ak

ABD’nin silahları Beyşehir’den

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.01.2021 - 11:03, Güncelleme: 23.01.2021 - 11:03
 

ABD’nin silahları Beyşehir’den

Günde 40 bin silah üreten Beyşehir Silah Sanayi’nin Amerika’nın %80 silah ihtiyacını karşıladığı öğrenildi.

Beyşehir Organize Sanayi’sinde bulunan 27 fabrikanın büyük bir bölümü Huğlu Silah Kooperatifi’nin 189 üyesi ve Üzümlü ‘de ise onlarca fabrika ürettiği silahların büyük bir bölümünü Amerika ‘ya ihracat ediyor. Beyşehirli silah fabrikası sahipleri şu anda fabrikalarının aralıksız çalışmalarına rağmen Amerika’nın silah ihtiyacını karşılayamadıklarını belirterek silah üreten fabrikalarımızın bazılarına aylık 30 bin talep olduğunu bunun ancak 10 binin karşıladığını söylediler. Huğulu Av Tüfekleri kooperatifi Başkanı Naci Tanık Türkiye’nin toplam silah ihracatı 180 milyon dolardır. Bu miktarın 14 milyon dolarlık kısmını Huğulu av tüfekleri kooperatifi yapıyor. Huğulu’nun toplam ihracatı 50 milyon dolardır. Beyşehir’den ihraç edilen miktar ise 140 milyon dolar civarındadır. En büyük ihraç 130 milyon dolar ile Amerika’ya yapılmakta olup, sırası ile Rusya, Ukrayna, Meksika, Brezilya gibi ülkelere de ihraç edilmektedir.” Yarı otomatik pompalı ve şarjörlü modeller ihraç edildiğini belirten başkan Tanık, kooperatifte 460 kişi çalışmaktadır ve ilave fabrika çalışmalarımız devam etmektedir” dedi. Konya’nın toplam ihtiyacının %40’ını karşılayan Beyşehir Silah Sanayi,  sayesinde ilçede işsizliğin yok denecek kadar az olduğu Beyşehir’den her gün Üzümlü’ye 2500 , Huğlu ‘ya ise 750 işcinin çalışmak için gittiği edinilen bilgiler arasında.  
Günde 40 bin silah üreten Beyşehir Silah Sanayi’nin Amerika’nın %80 silah ihtiyacını karşıladığı öğrenildi.

Beyşehir Organize Sanayi’sinde bulunan 27 fabrikanın büyük bir bölümü Huğlu Silah Kooperatifi’nin 189 üyesi ve Üzümlü ‘de ise onlarca fabrika ürettiği silahların büyük bir bölümünü Amerika ‘ya ihracat ediyor.

Beyşehirli silah fabrikası sahipleri şu anda fabrikalarının aralıksız çalışmalarına rağmen Amerika’nın silah ihtiyacını karşılayamadıklarını belirterek silah üreten fabrikalarımızın bazılarına aylık 30 bin talep olduğunu bunun ancak 10 binin karşıladığını söylediler.

Huğulu Av Tüfekleri kooperatifi Başkanı Naci Tanık Türkiye’nin toplam silah ihracatı 180 milyon dolardır. Bu miktarın 14 milyon dolarlık kısmını Huğulu av tüfekleri kooperatifi yapıyor. Huğulu’nun toplam ihracatı 50 milyon dolardır. Beyşehir’den ihraç edilen miktar ise 140 milyon dolar civarındadır. En büyük ihraç 130 milyon dolar ile Amerika’ya yapılmakta olup, sırası ile Rusya, Ukrayna, Meksika, Brezilya gibi ülkelere de ihraç edilmektedir.” Yarı otomatik pompalı ve şarjörlü modeller ihraç edildiğini belirten başkan Tanık, kooperatifte 460 kişi çalışmaktadır ve ilave fabrika çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.

Konya’nın toplam ihtiyacının %40’ını karşılayan Beyşehir Silah Sanayi,  sayesinde ilçede işsizliğin yok denecek kadar az olduğu Beyşehir’den her gün Üzümlü’ye 2500 , Huğlu ‘ya ise 750 işcinin çalışmak için gittiği edinilen bilgiler arasında.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.