GAZETECİLER GÜNÜNDE KAHVALTILI KUTLAMA

Selçuklu Kafede ev sahipliğini Kaymakam Deniz Pişkin’in yaptığı kahvaltılı kutlamada Belediye Başkanı Mehmet Tutal şehir dışında olduğu için yerine katılan  Belediye Başkan Yardımcısı Mevlüt Güray ve ilçemizde görev yapan gazeteciler katıldı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde sizlerle bir arada olmaktan mutluyum diyen Kaymakam Pişkin “ Görev yaptığım her yerde gazetecilerle 10 Ocakta kahvaltılı bir toplantıda buluşuyoruz. Sizlerin ne derecede kamuoyuna yararlı bir görev yaptığını biliyorum. Gazeteciler vatandaşların talep ve sorunlarını bizlere iletmekte önemli bir rol üstleniyorsunuz. Aslında çok fonksiyonlu çok yönlü bir göreviniz var. İlçenin nabzını en iyi tutan sizlersiniz. Bu anlamda halkın sorunlarını dile getirirken bunlarla ilgili içeriği dolu etkin çözüm önerileriniz bizlere yol gösteriyor. Vatandaşla devlet arasında köprü vazifesi görüyorsunuz. 10 Ocak aynı zamanda idareciler günü olarak görüyoruz. Bu anlamda kaderimizin aynı olduğunu düşünüyorum. Tarafsız kamu yararına görevinizi ifa edeceğinize inanıyorum ve siz çalışma arkadaşlarımın 10 Ocak gazeteciler gününü kutluyorum” dedi.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Saylam da düzenlenen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlamasında: “ 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü 1961 yılında gazeteciler lehine çıkarılan yasadan sonra gazete patronlarının gazete çıkarmamaları buna karşılık gazete çalışanlarının birliktelik oluşturarak kendileri ‘BASIN’ adında bir gazete çıkarmasıyla her yıl 10 Ocak’ta çalışan gazetecilerin bayramı olarak kutlanıyor. Biz gazetecilerin bayramında katılımınızla bizleri onure ettiniz” diyerek Kaymakam Pişkine teşekkür etti.

Kaymakam Pişkin’in kendisinin de bir dönem gazetecilik yapması dolayısıyla kendilerinin de bayramını kutlayan Ali Saylam, meslektaşlarına 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününün hayırlı olmasını dileyerek aralarından ayrılan arkadaşlarına Allah’tan rahmet ve kalan meslektaşlarına da sağlık ve mutluluk diledi.

Program kahvaltıdan sonra Kaymakam Deniz Pişkin ve Belediye Başkan Yard. Mevlüt Güray’ın gazetecilerle sohbet etmesiyle sona erdi.