SREBRENİTSA SOYKIRIMI KONULU FOTOĞRAF SERGİSİ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.07.2021 - 10:07, Güncelleme: 13.07.2021 - 10:07
 

SREBRENİTSA SOYKIRIMI KONULU FOTOĞRAF SERGİSİ

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Seydişehir Belediyesi işbirliği ile ortaklaşa düzenlenen Srebrenitsa Fotoğraf Sergisi Milli İrade Meydanında açıldı. 11 – 13 Temmuz Saat: 11.00- 17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan sergi 3 gün sürecek.

11 Temmuz 1995’te Avrupa’da 2. Dünya Savaşından sonraki en büyük soykırımın gerçekleştirildiği Srebrenitsa Soykırımı’nın yıl döneminde düzenlenen fotoğraf sergisiyle birlikte soykırım unutulmuyor. Henüz 16 yaşındayken 1992 yılında Drina nehri kıyısında sırplar tarafından kurşuna dizilen sivillerden biri olan, ancak son anda nehre atlayarak karşı tarafa yüzüp hayatını kurtararan Boşnak Fotoğrafçı Veliya Hasanbegoviç’e ait olan fotoğrafların yer aldığı sergi büyük ilgi görüyor. Sırp askerler tarafından insanların hunharca öldürüldüğü soykırımın, sadece Bosna Hersek'te değil, tüm dünyada acının ve adalet arayışının sembolü haline geldiğini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal ; “Bosna Savaşı son dönemin en kanlı savaşlarından bir tanesidir. 3 yıldan fazla sürmüş olan Bosna Savaşı'nda 100.000 ila 110.000 kişinin hayatını kaybederken, yine Bosna Savaşı sonrasında milyonlarca insan ülkesini terk etmek zorunda kalmıştır. Ayrıca Müslüman oldukları için bu zulme karşı kalan ve Bosna Srebrenitsa’da yaşanan soykırımda hayatlarını kaybeden 8 bin 372 Boşnak kardeşimizi rahmet ve dua ile anıyorum” ifadelerini kullandı. Sergiyi gezen Başkan Tutal, “Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Seydişehir’de gerçekleştirilen fotoğraf serginin açılmasında emeği geçen başta Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay ve ekibine teşekkür ediyorum “dedi.
Konya Büyükşehir Belediyesi ve Seydişehir Belediyesi işbirliği ile ortaklaşa düzenlenen Srebrenitsa Fotoğraf Sergisi Milli İrade Meydanında açıldı. 11 – 13 Temmuz Saat: 11.00- 17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan sergi 3 gün sürecek.

11 Temmuz 1995’te Avrupa’da 2. Dünya Savaşından sonraki en büyük soykırımın gerçekleştirildiği Srebrenitsa Soykırımı’nın yıl döneminde düzenlenen fotoğraf sergisiyle birlikte soykırım unutulmuyor.

Henüz 16 yaşındayken 1992 yılında Drina nehri kıyısında sırplar tarafından kurşuna dizilen sivillerden biri olan, ancak son anda nehre atlayarak karşı tarafa yüzüp hayatını kurtararan Boşnak Fotoğrafçı Veliya Hasanbegoviç’e ait olan fotoğrafların yer aldığı sergi büyük ilgi görüyor.

Sırp askerler tarafından insanların hunharca öldürüldüğü soykırımın, sadece Bosna Hersek'te değil, tüm dünyada acının ve adalet arayışının sembolü haline geldiğini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal ; “Bosna Savaşı son dönemin en kanlı savaşlarından bir tanesidir. 3 yıldan fazla sürmüş olan Bosna Savaşı'nda 100.000 ila 110.000 kişinin hayatını kaybederken, yine Bosna Savaşı sonrasında milyonlarca insan ülkesini terk etmek zorunda kalmıştır. Ayrıca Müslüman oldukları için bu zulme karşı kalan ve Bosna Srebrenitsa’da yaşanan soykırımda hayatlarını kaybeden 8 bin 372 Boşnak kardeşimizi rahmet ve dua ile anıyorum” ifadelerini kullandı.

Sergiyi gezen Başkan Tutal, “Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Seydişehir’de gerçekleştirilen fotoğraf serginin açılmasında emeği geçen başta Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay ve ekibine teşekkür ediyorum “dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.