KABAK ÇEKİRDEĞİ ÜRETİMİ HER YIL ARTIYOR

Seydişehir’de Pancar, Karpuz ve Buğdaydan sonra ekimi yapılan kabak çekirdeği, Konya bölgesinde en fazla Kabak Çekirdeği ekim bölgeleri arasında yer alıyor.

İlçemizde kabak çekirdeği; 2020 yılında 12 bin, 2021 yılında 14 bin, 2022 yılında 13 bin, 2023 yılında ise 12 bin beş yüz dekar alanında ekimi yapılarak çiftçilerin maddi kazancı oldu.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden verilen bilgiye göre daha önce Nevşehir bölgesinde yetiştirilen kabak çekirdeğinin Seydişehir başta olmak üzere Konya bölgesinde de yerini alırken kilo fiyatının 75 lira olduğu bildirildi.

Artık pancar, buğday gibi süreklilik haline gelen ürünlerin dışında Seydişehir’in karpuz, kabak çekirdeği, kapya biber gibi ürünlerinde yetiştirilmesiyle hem isminden söz ettirdiği hem de ekonomik anlamada da kazanç sağlandığı bildirildi.