ARICILIK KURSLARI TAMAMLANIYOR

İlçemizde önemli gelir kaynaklarından biri olan arıcılık faaliyetlerinin yaygınlaştırılması amacıyla Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile Arıcılık kursu düzenlendi.

Konu ile açıklamalarda bulunan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz ÜNÜVAR: “Deniz seviyesinden 1123 m yükseklikte bir rakıma sahip olan ilçemiz, yıllık yağış miktarı ortalaması yaklaşık 750-800 mm olması sonucu oluşan geniş florası ile arıcılık faaliyetleri için cazip bir merkezdir. Ayrıca çoğu kesimlerinin dağlık olması da arıcılık faaliyetlerine katkı sağlamaktadır. İlçemizin uygun ekolojisi, zengin florası ile arıcılıkta oldukça önemli durumundadır.

İlçemizde geçtiğimiz üretim sezonunda toplamda 9500 adet kovan varlığına sahip 88 üretici Bakanlığımız arıcılık desteklerinden faydalandığı göz önüne alındığında, İlçemizde her yıl 10.000’nin üzerinde kovanla üretim gerçekleşmektedir. Bu bağlamda; kırsal nüfusun geçimine katkı sağlayan ve İlçemizde önemli gelir kaynaklarından birisi olan arıcılık faaliyetlerinin yaygınlaştırılması, geliştirilmesi ve mevcut üreticilerin daha modern yöntemlerle üretim yapmalarını sağlamak amacıyla İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce gerekli faaliyetler yürütülmektedir” dedi.

Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen Arıcılık kursu kapsamında kursiyerlere; bal arısı ırkları, koloni bireyleri ve düzeni, mevsimsel bakım ve kışlatma işlemleri, bal üretimi, diğer arı ürünlerinin üretimi, ana arı yetiştiriciliği, gezginci arıcılık, arı sağlığı ve arıcılıkta kullanılan alet ve ekipmanlar konularında bilgiler verildi.  

 İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personelinden Mühendis Nejmi ÖZBEK ve Mühendis Mustafa SULUÇAY’ın eğitici olarak görev aldığı arıcılık kursu, Ekim ayında başladı ve Aralık ayında 84 saat süreyle tamamlanacak.