SEZAR’IN HAKKI SEZAR’A…

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.03.2018 - 12:11, Güncelleme: 22.03.2018 - 12:11
 

SEZAR’IN HAKKI SEZAR’A…

Ali Saylam Köşe Yazısı

Geçtiğimiz günlerde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Konya’da Tarım Fuarı’na katıldı. Tarım Fuarı’nın açılış konuşmasında başta Ahmet Sorgun olmak üzere bazı Konya Milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Bakanlığın Konya’ya yatırımlarının 6 Milyar lirayı aştığını söyledi. Seydişehir’de ki yatırımların ise başta sulama projesi olmak üzere Kuğulu Vadisi ve diğer yatırımlarla yaklaşık 37 Milyon lira olduğunu belirtildi. 2015 yılında Bakan Yardımcısı olan hemşerimiz Harun Tüfekçi’nin Konya’ya bu denli yatırım yapılmasında muhakkak büyük katkısı olmuştur. Bilindiği üzere Konya’dan 7 Haziran seçimlerinden sonra Bakan çıkmadı. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı ve Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı ile yetinmek zorunda kaldık. Üst bürokratlardan da bildiğimiz kadarıyla Çevre ve Şehircilik Bakanı Müsteşar Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu var. Koskoca Konya’dan bir bakan yok. İlçemizden ise üst bürokrat olarak sadece Harun Bey bulunuyor. Milletvekili maalesef yok. Bu siyasetle biz de zamanında aktif olarak uğraştık. Gördük ki siyasette bazı hizmetler iki dudak arasında… Herkes kendi bölgesine ve doğup büyüdüğü yere hizmet önceliği verir. Bu vesileyle bir daha uyarıyorum. Seçimlere şurada az bir zaman kaldı.  Konya’dan çıkacak Milletvekilleri’nin ağırlığı yönünde Bakan çıkarma şansı da artar.  İkincisi ise Seydişehir’den Milletvekili çıkarmak için teşkilatların ağırlığı çok önemli.  Demek istediğim şudur ki Başbakanlık Müsteşarlığı yapan Kemal Madenoğlu’nu Seydişehir’e yaptıklarını biliyoruz. Sayın Harun Tüfekçi’nin de Bakan Yardımcılığı görevi sırasında Bakanlık yatırımlarının da ne derece arttığına şahit olduk… Önümüzde yerel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçlarından sonra gönül ister ki Konya’dan bakan, Seydişehir’den de Milletvekili çıksın... Ama bu lafla olmuyor, yazmayla da olmuyor. Burada en büyük görev teşkilatlara düşüyor. Şimdiden söylüyorum. Eğer ilçe olarak Milletvekili çıkaramazsak bunun en büyük sorumlusu İlçe Başkanları ve Sivil Toplum Örgütleri’dir.
Ali Saylam Köşe Yazısı

Geçtiğimiz günlerde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Konya’da Tarım Fuarı’na katıldı.

Tarım Fuarı’nın açılış konuşmasında başta Ahmet Sorgun olmak üzere bazı Konya Milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Bakanlığın Konya’ya yatırımlarının 6 Milyar lirayı aştığını söyledi.

Seydişehir’de ki yatırımların ise başta sulama projesi olmak üzere Kuğulu Vadisi ve diğer yatırımlarla yaklaşık 37 Milyon lira olduğunu belirtildi.

2015 yılında Bakan Yardımcısı olan hemşerimiz Harun Tüfekçi’nin Konya’ya bu denli yatırım yapılmasında muhakkak büyük katkısı olmuştur.

Bilindiği üzere Konya’dan 7 Haziran seçimlerinden sonra Bakan çıkmadı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı ve Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı ile yetinmek zorunda kaldık. Üst bürokratlardan da bildiğimiz kadarıyla Çevre ve Şehircilik Bakanı Müsteşar Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu var.

Koskoca Konya’dan bir bakan yok. İlçemizden ise üst bürokrat olarak sadece Harun Bey bulunuyor. Milletvekili maalesef yok.

Bu siyasetle biz de zamanında aktif olarak uğraştık.

Gördük ki siyasette bazı hizmetler iki dudak arasında…

Herkes kendi bölgesine ve doğup büyüdüğü yere hizmet önceliği verir. Bu vesileyle bir daha uyarıyorum. Seçimlere şurada az bir zaman kaldı. 

Konya’dan çıkacak Milletvekilleri’nin ağırlığı yönünde Bakan çıkarma şansı da artar. 

İkincisi ise Seydişehir’den Milletvekili çıkarmak için teşkilatların ağırlığı çok önemli. 

Demek istediğim şudur ki Başbakanlık Müsteşarlığı yapan Kemal Madenoğlu’nu Seydişehir’e yaptıklarını biliyoruz. Sayın Harun Tüfekçi’nin de Bakan Yardımcılığı görevi sırasında Bakanlık yatırımlarının da ne derece arttığına şahit olduk…

Önümüzde yerel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçlarından sonra gönül ister ki Konya’dan bakan, Seydişehir’den de Milletvekili çıksın...

Ama bu lafla olmuyor, yazmayla da olmuyor.

Burada en büyük görev teşkilatlara düşüyor. Şimdiden söylüyorum. Eğer ilçe olarak Milletvekili çıkaramazsak bunun en büyük sorumlusu İlçe Başkanları ve Sivil Toplum Örgütleri’dir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.