20li yaş challenge ve Türk İnsanı

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.05.2021 - 11:32, Güncelleme: 06.05.2021 - 11:32
 

20li yaş challenge ve Türk İnsanı

BURAK SAYLAM KÖŞE YAZISI

  Her gün yeni bir akımın moda olduğu şu günlerde bu akımlara bir yenisi daha eklendi. Yeni akımının adı 20 li challange…   Bi baktık ki bu Challenge akımına bizde millet olarak ayak uyduruvermişiz.   Ünlülerden siyasilere hemen hemen herkes 20li yaş akımına kapıldı bile…   Bizde bu  Challenge  kelimesinin  manasına bir bakalım dedik ... İngilizce kökenli bir kelime olan bu tabir, dilimizde "Davet etmek, meydan okumak" gibi anlamlar taşıyor. Her geçen gün siber suçların arttığı ve yapay zekanın (insan beynini taklit etme teknolojisi) çoğaldığı dünyamızda, bu akımın bize ne getirip ne götüreceğini merak ettim. Siber güvelik uzmanı İstanbul’da yaşayan değer verdiğim hemşerimiz Tolga Abiyi arayarak “Abi nedir bu akım? Siber güvenlik zafiyeti var mıdır” diye sordum. Tolga abiyle uzun uzadıya konuştuk.  Kendisi de “ Abim, yurt içi ve yurt dışındaki arkadaşlarımla günlerdir bu konuyu tartışıyoruz. Ben geçmişe yönelik olan bilgi paylaşımının güvenlik zafiyetini oluşturmayacağına inanıyorum. Bazı programlar var işte ‘20 yıl sonra nasıl görüneceğim’ estetik uzmanların kullandığı programların veri alt yapılarına ve bunun gibi bunların alt yapısına, bu tür akımlarla destek verildiğini düşünüyorum” dedi. Daha sonra ise Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde psikoloji alanında araştırma görevlisi olan kuzenim Emine Tunç’u aradım. “Kuzen bu millet nereye gidiyor böyle, bu akımda neyin nesi, bu akımın psikolojik boyutu nedir?” diye sordum. Kuzenim sürü psikolojisi kullanıldığını belirterek: “Takipçi sayısı fazla olan ünlüler üzerinden bu tür kampanyalar başlatılıyor. Korona nedeni ile millet daha fazla internet kullanıyor. Nasıl reklamlarda ünlü isimlerin kullanılması insanlarda güvenilir duygusu oluşturuyor ve daha çok kitleye ulaşmasını sağlıyorsa aynı durum burada da söz konusu” dedi. Alanlarında uzman iki kişinin düşüncesini de aldıktan sonra bende diyorum ki aklımızı başımıza alalım ve hiçbir mecranın bizleri kullanmasına müsaade etmeyelim. Saygılarımla…
BURAK SAYLAM KÖŞE YAZISI

 

Her gün yeni bir akımın moda olduğu şu günlerde bu akımlara bir yenisi daha eklendi.

Yeni akımının adı 20 li challange…

 

Bi baktık ki bu Challenge akımına bizde millet olarak ayak uyduruvermişiz.

 

Ünlülerden siyasilere hemen hemen herkes 20li yaş akımına kapıldı bile…

 

Bizde bu  Challenge  kelimesinin  manasına bir bakalım dedik ...

İngilizce kökenli bir kelime olan bu tabir, dilimizde "Davet etmek, meydan okumak" gibi anlamlar taşıyor.

Her geçen gün siber suçların arttığı ve yapay zekanın (insan beynini taklit etme teknolojisi) çoğaldığı dünyamızda, bu akımın bize ne getirip ne götüreceğini merak ettim.

Siber güvelik uzmanı İstanbul’da yaşayan değer verdiğim hemşerimiz Tolga Abiyi arayarak “Abi nedir bu akım? Siber güvenlik zafiyeti var mıdır” diye sordum.

Tolga abiyle uzun uzadıya konuştuk.

 Kendisi de “ Abim, yurt içi ve yurt dışındaki arkadaşlarımla günlerdir bu konuyu tartışıyoruz. Ben geçmişe yönelik olan bilgi paylaşımının güvenlik zafiyetini oluşturmayacağına inanıyorum. Bazı programlar var işte ‘20 yıl sonra nasıl görüneceğim’ estetik uzmanların kullandığı programların veri alt yapılarına ve bunun gibi bunların alt yapısına, bu tür akımlarla destek verildiğini düşünüyorum” dedi.

Daha sonra ise Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde psikoloji alanında araştırma görevlisi olan kuzenim Emine Tunç’u aradım.

“Kuzen bu millet nereye gidiyor böyle, bu akımda neyin nesi, bu akımın psikolojik boyutu nedir?” diye sordum.

Kuzenim sürü psikolojisi kullanıldığını belirterek:

“Takipçi sayısı fazla olan ünlüler üzerinden bu tür kampanyalar başlatılıyor. Korona nedeni ile millet daha fazla internet kullanıyor. Nasıl reklamlarda ünlü isimlerin kullanılması insanlarda güvenilir duygusu oluşturuyor ve daha çok kitleye ulaşmasını sağlıyorsa aynı durum burada da söz konusu” dedi.

Alanlarında uzman iki kişinin düşüncesini de aldıktan sonra bende diyorum ki aklımızı başımıza alalım ve hiçbir mecranın bizleri kullanmasına müsaade etmeyelim.

Saygılarımla…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.