BAĞ KUR PRİMLERİNE ZAM YAPILMAYIP, AKSİNE İNDİRİM YAPILMALIDIR

Politika (SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 13.12.2021 - 13:44, Güncelleme: 13.12.2021 - 13:44
 

BAĞ KUR PRİMLERİNE ZAM YAPILMAYIP, AKSİNE İNDİRİM YAPILMALIDIR

Seydişehir Esnaf ve Sanatkarlar odası başkanı İbrahim Aypar Esnafımızın, Korona salgını, kurdaki Ekonomik dalgalanmalar ve masraflı kış aylarına girildiği şu dönemde iyiden iyiye ekonomik olarak zorlandığını belirtti.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Aypar: "En önemli ödeme kalemlerinden biri olan BAĞ-KUR primlerini ödemesi gün geçtikçe imkânsız hale gelmektedir. Bu nedenle en düşüğü 1055 Lira olan primlerin düşürülmesi esnafımıza çok büyük rahatlama getirecektir.  Sahada görüştüğümüz tüm esnafın neredeyse ortak sorunu haline gelen, her yılbaşı asgari ücretteki artışlardan paralel etkilenen BAĞ-KUR ve SSK primlerinin bu yıl artırılmaması gerekmektedir.Esnafımızın desteklenebilmesi adına, Kendi BAĞ-KUR primini ve çalışanlarının primlerini düzenli ödeyenler için 2016’dan beri devam eden yüzde 5’lik indirim 2022 yılından itibaren yüzde 10’a çıkarılmalıdır. Bunun gibi ödemeyi kolaylaştıracak, düzenli ödemeyi teşvik edecek değişik kolaylıklar sağlanmalıdır. Esnafımız adına yapılacak uygulamalar ve primlerin düşürülmesi esnafımız için ve devletimizin düzenli bir gelir kaynağının oluşması anlamına gelecektir. Zira 1055 TL BAĞ-KUR primi bugün esnaf için ödemesi zor, 750 TL’lik BAĞ-KUR primi daha kolay ve devamlılık getirecektir. Yıllarca kendi adına prim yatıran ve emekliliği hak eden, en düşük emekli maaşına sahip esnaf ve sanatkârın emekli maaşına küçük zam yapılmasının karşılığında, BAĞ KUR primlerinin her yıl sürekli artırılıyor olması bizleri derinden üzmektedir." Dedi.  
Seydişehir Esnaf ve Sanatkarlar odası başkanı İbrahim Aypar Esnafımızın, Korona salgını, kurdaki Ekonomik dalgalanmalar ve masraflı kış aylarına girildiği şu dönemde iyiden iyiye ekonomik olarak zorlandığını belirtti.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Aypar:

"En önemli ödeme kalemlerinden biri olan BAĞ-KUR primlerini ödemesi gün geçtikçe imkânsız hale gelmektedir. Bu nedenle en düşüğü 1055 Lira olan primlerin düşürülmesi esnafımıza çok büyük rahatlama getirecektir. 

Sahada görüştüğümüz tüm esnafın neredeyse ortak sorunu haline gelen, her yılbaşı asgari ücretteki artışlardan paralel etkilenen BAĞ-KUR ve SSK primlerinin bu yıl artırılmaması gerekmektedir.Esnafımızın desteklenebilmesi adına, Kendi BAĞ-KUR primini ve çalışanlarının primlerini düzenli ödeyenler için 2016’dan beri devam eden yüzde 5’lik indirim 2022 yılından itibaren yüzde 10’a çıkarılmalıdır.

Bunun gibi ödemeyi kolaylaştıracak, düzenli ödemeyi teşvik edecek değişik kolaylıklar sağlanmalıdır. Esnafımız adına yapılacak uygulamalar ve primlerin düşürülmesi esnafımız için ve devletimizin düzenli bir gelir kaynağının oluşması anlamına gelecektir. Zira 1055 TL BAĞ-KUR primi bugün esnaf için ödemesi zor, 750 TL’lik BAĞ-KUR primi daha kolay ve devamlılık getirecektir.

Yıllarca kendi adına prim yatıran ve emekliliği hak eden, en düşük emekli maaşına sahip esnaf ve sanatkârın emekli maaşına küçük zam yapılmasının karşılığında, BAĞ KUR primlerinin her yıl sürekli artırılıyor olması bizleri derinden üzmektedir." Dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.