TÜFEKCİ VE İLÇE PROTOKOLÜ 9 BİN FİDAN DAĞITTI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.03.2018 - 06:13, Güncelleme: 24.03.2018 - 06:13
 

TÜFEKCİ VE İLÇE PROTOKOLÜ 9 BİN FİDAN DAĞITTI

İlçemizde Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci ve İlçe Protokol üyeleri halka 9000 adet fidan dağıttı.

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Konya Orman Bölge Müdürü Muhammet Çolak, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer’in katılımıyla Kapalı Pazar yerinde gerçekleştirilen fidan dağıtımına halk büyük bir ilgi gösterdi ve yer yer izdiham yaşandı. Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, 5000 sedir ve 4000 ceviz olmak üzere 9000 fidanı vatandaşlara dağıttıklarını kaydetti. Yağmur dolayısıyla bereketli bir gün olduğunu belirten Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci: “Bugün 9000 civarında fidanı Seydişehir halkıyla buluşturduk. Bu organizasyonda İlçe protokolümüz, Orman Bölge Müdürlüğü ve Orman fidanlığımızın çok büyük katkısı var. Her sene malum olduğu üzere bir sonbahar döneminde bir de bahar döneminde böyle bir organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Vatandaşımızın fidana olan ilgisini, ağaca olan ilgisini görmüş oluyoruz. Daha önce insanlarımız ormana fidanları ve ağaçları kesmek üzere gidip zarar verirdi. Şimdi ise ormana zarar verildiğinde vatandaşlarımız hemen ihbar ediyor. İnsanlarımızın fidana ve ağaca ilgi ve alakası olmasa böyle bir planlama olmaz. Bugün çocuklarımız burada fidan kapmak için yarışıyorlar. Bu etkinliğe katılan her kardeşimize ayrı ayrı şükranlarımızı sunuyorum. Her ilçede gücümüz yettiği sürece fidan dağıtmaya devam edeceğiz. Okullarımızda ibadethanelerimizde kamu kurumlarımızda fidanlar dikiliyor. Bunlar bizi mutlu ediyor. Şu anda dünya ortalaması %29.6 civarında. Ormanların dünyada kapladığı yer bu. Türkiye’de şu anda %28.6. Genel ortalamaya çok yakınız. Ama hedefimiz 2023 yılında %30’u yakalayarak dünya ortalamasının üzerine çıkmak. Türkiye ağaç fakiri bir ülke değil. Allah’ın izniyle özellikle bu dönemde yaklaşık 4 Milyarın üzerinde fidan toprakla buluştu. 2023 hedefimiz dünyadaki nüfus kadar 7 milyar civarında fidanı toprakla buluşturmaktır” dedi. Daha sonra hükümet binası önüne geçilerek orada bulunan alana protokol üyeleri tarafından fidanlar toprakla buluşturuldu.    
İlçemizde Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci ve İlçe Protokol üyeleri halka 9000 adet fidan dağıttı.

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Konya Orman Bölge Müdürü Muhammet Çolak, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer’in katılımıyla Kapalı Pazar yerinde gerçekleştirilen fidan dağıtımına halk büyük bir ilgi gösterdi ve yer yer izdiham yaşandı.

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, 5000 sedir ve 4000 ceviz olmak üzere 9000 fidanı vatandaşlara dağıttıklarını kaydetti.

Yağmur dolayısıyla bereketli bir gün olduğunu belirten Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci: “Bugün 9000 civarında fidanı Seydişehir halkıyla buluşturduk. Bu organizasyonda İlçe protokolümüz, Orman Bölge Müdürlüğü ve Orman fidanlığımızın çok büyük katkısı var. Her sene malum olduğu üzere bir sonbahar döneminde bir de bahar döneminde böyle bir organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Vatandaşımızın fidana olan ilgisini, ağaca olan ilgisini görmüş oluyoruz. Daha önce insanlarımız ormana fidanları ve ağaçları kesmek üzere gidip zarar verirdi. Şimdi ise ormana zarar verildiğinde vatandaşlarımız hemen ihbar ediyor. İnsanlarımızın fidana ve ağaca ilgi ve alakası olmasa böyle bir planlama olmaz. Bugün çocuklarımız burada fidan kapmak için yarışıyorlar. Bu etkinliğe katılan her kardeşimize ayrı ayrı şükranlarımızı sunuyorum. Her ilçede gücümüz yettiği sürece fidan dağıtmaya devam edeceğiz. Okullarımızda ibadethanelerimizde kamu kurumlarımızda fidanlar dikiliyor. Bunlar bizi mutlu ediyor. Şu anda dünya ortalaması %29.6 civarında. Ormanların dünyada kapladığı yer bu. Türkiye’de şu anda %28.6. Genel ortalamaya çok yakınız. Ama hedefimiz 2023 yılında %30’u yakalayarak dünya ortalamasının üzerine çıkmak. Türkiye ağaç fakiri bir ülke değil. Allah’ın izniyle özellikle bu dönemde yaklaşık 4 Milyarın üzerinde fidan toprakla buluştu. 2023 hedefimiz dünyadaki nüfus kadar 7 milyar civarında fidanı toprakla buluşturmaktır” dedi.

Daha sonra hükümet binası önüne geçilerek orada bulunan alana protokol üyeleri tarafından fidanlar toprakla buluşturuldu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.