BAŞKAN EKİNCİ’DEN YANGIN İLE İLGİLİ SON DURUM (VİDEOLU ÖZEL HABER)

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.08.2021 - 02:47, Güncelleme: 04.08.2021 - 02:47
 

BAŞKAN EKİNCİ’DEN YANGIN İLE İLGİLİ SON DURUM (VİDEOLU ÖZEL HABER)

Yerinde tespitler yapan eski cevizli belediye başkanı Niyazi Ekinci Akseki, Gündoğmuş, Orman ve Ürünlü yaylalarında meydana gelen orman yangınları ile ilgili son durumu gazetemize aktardı.

Bugün itibariye Akseki bölgesindeki çıkan orman yangınlarının tamamen söndürüldüğünü Gündoğmuş, Ürünlü ve Ormana yaylalarında ise yer yer yangınların devam ettiğini, ancak bu noktalardaki yerleşim yerlerinde yangın riskinin olmadığını belirten Başkan Niyazi Ekinci, bölgedeki yangının verdiği tahribatı şu ifadelerle dile getirdi: “ Murtiçi, Kepez Beleni, Aşağı ve Yukarı Kepez, Oymapınar Barajı, Güneykaya, Hocaköy yerleşim yerleri eskiden ormandan görünmüyordu. Ama şimdi maalesef bu saydığım yerleşim merkezlerinin hepsini Ormana üst noktasından görebiliyorum.” diyerek bu yerleşim yerlerindeki tüm ormanların yandığını ifade etti. Bugün itibariyle Gülendağı bölgesi ve Oymapınardan başlayıp Murtiçine kadar yanan bölgede yangın yoğunluğunun azaldığını ve 4 helikopterle yangının tamamen söndürmeye çalışıldığını belirten Niyazi Ekinci: “Yangında öncelikli olarak yerleşim yerlerinin kurtarılmasına çalışıldı. Şuanda Gündoğmuş da dahil yerleşim yerlerini tehdit eden bir yangın yok.” dedi.  
Yerinde tespitler yapan eski cevizli belediye başkanı Niyazi Ekinci Akseki, Gündoğmuş, Orman ve Ürünlü yaylalarında meydana gelen orman yangınları ile ilgili son durumu gazetemize aktardı.

Bugün itibariye Akseki bölgesindeki çıkan orman yangınlarının tamamen söndürüldüğünü Gündoğmuş, Ürünlü ve Ormana yaylalarında ise yer yer yangınların devam ettiğini, ancak bu noktalardaki yerleşim yerlerinde yangın riskinin olmadığını belirten Başkan Niyazi Ekinci, bölgedeki yangının verdiği tahribatı şu ifadelerle dile getirdi: “ Murtiçi, Kepez Beleni, Aşağı ve Yukarı Kepez, Oymapınar Barajı, Güneykaya, Hocaköy yerleşim yerleri eskiden ormandan görünmüyordu. Ama şimdi maalesef bu saydığım yerleşim merkezlerinin hepsini Ormana üst noktasından görebiliyorum.” diyerek bu yerleşim yerlerindeki tüm ormanların yandığını ifade etti.

Bugün itibariyle Gülendağı bölgesi ve Oymapınardan başlayıp Murtiçine kadar yanan bölgede yangın yoğunluğunun azaldığını ve 4 helikopterle yangının tamamen söndürmeye çalışıldığını belirten Niyazi Ekinci: “Yangında öncelikli olarak yerleşim yerlerinin kurtarılmasına çalışıldı. Şuanda Gündoğmuş da dahil yerleşim yerlerini tehdit eden bir yangın yok.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.