Babalarının Vasiyetini Unutmadılar Fabrikalarını Seydişehir’e Kurdular

Seydişehir Yeniceköylü Abdullah ve Muammer Halıcı kardeşler 1974 yılında İstanbul’da bulunan HAS-ARI Yangın Söndürme Ltd. Şti. babalarının vasiyetine uyarak üretim ayağını 2021 yılı Temmuz ayında Seydişehir Organize Sanayi Bölgesine kurdular.

Seydişehir Organize Sanayinde HAS-ARI Yangın Söndürme Ltd. Şti bünyesinde yirmiye yakın işçi çalışıyor. Yangın malzemeleri ve dekoratif yangın dolapları üretiyorlar.

Başta Irak, Fas, Cezair, Azerbaycan, İsrail Ve Gürcistan olmak üzere ihracat ve iç piyasa alanında da önde gelen firmalardan biri olduğu öğrenildi.

2 yıl önce kaybettikleri babaları Alaattin Halıcı’nın “Memleketinize hizmet edin. Oraya da bir fabrika açın”  vasiyetine uyarak şirketlerinin üretim ayaklarını Seydişehir’e taşıyan Abdullah ve Muammer Halıcı kardeşler:

 “HAS-ARI Yangın Söndürme Ltd. Şirketimiz yangın söndürme sektöründen önce elektrik panoları ve elektrik malzemeleri üretirken 1974 de yangın dolapları yangın söndürme tüpleri itfaiye ekipmanları ve yangın algılama sistemleri ile sektöre geçiş yaptık.

Yıllardır gelişen teknolojiye ayak uyduran şirketimiz kaliteden de ödün vermeyerek bugünlere geldi.

İstanbul’da geliştirip büyüttüğümüz aile şirketimizin üretim ayağını bu yıl ortasında doğup büyüdüğümüz memleketimiz Seydişehir’e taşıdık. Amacımız Seydişehir’deki tesisimizi büyütüp geliştirerek ürettiğimiz katma değeri yüksek ürünlerle ilçeye ekonomik ve istihdam katkısı sağlamaktır” dedi.