ADİLE BAYSAL KÜLTÜR-SANAT EVİ SOKAĞINA PARKE TAŞ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.09.2013 - 03:56, Güncelleme: 24.09.2013 - 03:56
 

ADİLE BAYSAL KÜLTÜR-SANAT EVİ SOKAĞINA PARKE TAŞ

Seydişehir Belediyesi-Adile Baysal Kültür- Sanat Evi bünyesinde çok yakında faaliyete geçecek olan Seydişehir Belediye Müzesi sokağında parke taş uygulaması yapıldı

Seydişehir Belediyesi-Adile Baysal Kültür- Sanat Evi bünyesinde çok yakında faaliyete   geçecek olan  Seydişehir Belediye Müzesi sokağında   parke taş uygulaması  yapıldı. Sofuhane Mahallesi 1508 sokakta  yer alan Seydişehir Belediyesi-Adile Baysal Kültür-Sanat Evinin bulunduğu  yaklaşık 1500 m2 alandaki yolda  parke taşı ve kaldırım çalışması gerçekleştirildi. Seydişehir Belediyesi tarafından satın alınarak aslına uygun olarak  restorasyonu  tamamlanan  Seydişehir Belediyesi - Adile Baysal Kültür-Sanat Evi bünyesinde  oluşturulan Seydişehir Belediye  Müzesi'nin çok yakında  hizmete girecek olması  nedeniyle çalışmalar  hızlandı. Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat  konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ;"Zengin tarihi mirasımızın   tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla çok yakın bir zamanda Seydişehir Belediye Müzesini   faaliyete geçireceğiz. Seydişehir Müzesinde sergileyeceğimiz, uzun uğraşlar sonunda  bir araya getirdiğimiz eser ve eşyaların  geçmişimizin örf,adet, anane,gelenek, göreneklerini  ve kültür mirasımızı günümüze taşımada rol model oluşturacağını ümit ediyorum. Bu hizmetimizin İlçemizde  bir ilk olması nedeniyle bölgemizde önemli kültürel boşluğu dolduracağına inanıyorum.  Buranın tarihi dokusuna  uygun olması amacıyla yol çalışmalarımızı tamamladık.Seydişehir Belediye Müzesinin kurulması ve bölgemizin kültürel mirasının geleceğe taşınmasında eser veya eşya bağışlayan  hemşehrilerimize  şimdiye kadar verdikleri  ve bundan sonra verecekleri destek için teşekkür ediyorum" dedi.
Seydişehir Belediyesi-Adile Baysal Kültür- Sanat Evi bünyesinde çok yakında faaliyete geçecek olan Seydişehir Belediye Müzesi sokağında parke taş uygulaması yapıldı

Seydişehir Belediyesi-Adile Baysal Kültür- Sanat Evi bünyesinde çok yakında faaliyete   geçecek olan  Seydişehir Belediye Müzesi sokağında   parke taş uygulaması  yapıldı.

Sofuhane Mahallesi 1508 sokakta  yer alan Seydişehir Belediyesi-Adile Baysal Kültür-Sanat Evinin bulunduğu  yaklaşık 1500 m2 alandaki yolda  parke taşı ve kaldırım çalışması gerçekleştirildi.

Seydişehir Belediyesi tarafından satın alınarak aslına uygun olarak  restorasyonu  tamamlanan  Seydişehir Belediyesi - Adile Baysal Kültür-Sanat Evi bünyesinde  oluşturulan Seydişehir Belediye  Müzesi'nin çok yakında  hizmete girecek olması  nedeniyle çalışmalar  hızlandı.

Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat  konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ;"Zengin tarihi mirasımızın   tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla çok yakın bir zamanda Seydişehir Belediye Müzesini   faaliyete geçireceğiz. Seydişehir Müzesinde sergileyeceğimiz, uzun uğraşlar sonunda  bir araya getirdiğimiz eser ve eşyaların  geçmişimizin örf,adet, anane,gelenek, göreneklerini  ve kültür mirasımızı günümüze taşımada rol model oluşturacağını ümit ediyorum. Bu hizmetimizin İlçemizde  bir ilk olması nedeniyle bölgemizde önemli kültürel boşluğu dolduracağına inanıyorum.  Buranın tarihi dokusuna  uygun olması amacıyla yol çalışmalarımızı tamamladık.Seydişehir Belediye Müzesinin kurulması ve bölgemizin kültürel mirasının geleceğe taşınmasında eser veya eşya bağışlayan  hemşehrilerimize  şimdiye kadar verdikleri  ve bundan sonra verecekleri destek için teşekkür ediyorum" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.