SEYDİŞEHİR LEBLEBİSİ’NE COĞRAFİ İŞARET BAŞVURUSU YAPILDI

Türkiye 26.01.2022 - 11:43, Güncelleme: 26.01.2022 - 11:43
 

SEYDİŞEHİR LEBLEBİSİ’NE COĞRAFİ İŞARET BAŞVURUSU YAPILDI

Asırlardır Seydişehir’de üretimi yapılan ve marka değer haline gelen Seydişehir Leblebisi’ için Seydişehir Belediyesi tarafından Türk Patent ve Marka Kurumuna coğrafi işaret başvurusu yapıldı.

Başkan Tutal, 700 yıldır Seydişehir’de üretilerek marka değer haline gelen Seydişehir Leblebisinin tüm dünyaya tanıtılması ve marka değer olarak tescillenmesi için coğrafi işaret başvurusunda bulunduklarını kaydetti. Seydişehir’le özdeşleşen leblebi için gerekli yazışmaların gerçekleştirildiğini kaydeden Başkan Tutal, “Eşsiz kokusu ve tadıyla asırlardır Seydişehir’de ve bölgesinde markalaşan Seydişehir Leblebisinin ulusal bir marka olması için kollarımızı sıvadık” dedi. Türk Patent ve Marka Kurumu’na Seydişehir Leblebisinin Coğrafi işaret alması için alt yapı hazırlıklarını tamamlanarak  başvuruda bulunduklarını belirten Başkan Tutal, “İlçemizin yöresel ürünlerinin en önemlilerinden olan Seydişehir Leblebisinin tüm dünyaya tanıtılması ve kalitesinin tescillenmesi için Seydişehir Belediyesi olarak Türk Marka ve Patent Kurumuna başvurumuzu yaptık. Belediye olarak hazırlamış olduğumuz başvuru dosyamızı, Seydişehir Kaymakamlığı, Seydişehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Seydişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odamızla paydaş olarak Türk Marka ve Patent Kurumuna gönderdik. Seydişehir Leblebimiz Coğrafi İşaret aldıktan sonra tüm dünyada marka değer haline gelecek” dedi. Seydişehir’in en önemli yöresel ürünleri arasında yer alan Seydişehir(Bağra) Karpuzu ve Seydişehir Çileği içinde de coğrafi işaret başvurusu hazırlığında olduklarını söyleyen Başkan Tutal, “Seydişehir Leblebimizin uygun görülüp coğrafi işaret almasının akabinde damak  tadı ile Seydişehir Karpuzu yani Bağra Karpuzu ismiyle ün yapmış bu yöresel ürünümüze de coğrafi işaret başvurusunda bulunacağız. İlçemizin tüm değerlerini gün yüzüne çıkarıp tüm dünyaya tanıtmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Şimdiden ilçemize hayırlı olmasını diliyor, bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ” diye konuştu.    
Asırlardır Seydişehir’de üretimi yapılan ve marka değer haline gelen Seydişehir Leblebisi’ için Seydişehir Belediyesi tarafından Türk Patent ve Marka Kurumuna coğrafi işaret başvurusu yapıldı.

Başkan Tutal, 700 yıldır Seydişehir’de üretilerek marka değer haline gelen Seydişehir Leblebisinin tüm dünyaya tanıtılması ve marka değer olarak tescillenmesi için coğrafi işaret başvurusunda bulunduklarını kaydetti.

Seydişehir’le özdeşleşen leblebi için gerekli yazışmaların gerçekleştirildiğini kaydeden Başkan Tutal, “Eşsiz kokusu ve tadıyla asırlardır Seydişehir’de ve bölgesinde markalaşan Seydişehir Leblebisinin ulusal bir marka olması için kollarımızı sıvadık” dedi.

Türk Patent ve Marka Kurumu’na Seydişehir Leblebisinin Coğrafi işaret alması için alt yapı hazırlıklarını tamamlanarak  başvuruda bulunduklarını belirten Başkan Tutal, “İlçemizin yöresel ürünlerinin en önemlilerinden olan Seydişehir Leblebisinin tüm dünyaya tanıtılması ve kalitesinin tescillenmesi için Seydişehir Belediyesi olarak Türk Marka ve Patent Kurumuna başvurumuzu yaptık. Belediye olarak hazırlamış olduğumuz başvuru dosyamızı, Seydişehir Kaymakamlığı, Seydişehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Seydişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odamızla paydaş olarak Türk Marka ve Patent Kurumuna gönderdik. Seydişehir Leblebimiz Coğrafi İşaret aldıktan sonra tüm dünyada marka değer haline gelecek” dedi.

Seydişehir’in en önemli yöresel ürünleri arasında yer alan Seydişehir(Bağra) Karpuzu ve Seydişehir Çileği içinde de coğrafi işaret başvurusu hazırlığında olduklarını söyleyen Başkan Tutal, “ Seydişehir Leblebimizin uygun görülüp coğrafi işaret almasının akabinde damak  tadı ile Seydişehir Karpuzu yani Bağra Karpuzu ismiyle ün yapmış bu yöresel ürünümüze de coğrafi işaret başvurusunda bulunacağız. İlçemizin tüm değerlerini gün yüzüne çıkarıp tüm dünyaya tanıtmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Şimdiden ilçemize hayırlı olmasını diliyor, bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ” diye konuştu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.