Domates Üretiminde Örnek Çalışma

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.07.2021 - 09:26, Güncelleme: 13.07.2021 - 09:26
 

Domates Üretiminde Örnek Çalışma

Suğla Tarım Meslek Lisesi Suğla Ovası KOP ile Teknik Seracılığın Yaygınlaştırılması projesi kapsamında yetiştirdikleri domatesler tüketici tarafından büyük beğeni kazanırken çiftçimize de örnek bir çalışma oldu.

2020 yılında onaylanan Suğla Ovasında KOP ile Teknik Seracılığın Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında eğitim amaçlı kurulan kapalı örtü sistemi seracılık bölgemizde yetiştirilmeyen torry cinsi domates üretiminde başarı sağlanarak Seydişehir halkına satışa sunuldu. Öğrenciler ve öğretmenlerin gayretiyle Avrupa Birliği gıda standartlarına uygun olarak üretilen domatesler halkımız tarafından beğeniyle karşılandı. Projenin Seydişehir çiftçisine örnek bir çalışma olması dolayısıyla önem arz ettiği bildirildi. Bu konuda açıklamada bulunan Okul Müdürü Seyit Ali Koç: “Tarım Meslek Lisesinde uygulamalı eğitime önem veriyoruz. Başarı ile sonuçlanan Suğla Ovasında KOP ile Teknik Seracılığın Yaygınlaştırılması Projesinden sonra diğer projelerimizin de hazırlıkları devam ediyor. KOP, TEAP, ERASMUS gibi birçok proje ile meslek liseleri içerisinde kendini geliştirmeye ve Türk gencine mesleki alanda iyi bir eğitim verme amacıyla vizyonumuzu ve misyonumuzu yenilemeye devam edeceğiz” dedi. Ayrıca Tarım Meslek Lisesi buğday üretiminde de hasat çalışmalarına başladığı öğrenildi. Haber: Arzu Saylam
Suğla Tarım Meslek Lisesi Suğla Ovası KOP ile Teknik Seracılığın Yaygınlaştırılması projesi kapsamında yetiştirdikleri domatesler tüketici tarafından büyük beğeni kazanırken çiftçimize de örnek bir çalışma oldu.

2020 yılında onaylanan Suğla Ovasında KOP ile Teknik Seracılığın Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında eğitim amaçlı kurulan kapalı örtü sistemi seracılık bölgemizde yetiştirilmeyen torry cinsi domates üretiminde başarı sağlanarak Seydişehir halkına satışa sunuldu.

Öğrenciler ve öğretmenlerin gayretiyle Avrupa Birliği gıda standartlarına uygun olarak üretilen domatesler halkımız tarafından beğeniyle karşılandı.

Projenin Seydişehir çiftçisine örnek bir çalışma olması dolayısıyla önem arz ettiği bildirildi.

Bu konuda açıklamada bulunan Okul Müdürü Seyit Ali Koç:

“Tarım Meslek Lisesinde uygulamalı eğitime önem veriyoruz. Başarı ile sonuçlanan Suğla Ovasında KOP ile Teknik Seracılığın Yaygınlaştırılması Projesinden sonra diğer projelerimizin de hazırlıkları devam ediyor. KOP, TEAP, ERASMUS gibi birçok proje ile meslek liseleri içerisinde kendini geliştirmeye ve Türk gencine mesleki alanda iyi bir eğitim verme amacıyla vizyonumuzu ve misyonumuzu yenilemeye devam edeceğiz” dedi.

Ayrıca Tarım Meslek Lisesi buğday üretiminde de hasat çalışmalarına başladığı öğrenildi.

Haber: Arzu Saylam

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.