ak

Haber ve Köşe Yazımız Ses Getirdi…

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.09.2021 - 12:03, Güncelleme: 04.09.2021 - 12:03
 

Haber ve Köşe Yazımız Ses Getirdi…

ALİ SAYLAM KÖŞE YAZISI

Geçen hafta, hastane ve hafif sanayi bölgesindeki Otogarın Antalya giriş yolu ile ilgili yaptığımız iki haber ses getirdi. “Devlet Hastanesi, Bölge Hastanesi olsaydı şu anda ki hastanede yaşanan sorunların bir kısmı yaşanmazdı” konulu köşe yazımızı çok sayıda okuyucumuz takip etti. Okuyucularımızın genelde yapıcı tenkitleri, aslında hastanenin ilerdeki planlaması için ışık tutucu nitelikteydi. Bu önerilerden en önemlisi hala Seydişehir’in büyük bir kısmının habersiz olduğu ilçemizde bulunan Sağlık Bilimler Fakültesinin gelişmesi için Devlet Hastanesinin durumunun çok önemli olduğu hususuydu. Konya ilçeleri içerisinde Akşehir’de Selçuk Üniversitesine bağlı, Seydişehir’de de Necmettin Erbakan Üniversitesine bağlı Sağlık Bilimler Fakültesi öğrencilerinin staj ve uygulamalı dersleri hastanede gördüğü için uzman doktor kadrosunun ve donanımının tam olmasının öğrencilerin yetişmesinde önemli bir faktör olduğunu belirten Fakültedeki hocalarda bu konuya dikkat çektiler. Coğrafi konumu itibariyle ve hastaneye başvuran hasta sayısı , istatiksel oranına bakıldığında bölge hastanesi olmayı hak kazanan Seydişehir Devlet Hastanesinin doktor eksikliğini, fiziki yapı eksikliğini vatandaşlarımız hep söyleyip duruyordu. Bizde onlara tercüman olmaya çalışıyorduk. Şu anda 4 yıllık Hemşirelik bölümününasıl açık olduğu, 2 yıllık Fizyoterapi bölümünün faal olduğu Seydişehir Kamil Akkanat Sağlık Bilimler Fakültesi ile hastane ilişkisinin önemi açıkçası bizimde gözümüzden kaçmış. Geçen yazımda Seydişehir Devlet Hastanesi, Bölge Hastanesi olsaydı doktor kadrosu, donanım ve fiziki açıdan hastalarımız için daha verimli olacaktı demiştik. Şimdi birde Sağlık Bilimler Fakültesinin gelişmesi içinde önemli olduğunu ekleyelim. İkinci ses getiren haberimiz ise hafif sanayi bölgesi Otogar-Antalya giriş yolu. Haberimiz ile ilgili olumlu tepkiler aldık. İlçe Emniyet ve İlçe Tarım binasının bulunduğu cadde hakikaten Seydişehir merkez trafiğinin büyük bir yükünü aldı. Bu iki önemli resmi kurum buranın bir cazibe alanına dönüşmesini sağladı.  TÜVTÜRK, Jandarma Komutanlığı, Hububat Borsası ve Taşıyıcılar Binasının bu bölgeye  Sanayi ve Ticaret Odasının da bina yapacak olması bu caddenin önemini bir kat daha arttıracak. Haberimiz üzerine cadde üzerinde hizmet veren kurum ve sanayi iş yerleri ise yazımızı önemsediklerini belirterek yolu bozuk olan bu caddenin biran evvel onarılmasını istedi. Bizde yine okuyucularımıza tercüman olalım, hep birlikte Seydişehir’imizin prestijini artıralım.  
ALİ SAYLAM KÖŞE YAZISI

Geçen hafta, hastane ve hafif sanayi bölgesindeki Otogarın Antalya giriş yolu ile ilgili yaptığımız iki haber ses getirdi.

“Devlet Hastanesi, Bölge Hastanesi olsaydı şu anda ki hastanede yaşanan sorunların bir kısmı yaşanmazdı” konulu köşe yazımızı çok sayıda okuyucumuz takip etti.

Okuyucularımızın genelde yapıcı tenkitleri, aslında hastanenin ilerdeki planlaması için ışık tutucu nitelikteydi.

Bu önerilerden en önemlisi hala Seydişehir’in büyük bir kısmının habersiz olduğu ilçemizde bulunan Sağlık Bilimler Fakültesinin gelişmesi için Devlet Hastanesinin durumunun çok önemli olduğu hususuydu.

Konya ilçeleri içerisinde Akşehir’de Selçuk Üniversitesine bağlı, Seydişehir’de de Necmettin Erbakan Üniversitesine bağlı Sağlık Bilimler Fakültesi öğrencilerinin staj ve uygulamalı dersleri hastanede gördüğü için uzman doktor kadrosunun ve donanımının tam olmasının öğrencilerin yetişmesinde önemli bir faktör olduğunu belirten Fakültedeki hocalarda bu konuya dikkat çektiler.

Coğrafi konumu itibariyle ve hastaneye başvuran hasta sayısı , istatiksel oranına bakıldığında bölge hastanesi olmayı hak kazanan Seydişehir Devlet Hastanesinin doktor eksikliğini, fiziki yapı eksikliğini vatandaşlarımız hep söyleyip duruyordu. Bizde onlara tercüman olmaya çalışıyorduk.

Şu anda 4 yıllık Hemşirelik bölümününasıl açık olduğu, 2 yıllık Fizyoterapi bölümünün faal olduğu Seydişehir Kamil Akkanat Sağlık Bilimler Fakültesi ile hastane ilişkisinin önemi açıkçası bizimde gözümüzden kaçmış.

Geçen yazımda Seydişehir Devlet Hastanesi, Bölge Hastanesi olsaydı doktor kadrosu, donanım ve fiziki açıdan hastalarımız için daha verimli olacaktı demiştik.

Şimdi birde Sağlık Bilimler Fakültesinin gelişmesi içinde önemli olduğunu ekleyelim.

İkinci ses getiren haberimiz ise hafif sanayi bölgesi Otogar-Antalya giriş yolu.

Haberimiz ile ilgili olumlu tepkiler aldık.

İlçe Emniyet ve İlçe Tarım binasının bulunduğu cadde hakikaten Seydişehir merkez trafiğinin büyük bir yükünü aldı.

Bu iki önemli resmi kurum buranın bir cazibe alanına dönüşmesini sağladı.

 TÜVTÜRK, Jandarma Komutanlığı, Hububat Borsası ve Taşıyıcılar Binasının bu bölgeye  Sanayi ve Ticaret Odasının da bina yapacak olması bu caddenin önemini bir kat daha arttıracak.

Haberimiz üzerine cadde üzerinde hizmet veren kurum ve sanayi iş yerleri ise yazımızı önemsediklerini belirterek yolu bozuk olan bu caddenin biran evvel onarılmasını istedi.

Bizde yine okuyucularımıza tercüman olalım, hep birlikte Seydişehir’imizin prestijini artıralım.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.