AB PROJESİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ BAŞLIYOR

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.08.2014 - 12:53, Güncelleme: 20.08.2014 - 12:53
 

AB PROJESİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ BAŞLIYOR

Avrupa Birliği Hibe Programları Proje Hazırlama, proje döngüsü Eğitimi" 8-9-10-11-12 Eylül 2014, tarihleri arasında Seydişehir Belediyesi Adile Baysal Kültür Evi'nde yapılacak. Eğitime katılmak isteyenler http://www.seydisehir.bel.tr adresinden başvuru yapabilecekleri açıklandı.

Avrupa Birliği Hibe Programları Proje Hazırlama, proje döngüsü Eğitimi"  8-9-10-11-12 Eylül 2014, tarihleri arasında Seydişehir Belediyesi Adile Baysal Kültür Evi'nde yapılacak. Eğitime katılmak isteyenler http://www.seydisehir.bel.tr adresinden başvuru yapabilecekleri açıklandı. EĞİTİMİN AMACI Türkiye’nin AB’ye giriş sürecinde; kültür, eğitim, kalkınmayı ve gelişimi amaçlayıcı istihdam ve eğitim projeleri bunun yanı sıra toplumsal bilinci oluşturmaya yönelik seminerler dizisi düzenlemek ve daha birçok konuda etkinlik ve proje düzenlemek için AB programları, Dünya Bankası, Kalkınma Ajansları ve Büyükelçilikler bünyesinde hibe programları bulunmaktadır. Ve o yıl içerisinde dünyadaki gelişmeler ve sorunlarla eşdeğer olarak projeleri destekleyecek fon miktarları belirlenmektedir. Bu eğitimin amacı; ·        Mali Yardımlar konusunda bilgilendirmek ·        Mali Yardımların yöneldiği konular hakkında bilgi vermek ·        Mali Yardım programlarına nasıl başvuruda bulunulacağı yani nasıl proje hazırlanıp, sunulacağı konusunda bilgi vermek ·        Mali Yardım Projelerinin yönetimi üzerine bilgilendirmek ·        Mali Yardım Programları özellikle AB ve Kalkınma Ajansları bütçe yönetimi konusunda bilgilendirmek Mali Yardım Programları toplumsal gelişim destekleyici tamamıyla öğrenmeyi ve sürdürülebilirlik anlayışı içinde kalkınmayı hedefleyen programlardır. Ülkemizde son 15 yıldır uygulanan mali yardımlar çerçevesinde halen proje döngüsü yönetimi sistemetiği tam olarak yaygınlaşamamıştır. Bu sebeple mali yardım programlarından yararlanma oranı henüz istenilen seviyeye ulaşamamıştır. Proje Döngüsü Yönetimi kavramı sadece proje fikri geliştirme ve proje başvuru dosyası hazırlama olarak görülmemelidir. Projenin Hazırlanması Uygulanması ve Değerlendirilmesi aşamalarına da göz önünde bulundurmak gerekir. Başarılı bir proje dosyası sunma yolu, uygulama ve değerlendirme aşamalarındaki içsel ve dışsal koşullarında bilincinde olarak proje fikrinin geliştirilmesinden geçer. Sizlere sunulacak bu eğitim paketi, hem teorik hem de saha çalışmaları ve deneyimlerinden elde edilen çıktılardan oluşan bir modüldür. Eğitim, 8-9-10-11-12 Eylül günlerinde Seydişehir Adile Baysal Kültür Evi'nde yapılacaktır.  BAŞVURMAK İÇİN TIKLAYINIZ...
Avrupa Birliği Hibe Programları Proje Hazırlama, proje döngüsü Eğitimi" 8-9-10-11-12 Eylül 2014, tarihleri arasında Seydişehir Belediyesi Adile Baysal Kültür Evi'nde yapılacak. Eğitime katılmak isteyenler http://www.seydisehir.bel.tr adresinden başvuru yapabilecekleri açıklandı.

Avrupa Birliği Hibe Programları Proje Hazırlama, proje döngüsü Eğitimi"  8-9-10-11-12 Eylül 2014, tarihleri arasında Seydişehir Belediyesi Adile Baysal Kültür Evi'nde yapılacak. Eğitime katılmak isteyenler http://www.seydisehir.bel.tr adresinden başvuru yapabilecekleri açıklandı.

EĞİTİMİN AMACI

Türkiye’nin AB’ye giriş sürecinde; kültür, eğitim, kalkınmayı ve gelişimi amaçlayıcı istihdam ve eğitim projeleri bunun yanı sıra toplumsal bilinci oluşturmaya yönelik seminerler dizisi düzenlemek ve daha birçok konuda etkinlik ve proje düzenlemek için AB programları, Dünya Bankası, Kalkınma Ajansları ve Büyükelçilikler bünyesinde hibe programları bulunmaktadır. Ve o yıl içerisinde dünyadaki gelişmeler ve sorunlarla eşdeğer olarak projeleri destekleyecek fon miktarları belirlenmektedir.

Bu eğitimin amacı;

·        Mali Yardımlar konusunda bilgilendirmek

·        Mali Yardımların yöneldiği konular hakkında bilgi vermek

·        Mali Yardım programlarına nasıl başvuruda bulunulacağı yani nasıl proje hazırlanıp, sunulacağı konusunda bilgi vermek

·        Mali Yardım Projelerinin yönetimi üzerine bilgilendirmek

·        Mali Yardım Programları özellikle AB ve Kalkınma Ajansları bütçe yönetimi konusunda bilgilendirmek

Mali Yardım Programları toplumsal gelişim destekleyici tamamıyla öğrenmeyi ve sürdürülebilirlik anlayışı içinde kalkınmayı hedefleyen programlardır. Ülkemizde son 15 yıldır uygulanan mali yardımlar çerçevesinde halen proje döngüsü yönetimi sistemetiği tam olarak yaygınlaşamamıştır. Bu sebeple mali yardım programlarından yararlanma oranı henüz istenilen seviyeye ulaşamamıştır.

Proje Döngüsü Yönetimi kavramı sadece proje fikri geliştirme ve proje başvuru dosyası hazırlama olarak görülmemelidir. Projenin Hazırlanması Uygulanması ve Değerlendirilmesi aşamalarına da göz önünde bulundurmak gerekir. Başarılı bir proje dosyası sunma yolu, uygulama ve değerlendirme aşamalarındaki içsel ve dışsal koşullarında bilincinde olarak proje fikrinin geliştirilmesinden geçer.

Sizlere sunulacak bu eğitim paketi, hem teorik hem de saha çalışmaları ve deneyimlerinden elde edilen çıktılardan oluşan bir modüldür.

Eğitim, 8-9-10-11-12 Eylül günlerinde Seydişehir Adile Baysal Kültür Evi'nde yapılacaktır. 

BAŞVURMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.