KIRIM TATAR ÖĞRENCİLERİNE BURS

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.08.2021 - 09:59, Güncelleme: 04.08.2021 - 09:59
 

KIRIM TATAR ÖĞRENCİLERİNE BURS

Dünya Kırım Tatar Derneği Kırım’dan gelip Türkiye'de tahsil gören öğrencilere karşılıksız burs vermeye devam ediyor.

Başkan Mustafa Sarıkamış yaptığı açıklamada ‘’  Kırım Tatarlarının umudu Dünya Kırım Tatar Derneği, Kırıma ihtiyaç duyulan insani yardımları Kırım Müftülüğümüz ile Organize ederek gerçekleştirmekteyiz. Vatan Kırımdan Aktopraklara gelip eğitimlerini devam ettiren, Devletten burs alamayan öğrencilerimize değerli vatandaşlarımızı katkıları ile burs vermeye devam etmektedir. Burs, öğrencinin öğrenimini sürdürebilmesi veya bir kimsenin bilgi ve görgüsünü artırması için belli bir süre devlet veya özel kuruluşlarca ödenen aylık paradır. Buradan da anlaşılıyor ki; burs süreklilik arz etmelidir. Zira öğrenci eğitim öğretim gördüğü süreç boyunca nakdi yardıma muhtaçtır.    Allah Resulü (a.s.) hadis-i şerifinde;    “Dünya ve onun içinden olan şeyler değersizdir. Sadece Allah’ı zikretmek ve O’na yaklaştıran şeylerle, ilim öğreten alim ve öğrenmek isteyen öğrenci bundan müstesnadır. ” buyurmuştur. Yeryüzünde değerli olan kişilerin ilim öğreten ve öğrenenlerin olduğunu söylemiştir. Peygamber Efendimiz(a.s.)’ın değerli gördüğü kimselere yardım etmek, destekçisi olmak biz Müslümanların görevidir. Günümüzde maalesef ki birçok talebe maddi imkansızlardan dolayı öğrenim hayatına ara vermek ya da tamamen bırakmak zorunda kalmaktadır. Geleceklerini imar etmekten uzaklaşan, çocuk yaşta çalışmak zorunda kalan milyonlarca ilim talebesi sizlerin yardımı ile hayata tutunabilecek, geleceklerine daha sıkı sarılabileceklerdir.      Cenâb-ı Hak, Müslüman olan fakirlere verilen sadakaya 70 katı sevap verir.      Akrabaların içindeki fakirlere sadaka verenlere 700 katı sevap verir.      Ancak ilim tahsil edenlere verilen sadakaya 700 bin katı sevap ihsan eder. Ve o sevaba sadaka veren kimseyi ortak kılar.      Siz de bu sevaba ortak olmak isterseniz, kime ve hangi gruba (lise, üniversite vs.) burs vermek istediğinizi belirleyip bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Tel: Mustafa Sarıkamış : 0542 722 30 44 Şevket Öndüç        : 0 555 178 00 83
Dünya Kırım Tatar Derneği Kırım’dan gelip Türkiye'de tahsil gören öğrencilere karşılıksız burs vermeye devam ediyor.

Başkan Mustafa Sarıkamış yaptığı açıklamada ‘’  Kırım Tatarlarının umudu Dünya Kırım Tatar Derneği, Kırıma ihtiyaç duyulan insani yardımları Kırım Müftülüğümüz ile Organize ederek gerçekleştirmekteyiz.

Vatan Kırımdan Aktopraklara gelip eğitimlerini devam ettiren, Devletten burs alamayan öğrencilerimize değerli vatandaşlarımızı katkıları ile burs vermeye devam etmektedir.

Burs, öğrencinin öğrenimini sürdürebilmesi veya bir kimsenin bilgi ve görgüsünü artırması için belli bir süre devlet veya özel kuruluşlarca ödenen aylık paradır. Buradan da anlaşılıyor ki; burs süreklilik arz etmelidir. Zira öğrenci eğitim öğretim gördüğü süreç boyunca nakdi yardıma muhtaçtır.

   Allah Resulü (a.s.) hadis-i şerifinde;

   “Dünya ve onun içinden olan şeyler değersizdir. Sadece Allah’ı zikretmek ve O’na yaklaştıran şeylerle, ilim öğreten alim ve öğrenmek isteyen öğrenci bundan müstesnadır. ” buyurmuştur.

Yeryüzünde değerli olan kişilerin ilim öğreten ve öğrenenlerin olduğunu söylemiştir. Peygamber Efendimiz(a.s.)’ın değerli gördüğü kimselere yardım etmek, destekçisi olmak biz Müslümanların görevidir.

Günümüzde maalesef ki birçok talebe maddi imkansızlardan dolayı öğrenim hayatına ara vermek ya da tamamen bırakmak zorunda kalmaktadır. Geleceklerini imar etmekten uzaklaşan, çocuk yaşta çalışmak zorunda kalan milyonlarca ilim talebesi sizlerin yardımı ile hayata tutunabilecek, geleceklerine daha sıkı sarılabileceklerdir.

     Cenâb-ı Hak, Müslüman olan fakirlere verilen sadakaya 70 katı sevap verir.

     Akrabaların içindeki fakirlere sadaka verenlere 700 katı sevap verir.

     Ancak ilim tahsil edenlere verilen sadakaya 700 bin katı sevap ihsan eder. Ve o sevaba sadaka veren kimseyi ortak kılar.

     Siz de bu sevaba ortak olmak isterseniz, kime ve hangi gruba (lise, üniversite vs.) burs vermek istediğinizi belirleyip bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Tel:

Mustafa Sarıkamış : 0542 722 30 44

Şevket Öndüç        : 0 555 178 00 83

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.