SICAK YAZ AYLARINDA UÇKUNLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.08.2021 - 10:20, Güncelleme: 09.08.2021 - 10:20
 

SICAK YAZ AYLARINDA UÇKUNLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Seydişehir Belediyesine bağlı ekipler halk sağlığını tehdit eden karasinek, sivrisinek, uçkun gibi vektör canlılara karşı mücadele çalışmalarına devam ediyor.

Sıcak yaz günlerinde vatandaşların mağdur olmaması ve sinek-sivrisinek gibi haşerelerin çoğalmaması için Seydişehir Belediyesi ekipleri periyodik olarak akşam saatlerinde koordineli olarak görev yapıyor. Başkan Tutal, ekiplerimiz vatandaşların yaz aylarını daha rahat ve huzurlu geçirmeleri için mücadele çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini kaydetti. İnsan sağlığını ve yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen vektör canlılara karşı mücadele çalışmalarına yaz-kış demeden devam ettiklerini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal ; “ekiplerimiz kış aylarından itibaren ara vermeden vektör canlıların larvalarını bıraktıkları dere yatakları, yağmur suyu kanalları ve şehir içinde bulunan su birikintilerinin olduğu alanlar ile çöp depolama alanları, hayvan gübrelerinin biriktirildiği yerlere müdahalelerde bulunuyor” ifadelerini kullandı. Başkan Tutal; “ekiplerimiz mücadele kapsamında ilaçlama çalışmalarına gece-gündüz demeden 7 gün 24 saat esasına göre 4 ekip halinde çalışıyor. Merkez mahallelerimizde Mayıs ayından itibaren larva, karasinek ve sivrisinekle mücadeleyle başlayan ilaçlama çalışmalarımız,  12 ay boyunca da uçkun ilaçlama çalışmaları ile devam ediyor. İlçe merkezimizde her akşam periyodik olarak 18.00-02.00 saatleri arasında ilaçlama çalışmalarımız yapılmaktadır. Kırsal mahallelerimizde ise Konya Büyükşehir Belediyemiz tarafından oluşturulan ekiplerimiz belirli periyodlarla ilaçlama çalışmalarına devam ediyor. Hemşehrilerimizin daha sağlıklı, daha konforlu bir yaşam sürmeleri için vektör canlılar ve uçkun formlu canlılara karşı mücadelemiz yıl boyunca devam edecek” dedi. Haşereyle mücadelede vatandaşlara da önemli görev düştüğünü ifade eden Başkan Tutal, ilçe sakinlerinden gıda atıklarını mutlaka poşetleyerek atmalarını, çevre temizliğine dikkat etmelerini ve evsel atıklarını çöp konteynırlarına koyarak açıkta bırakmamalarını istedi.
Seydişehir Belediyesine bağlı ekipler halk sağlığını tehdit eden karasinek, sivrisinek, uçkun gibi vektör canlılara karşı mücadele çalışmalarına devam ediyor.

Sıcak yaz günlerinde vatandaşların mağdur olmaması ve sinek-sivrisinek gibi haşerelerin çoğalmaması için Seydişehir Belediyesi ekipleri periyodik olarak akşam saatlerinde koordineli olarak görev yapıyor.

Başkan Tutal, ekiplerimiz vatandaşların yaz aylarını daha rahat ve huzurlu geçirmeleri için mücadele çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini kaydetti.

İnsan sağlığını ve yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen vektör canlılara karşı mücadele çalışmalarına yaz-kış demeden devam ettiklerini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal ; “ekiplerimiz kış aylarından itibaren ara vermeden vektör canlıların larvalarını bıraktıkları dere yatakları, yağmur suyu kanalları ve şehir içinde bulunan su birikintilerinin olduğu alanlar ile çöp depolama alanları, hayvan gübrelerinin biriktirildiği yerlere müdahalelerde bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Başkan Tutal; “ekiplerimiz mücadele kapsamında ilaçlama çalışmalarına gece-gündüz demeden 7 gün 24 saat esasına göre 4 ekip halinde çalışıyor. Merkez mahallelerimizde Mayıs ayından itibaren larva, karasinek ve sivrisinekle mücadeleyle başlayan ilaçlama çalışmalarımız,  12 ay boyunca da uçkun ilaçlama çalışmaları ile devam ediyor. İlçe merkezimizde her akşam periyodik olarak 18.00-02.00 saatleri arasında ilaçlama çalışmalarımız yapılmaktadır. Kırsal mahallelerimizde ise Konya Büyükşehir Belediyemiz tarafından oluşturulan ekiplerimiz belirli periyodlarla ilaçlama çalışmalarına devam ediyor. Hemşehrilerimizin daha sağlıklı, daha konforlu bir yaşam sürmeleri için vektör canlılar ve uçkun formlu canlılara karşı mücadelemiz yıl boyunca devam edecek” dedi.

Haşereyle mücadelede vatandaşlara da önemli görev düştüğünü ifade eden Başkan Tutal, ilçe sakinlerinden gıda atıklarını mutlaka poşetleyerek atmalarını, çevre temizliğine dikkat etmelerini ve evsel atıklarını çöp konteynırlarına koyarak açıkta bırakmamalarını istedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.