banner10

banner34

KONYA TRAKYA’DAN SONRA EN FAZLA AYÇİÇEĞİ ÜRETİYOR

KONYA ŞEKER, KONYA’YI EN BÜYÜK AYÇİÇEĞİ ÜRETİM MERKEZLERİNDEN BİRİ HALİNE GETİRDİ. 

18 Kasım 2020 04:03
KONYA TRAKYA’DAN SONRA EN FAZLA AYÇİÇEĞİ  ÜRETİYOR

2012 Yılında üretime başlattığı Hamyağ Fabrikası ile bölgede ayçiçeği ziraatının cazip hale gelmesini sağlayan ve 50 Bin Tonlar civarında olan Konya’daki üretimin ortalama 300 Bin Tonlar seviyesine çıkmasında etkin bir rol oynayan Konya Şeker, bu sene 22 Ağustos’ta alımına başladığı ayçiçeği için üreticilerine ortalama ton başına 4 Bin 70 TL ödeme yaptı.  

 

Türkiye’nin gıda devlerinden Konya Şeker’in 2012’de Altınekin’de Hamyağ Tesislerini açmasıyla birlikte Konya’da ayçiçeği üretiminin 50 Bin tonlardan 350 Bin Tonlara çıktığını söyleyen Torku markası ile gıda ürünleri üretimi yapan AB Holding CEO’su Taner Taşpınar “2011’de ayçiçeği üretimi 50 Bin ton civarında olan Konya bugün Trakya’dan sonra ikinci büyük üretim merkezi haline geldi. Bu üretim artışı ile birlikte bölgede ayçiçeği piyasası da oluştu. Bu dinamik piyasada Konya Şeker olarak biz bu sene çok alımdan ziyade piyasanın üretici lehine oluşmasına daha çok odaklandık. Piyasada herkes suskun iken biz alımları başlattık, iç ve dış piyasalara göre günlük fiyat değerlendirmesi yapacağımızı da belirttik. 3 ay boyunca piyasaların nabzını tuttuk, tonajlı alımlar ve fiyat politikamızla piyasayı üretici lehine regüle ettik. Sonuçta üreticimize, ton başına ortalama 4 bin 70 TL ödedik” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.