın en büyük ekonomik gelirinin öğrenciden olduğu ve aylık 450 Milyon TL olduğu ortaya çıktı.

Eskiden üniversitenin binasını ilçe kendi imkânlarıyla yaparsa fakültenin gelmesi ile bölümlerin açılması kolaylaşır derlerdi.

Şuanda hem Mühendislik Fakültemizin hem de Sağlık Fakültemizin hayırseverler tarafından yapılmış son derece modern kendi binaları mevcut.

Maalesef derslikleri dolduracak öğrencisi yok.

Benim hesabıma göre şuanda Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesinde en az 10 bin öğrenci olması lazımdı. Şuanda ise yaklaşık 800 kişi Mühendislik Fakültesinde var, 2000 e yakında Meslek Yüksek Okulunda var diye biliyorum.

Yani toplam 3000 diyelim…

4. yılını tamamlayan Sağlık Bilimler Fakültesinde ise sadece Hemşire Bölümü açık olduğu için 144 öğrenci mevcut. Yeni faaliyete geçen Fizyoterapi bölümüne de bu yıl 40 öğrenci alınacakmış.

1996 yılında kurulan Meslek Yüksek Okulu ve Fakültesi 5 sene önce kurulan Sağlık Bilimler Fakültesinde ise şuanda okuyan öğrenci sayısının çok daha fazla olması gerekiyordu.

Bu vesile ile Makine ve Bilgisayar Bölümü faal olan Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesine yine sordum:

“Açık olmasına rağmen Elektrik ve Elektronik Bölümü neden öğrenci kabul etmiyor?” diye yıllardır verdikleri cevabı verdiler:

“Öğretim görevlisi bulamadık.”

Cengiz ailesine ve Akkanat ailesine yaptırdıkları bu iki güzel okul binası için teşekkür ediyorum.

Ahmet Cengiz Mühendislik dekanının bu konuda ses vermesini, Sağlık Bilimler Fakültesi dekanından ise Fizyoterapi gibi yeni bölümlerin faaliyete geçeceği ile ilgili müjdeli haberlerini bekliyoruz.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.