sçim

KIRIMIN SESİ GAZETESİ YAYIN HAYATINA BAŞLADI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.02.2015 - 03:15, Güncelleme: 27.02.2015 - 03:15
 

KIRIMIN SESİ GAZETESİ YAYIN HAYATINA BAŞLADI

Kırımın Sesi Gazetesi yayın hayatına başladı.

Amaçlarının Kırım'da yaşanan baskı, zulüm ve insan hakları ihlallerinin  dile getirmek olan Kırımın Sesi Gazetesi aylık olarak çıkacak  ve tüm dünyada ki Kırım Tatarlarına ücretsiz olarak ulaştırılacaktır.Sahibinin Seydişehir Kırım Kültür Derneğinin çıkardığı derginin genel yayın ve yazı işleri müdürü Mustafa Sarıkamış’ın yaptığı gazete renkli ofset baskı ve ilk aşamada sekiz baskı çıkacak. Seydişehir Kırım Dernek Başkanı Gazetenin Yazı İşleri Müdürü Mustafa Sarıkamış yeni yayın hayatına giren kırımın sesi gazetesi hakkında şu açıklamalar da bulundu: “UNESCO tarafından kırım tatar dili yok olmak üzere olan diller arasındadır.Türkiye’de ve dünyada Kırım’dan göç eden kırım tatarlarının ana dillerini yaşatmak gelenek ve göreneklerinin yaşamlarının Kırım Tatar dilinde anlatmak için yayın hayatına başlamış bulunmaktayım.Kırım Tatarlarının büyük mütefekkiri İsmail Bey Gaspıralı’nın “Dilde, Fikirde, İşte Birlik” sloganı ile yola çıktık.Kırım Tatar camiasına hayırlı olmasını diliyorum”. Dedi.
Kırımın Sesi Gazetesi yayın hayatına başladı.

Amaçlarının Kırım'da yaşanan baskı, zulüm ve insan hakları ihlallerinin  dile getirmek olan Kırımın Sesi Gazetesi aylık olarak çıkacak  ve tüm dünyada ki Kırım Tatarlarına ücretsiz olarak ulaştırılacaktır.Sahibinin Seydişehir Kırım Kültür Derneğinin çıkardığı derginin genel yayın ve yazı işleri müdürü Mustafa Sarıkamış’ın yaptığı gazete renkli ofset baskı ve ilk aşamada sekiz baskı çıkacak.

Seydişehir Kırım Dernek Başkanı Gazetenin Yazı İşleri Müdürü Mustafa Sarıkamış yeni yayın hayatına giren kırımın sesi gazetesi hakkında şu açıklamalar da bulundu: “UNESCO tarafından kırım tatar dili yok olmak üzere olan diller arasındadır.Türkiye’de ve dünyada Kırım’dan göç eden kırım tatarlarının ana dillerini yaşatmak gelenek ve göreneklerinin yaşamlarının Kırım Tatar dilinde anlatmak için yayın hayatına başlamış bulunmaktayım.Kırım Tatarlarının büyük mütefekkiri İsmail Bey Gaspıralı’nın “Dilde, Fikirde, İşte Birlik” sloganı ile yola çıktık.Kırım Tatar camiasına hayırlı olmasını diliyorum”. Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.