Alacabel Tüneli Bir An Evvel Bitirilmeli…

2019 yılında bitirilmesi planlanan Alacabel Tünelinin bir türlü bitirilememiş olması tercihin yeni yoldan yana yapılmasında en büyük etkendir.

Edinilen bilgiye göre Konya Seydişehir- Antalya yolunda Manavgat ve Alanya tarafı Seydişehir yolunu tercih ederken Konya’dan Antalya ‘ya gitmek isteyenler ise Beyşehir Derebucak yolunu 30dk kısa olduğu için tercih etmesine sebep oldu.

Alacabel Tüneli faaliyete geçtiği zaman Seydişehir sahil arası 15 dakika kısalacağından diğer yandan Beyşehir Derebucak yolunda ise tünelden sonra virajların fazla olması nedeni ile Konya Seydişehir -Antalya yolu tercih edilecek duruma gelecek.

Ayrıca Alacabel Tünelinin açılmasıyla kış aylarında da yaşanan trafik aksama noktası olan Alacabel mevkiinde sorunlarda giderilmiş olacak.

Beyşehir - Derebucak yolu güzergahından giden sürücüler yaptığımız görüşmelerde kimi sürücü de; tünelin bir tüpü açıldı. Tünelden sonra ise virajların çokluğu dikkatimizi çekti. Çok cazip değil Şeklinde görüş beyan ettiler.

Seydişehir de yol üstünde işletme sahipleri ise:” Beyşehir Antalya yolu açıldı ama Derebucak Tüneli çok virajlı olması yine de Seydişehir Manavgat yolu tercih edilmektedir. Bu yol üzerindeki Alacabel Tüneli’nin bitirilmesi durumunda Seydişehir sahil yolunun daha da kısalacağı, kış şartlarından da yolcuların Alacabel güzergahından etkilemeyecektir” diyerek Alacabel Tüneli’nin kalan kısmının bir an evvel bitirilmesini istediler.