BEYŞEHİRLİ KADINLAR FATMA'YI YALNIZ BIRAKMADI (Videolu)

Asayiş (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 22.06.2022 - 14:46, Güncelleme: 22.06.2022 - 14:54
 

BEYŞEHİRLİ KADINLAR FATMA'YI YALNIZ BIRAKMADI (Videolu)

“Eşe karşı kasten öldürme” suçundan müebbet hapis istemiyle Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesinde bugün hakim karşısına çıkan Fatma K.ya destek için Beyşehir’den bir grup bayan geldi.

Olay, 4 Ocak 2022’de Konya’nın Beyşehir ilçesi Hamidiye Mahallesi’nde yaşanmıştı. İddiaya göre; işsiz olduğu belirtilen Mustafa K. (48), eve alkollü geldi. Çocuk bakıcılığı yapan eşi Fatma K. ile arasında çıkan tartışmada kadın, mutfaktan aldığı bıçakla evdeki 2 çocuğunun gözü önünde eşi Mustafa K.’yı göğsünden yaraladı. Yaralı adam sağlık görevlilerinin müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan kadın ise işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. İDDİANAME KABUL EDİLDİ Sanık Fatma K. (52) hakkında kocası Mustafa K'yi (48) bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle “Eşe karşı kasten öldürme” suçundan müebbet hapis istemiyle hazırlanan iddianame, Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Bugün Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesinde ilk kez hakim karşısına çıkan Fatma K. için Beyşehirden otobüsle gelen bir grup bayan adliye önünde pankart açarak destek oldular. İstiyoruz ki hiçbir kadın şiddet mağduru olmasın diyen destekçi bayanlardan biri: “Toplumumuz bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. Olan geride kalan çocuklarına oluyor. Kadınlarımıza değer verelim. Fatma yıllardır işgence çekiyordu. Savcılarımzdan yetkililerden berat kararı bekliyoruz.” Dedi. AİLE ŞİKAYETÇİ OLMAMIŞTI İddianamede, ifadeleri yer alan Mustafa K'nin annesi Güllü ile babası Ferruh ise oğulları olan maktulün alkol bağımlılığının bulunduğunu, eşine ve çocuklarına sürekli şiddet uyguladığını belirterek şikayetçi olmadıklarını bildirdi.  
“Eşe karşı kasten öldürme” suçundan müebbet hapis istemiyle Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesinde bugün hakim karşısına çıkan Fatma K.ya destek için Beyşehir’den bir grup bayan geldi.

Olay, 4 Ocak 2022’de Konya’nın Beyşehir ilçesi Hamidiye Mahallesi’nde yaşanmıştı.

İddiaya göre; işsiz olduğu belirtilen Mustafa K. (48), eve alkollü geldi. Çocuk bakıcılığı yapan eşi Fatma K. ile arasında çıkan tartışmada kadın, mutfaktan aldığı bıçakla evdeki 2 çocuğunun gözü önünde eşi Mustafa K.’yı göğsünden yaraladı.

Yaralı adam sağlık görevlilerinin müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan kadın ise işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İDDİANAME KABUL EDİLDİ

Sanık Fatma K. (52) hakkında kocası Mustafa K'yi (48) bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle “Eşe karşı kasten öldürme” suçundan müebbet hapis istemiyle hazırlanan iddianame, Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Bugün Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesinde ilk kez hakim karşısına çıkan Fatma K. için Beyşehirden otobüsle gelen bir grup bayan adliye önünde pankart açarak destek oldular.

İstiyoruz ki hiçbir kadın şiddet mağduru olmasın diyen destekçi bayanlardan biri: “Toplumumuz bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. Olan geride kalan çocuklarına oluyor. Kadınlarımıza değer verelim. Fatma yıllardır işgence çekiyordu. Savcılarımzdan yetkililerden berat kararı bekliyoruz.” Dedi.

AİLE ŞİKAYETÇİ OLMAMIŞTI

İddianamede, ifadeleri yer alan Mustafa K'nin annesi Güllü ile babası Ferruh ise oğulları olan maktulün alkol bağımlılığının bulunduğunu, eşine ve çocuklarına sürekli şiddet uyguladığını belirterek şikayetçi olmadıklarını bildirdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.