sçim

EYNİF OVASINDAKİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINMAYA ÇALIŞILIYOR

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.08.2021 - 10:34, Güncelleme: 05.08.2021 - 10:34
 

EYNİF OVASINDAKİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINMAYA ÇALIŞILIYOR

Konya Büyükşehir itfaiye Amiri Cevdet İşbitirici ve görgü tanıkları bölgedeki son bilgileri aktardı.

Toros dağlarının Akdeniz Bölgesi ve İç Anadolu Bölgesinin kesişen noktalarında Eynif Ovasındaki yangın Derebucak halkını tedirgin ediyor. 1500 e yakın yılkı atının yaşam alanı olanı Eynif Ovasında çıkan yangının yer yer devam etmesi ve bu bölgenin tamamen ormanlık alan olması bu noktaya 40 km uzaklıkta olan Derebucak halkını tedirgin ediyor. Konya İtfaiye Amiri Cevdet İşbitirici’den alınan bilgiye göre; Eynif Ovasında helikopterler ve Konya Büyükşehir İtfaiye ekiplerinin yoğun çalışmasıyla yangının kontrol altına alınmaya çalışıldığı, bölgede çıkan yangının Beyşehir tarafına sıçramaması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.   Arıca görgü tanıklarına göre Ormana’nın üst bölgesi ve Beyşehir-Antalya Yolu Demirkapı Tüneli civarındaki yangının dün gece rüzgârın hafiflemesi ve yön değiştirilmesi ile Beyşehir yönüne doğru ilerlemenin durduğu ama her an yangının yönünün değişebileceğinden olası yangın sıçramasına göre Derebucak bölgesinde ise yetkililerce önlem alınmaya devam edildiği edinilen bilgiler arasında.    
Konya Büyükşehir itfaiye Amiri Cevdet İşbitirici ve görgü tanıkları bölgedeki son bilgileri aktardı.

Toros dağlarının Akdeniz Bölgesi ve İç Anadolu Bölgesinin kesişen noktalarında Eynif Ovasındaki yangın Derebucak halkını tedirgin ediyor.

1500 e yakın yılkı atının yaşam alanı olanı Eynif Ovasında çıkan yangının yer yer devam etmesi ve bu bölgenin tamamen ormanlık alan olması bu noktaya 40 km uzaklıkta olan Derebucak halkını tedirgin ediyor.

Konya İtfaiye Amiri Cevdet İşbitirici’den alınan bilgiye göre; Eynif Ovasında helikopterler ve Konya Büyükşehir İtfaiye ekiplerinin yoğun çalışmasıyla yangının kontrol altına alınmaya çalışıldığı, bölgede çıkan yangının Beyşehir tarafına sıçramaması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.  

Arıca görgü tanıklarına göre Ormana’nın üst bölgesi ve Beyşehir-Antalya Yolu Demirkapı Tüneli civarındaki yangının dün gece rüzgârın hafiflemesi ve yön değiştirilmesi ile Beyşehir yönüne doğru ilerlemenin durduğu ama her an yangının yönünün değişebileceğinden olası yangın sıçramasına göre Derebucak bölgesinde ise yetkililerce önlem alınmaya devam edildiği edinilen bilgiler arasında.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.