BUĞDAYIN REKOLTESİ YÜKSEK VERİMİ DÜŞÜK

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 05.08.2022 - 14:42, Güncelleme: 05.08.2022 - 14:42
 

BUĞDAYIN REKOLTESİ YÜKSEK VERİMİ DÜŞÜK

İlçemizde bu yıl buğdayın rekoltesine artış veriminde düşüş yaşandı.

Geçtiğimiz haftalarda hububat haşatına başlayan çiftçimiz bu yıl devletin kilo başına buğdayda 1 lira ve arpada 50 kuruşluk teşviği ve paralarını peşin alması dolayısıyla tüccar yerine TMO’ya tercih ediyor. Buğday alımları nedeniyle ilçemizdeki hububat borsasında da yoğunluk yaşanıyor. TMO’nun buğdayın kilosunu 6 lira 40 kuruştan devletin verdiği 1 lira ile 7 lira 40 kuruş olduğu bu fiyatlardan da çiftçinin memnun kaldığı bildirildi. Ziraat Odası Başkanlığından alınan bilgiye göre bu yıl geçen yıla göre Seydişehir’de buğday ekiminde %10 artış olduğu, Nisan-Mayıs ayındaki gece gündüz sıcaklık farkından ve Martta yaşanan don olayından dolayı buğdayda geçen yıla göre verim düşüklüğü yaşandığı öğrenildi.    
İlçemizde bu yıl buğdayın rekoltesine artış veriminde düşüş yaşandı.

Geçtiğimiz haftalarda hububat haşatına başlayan çiftçimiz bu yıl devletin kilo başına buğdayda 1 lira ve arpada 50 kuruşluk teşviği ve paralarını peşin alması dolayısıyla tüccar yerine TMO’ya tercih ediyor.

Buğday alımları nedeniyle ilçemizdeki hububat borsasında da yoğunluk yaşanıyor.

TMO’nun buğdayın kilosunu 6 lira 40 kuruştan devletin verdiği 1 lira ile 7 lira 40 kuruş olduğu bu fiyatlardan da çiftçinin memnun kaldığı bildirildi.

Ziraat Odası Başkanlığından alınan bilgiye göre bu yıl geçen yıla göre Seydişehir’de buğday ekiminde %10 artış olduğu, Nisan-Mayıs ayındaki gece gündüz sıcaklık farkından ve Martta yaşanan don olayından dolayı buğdayda geçen yıla göre verim düşüklüğü yaşandığı öğrenildi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.