BİLGİ YARIŞMASI ŞAMPİYONU GAZİ ORTAOKULU

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.02.2015 - 05:08, Güncelleme: 26.02.2015 - 05:08
 

BİLGİ YARIŞMASI ŞAMPİYONU GAZİ ORTAOKULU

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Seydişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organizasyonu ile hazırlanan ?Haydi Bil Bakalım? adlı ortaokullar arası bilgi yarışmasının şampiyonu Gazi Ortaokulu oldu.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Seydişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organizasyonu ile hazırlanan “Haydi  Bil Bakalım” adlı ortaokullar arası bilgi yarışmasının şampiyonu Gazi Ortaokulu oldu. Belediye Düğün salonundaki yarışmaya Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Garnizon Komutanı Vekili Mustafa Yıldız, Askerlik Şube Başkanı Kamil Güngör, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Küçük, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı Haydi  Bil Bakalım adlı bilgi yarışması finalinde 6 farklı kategoride 16 soruya doğru cevap veren Gazi Ortaokulu öğrencileri 160 puanla birinci olurken 140 puanla Seyyid Harun Anadolu İmam Hatip Ortaokulu ikinci, 130 puanla Ortakaraören Cumhuriyet Ortaokulu üçüncü ve 110 puanla İhsan Tekin Ortaokulu da  dördüncü oldu. İlçemizden 12 orta okulun yarıştığı Haydi  Bil Bakalım bilgi yarışmasının finalinde öğrencilere Matematik, Türkçe, Fen ve Teknolojileri Bilgisi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden 2 şer soru sorulurken Genel Kültür kategorisinde de Konya, Türkiye ve Dünya olmak üzere toplam 6 soru soruldu. Her sorunun 10 puan olduğu yarışmada Gazi Ortaokulu 16 soruya doğru cevap vererek ortaokullar bilgi yarışmasında Seydişehir birincisi oldu. İkinci olan Seyyid Harun Anadolu İmam Hatip Ortaokulu 14 soruya doğru cevap verirken üçüncü olan Ortakaraören Cumhuriyet Ortaokulu 13 soruya ve dördüncü İhsan Tekin Ortaokulu da   11 soruya doğru cevap verdiler. Dereceye giren okullara ödülleri ilçe protokolü tarafından verilirken Belediye Başkanı Tutal ödül töreninde yaptığı kısa konuşmada “Gençlerimizi tebrik ediyorum.Bu güzel programlar Seydişehir’in bilge insanları olma yolunda bir adım olur inşallah. Öğrencilerimi kutluyor,onlara başarılar diliyor ve sizlere de saygılar sunuyorum.” Dedi. Haydi Bil Bakalım bilgi yarışmasında Seydişehir Birinci olan Gazi Ortaokulu Konya'da yapılacak yarışmada ilçemizi temsil edeceği öğrenildi.
Konya Büyükşehir Belediyesi ve Seydişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organizasyonu ile hazırlanan ?Haydi Bil Bakalım? adlı ortaokullar arası bilgi yarışmasının şampiyonu Gazi Ortaokulu oldu.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Seydişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organizasyonu ile hazırlanan “Haydi  Bil Bakalım” adlı ortaokullar arası bilgi yarışmasının şampiyonu Gazi Ortaokulu oldu.

Belediye Düğün salonundaki yarışmaya Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Garnizon Komutanı Vekili Mustafa Yıldız, Askerlik Şube Başkanı Kamil Güngör, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Küçük, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı

Haydi  Bil Bakalım adlı bilgi yarışması finalinde 6 farklı kategoride 16 soruya doğru cevap veren Gazi Ortaokulu öğrencileri 160 puanla birinci olurken 140 puanla Seyyid Harun Anadolu İmam Hatip Ortaokulu ikinci, 130 puanla Ortakaraören Cumhuriyet Ortaokulu üçüncü ve 110 puanla İhsan Tekin Ortaokulu da  dördüncü oldu.

İlçemizden 12 orta okulun yarıştığı Haydi  Bil Bakalım bilgi yarışmasının finalinde öğrencilere Matematik, Türkçe, Fen ve Teknolojileri Bilgisi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden 2 şer soru sorulurken Genel Kültür kategorisinde de Konya, Türkiye ve Dünya olmak üzere toplam 6 soru soruldu.

Her sorunun 10 puan olduğu yarışmada Gazi Ortaokulu 16 soruya doğru cevap vererek ortaokullar bilgi yarışmasında Seydişehir birincisi oldu.

İkinci olan Seyyid Harun Anadolu İmam Hatip Ortaokulu 14 soruya doğru cevap verirken üçüncü olan Ortakaraören Cumhuriyet Ortaokulu 13 soruya ve dördüncü İhsan Tekin Ortaokulu da   11 soruya doğru cevap verdiler.

Dereceye giren okullara ödülleri ilçe protokolü tarafından verilirken Belediye Başkanı Tutal ödül töreninde yaptığı kısa konuşmada “Gençlerimizi tebrik ediyorum.Bu güzel programlar Seydişehir’in bilge insanları olma yolunda bir adım olur inşallah. Öğrencilerimi kutluyor,onlara başarılar diliyor ve sizlere de saygılar sunuyorum.” Dedi.

Haydi Bil Bakalım bilgi yarışmasında Seydişehir Birinci olan Gazi Ortaokulu Konya'da yapılacak yarışmada ilçemizi temsil edeceği öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.