BAŞKAN ALTAY ADETA BİR YÖNETİM GURUSU

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.09.2021 - 01:30, Güncelleme: 17.09.2021 - 01:30
 

BAŞKAN ALTAY ADETA BİR YÖNETİM GURUSU

Ali Saylam Köşe Yazısı

70’li gençlik yıllarımızda kafadar arkadaşlarımızla günü birlik Konya gezisi düzenlemiştik. Konya’nın o yıllarda gezilecek en önemli yerleri Mevlana Müzesi, Alaaddin Tepesi ve Fuardı. Birde Arkeoloji, Koyunlu ve İnce Minare Müzesi vardı. 90’lı yıllarda ise bir toplantı vesilesiyle Sille’ye gitmiştik. O zamanda Sille’yi gezme imkanı bulmuştuk. Konya’nın gezilecek görülecek yerlerinden birde Meram Bağları vardı. O yıllardan bu yıllara Konya’nın tanıtımında yukarıdaki Sille hariç bahsettiğim önemli turizm yerlerinin tanıtımı yapıldı durdu. Konya’ya sık sık iş nedeniyle giderdik ama saydığımız bu yerleri daha önce gördüğümüz için gezmeden geri dönerdik. Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz haftalarda basın buluşması için 2 günlüğüne Konya’ya davet etti. Sağ olsunlar 2 gün süresince Konya’yı gezdirdiler. Ne yalan söyleyeyim, Ağzım açık kaldı. O klasik görülecek yerlerin dışında; Kelebekler Vadisi, Bilim Merkezi hakikaten bizlerin büyük ilgisini çekti. Selçuklu Belediyesi ve akabinde Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın adeta yeniden gün yüzüne çıkardığı Sille’yi görünce hayretler içerisinde kaldım. Tarihi camiler, kiliseler restorasyon sonrasında beldeye ayrı bir ihtişam katmış. Sille merkezi içi ise sanki Bosna-Hersek’teki Mostar Köprüsü’nün bulunduğu alan gibi olmuş. Uğur İbrahim Altay, Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinin yanı sıra, .Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (United Cities And Local Governments-UCLG) Eş Başkanlığı, .Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanlığı, .Tarihi Şehirler Birliği (League of Historical Cities-LHC) Başkan Yardımcılığı, .İslam Başkentleri ve Şehirleri Birliği (Organization of Islamic Capitals and Cities-OICC) Yönetim Kurulu Üyeliği, .Anadolu Medeniyetleri Belediyeler Birliği Başkanlığı, .Konya Belediyeler Birliği Başkanlığı görevlerini yürüten geleceğe yön veren başarılı bir yönetim gurusu sanki. Konya Sporun başarısında da payı olan Büyükşehir Belediye’sinin geçmişten gelen kadim kültürünü koruyarak ve yaşadığımız bu dönemi de hatırlatacak iz bırakan kültür, gastronomi ve turizm hizmetlerine imza atan Konya, artık Türk ve Müslüman aleminin göz bebeği Medeniyetler şehri olması yanı sıra Teknoloji, Bilim ve Doğasıyla da çıtayı yükselterek bir Dünya şehri olmuş. Bu gezimizden anladık ki gerçekten Selçuklu Başkentinde yaşıyoruz. Bizim Konya ile ne kadar övünsem az. Tebrik Ederim Başkanım.  
Ali Saylam Köşe Yazısı

70’li gençlik yıllarımızda kafadar arkadaşlarımızla günü birlik Konya gezisi düzenlemiştik.

Konya’nın o yıllarda gezilecek en önemli yerleri Mevlana Müzesi, Alaaddin Tepesi ve Fuardı.

Birde Arkeoloji, Koyunlu ve İnce Minare Müzesi vardı.

90’lı yıllarda ise bir toplantı vesilesiyle Sille’ye gitmiştik. O zamanda Sille’yi gezme imkanı bulmuştuk.

Konya’nın gezilecek görülecek yerlerinden birde Meram Bağları vardı.

O yıllardan bu yıllara Konya’nın tanıtımında yukarıdaki Sille hariç bahsettiğim önemli turizm yerlerinin tanıtımı yapıldı durdu.

Konya’ya sık sık iş nedeniyle giderdik ama saydığımız bu yerleri daha önce gördüğümüz için gezmeden geri dönerdik.

Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz haftalarda basın buluşması için 2 günlüğüne Konya’ya davet etti.

Sağ olsunlar 2 gün süresince Konya’yı gezdirdiler.

Ne yalan söyleyeyim, Ağzım açık kaldı.

O klasik görülecek yerlerin dışında; Kelebekler Vadisi, Bilim Merkezi hakikaten bizlerin büyük ilgisini çekti.

Selçuklu Belediyesi ve akabinde Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın adeta yeniden gün yüzüne çıkardığı Sille’yi görünce hayretler içerisinde kaldım. Tarihi camiler, kiliseler restorasyon sonrasında beldeye ayrı bir ihtişam katmış. Sille merkezi içi ise sanki Bosna-Hersek’teki Mostar Köprüsü’nün bulunduğu alan gibi olmuş.

Uğur İbrahim Altay, Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinin yanı sıra,

.Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (United Cities And Local Governments-UCLG) Eş Başkanlığı,

.Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanlığı,

.Tarihi Şehirler Birliği (League of Historical Cities-LHC) Başkan Yardımcılığı,

.İslam Başkentleri ve Şehirleri Birliği (Organization of Islamic Capitals and Cities-OICC) Yönetim Kurulu Üyeliği,

.Anadolu Medeniyetleri Belediyeler Birliği Başkanlığı,

.Konya Belediyeler Birliği Başkanlığı

görevlerini yürüten geleceğe yön veren başarılı bir yönetim gurusu sanki.

Konya Sporun başarısında da payı olan Büyükşehir Belediye’sinin geçmişten gelen kadim kültürünü koruyarak ve yaşadığımız bu dönemi de hatırlatacak iz bırakan kültür, gastronomi ve turizm hizmetlerine imza atan Konya, artık Türk ve Müslüman aleminin göz bebeği Medeniyetler şehri olması yanı sıra Teknoloji, Bilim ve Doğasıyla da çıtayı yükselterek bir Dünya şehri olmuş.

Bu gezimizden anladık ki gerçekten Selçuklu Başkentinde yaşıyoruz.

Bizim Konya ile ne kadar övünsem az.

Tebrik Ederim Başkanım.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.