FIRSATÇILAR VE KAYIT DIŞI ÇALIŞANLAR DENETLENMELİDİR

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 11.05.2022 - 11:46, Güncelleme: 11.05.2022 - 11:46
 

FIRSATÇILAR VE KAYIT DIŞI ÇALIŞANLAR DENETLENMELİDİR

Son bir yıldır piyasalarda yaşanan durgunluğun sebep ve çözümleri ile ilgili Seydişehir esnaf ve sanatkârlar odası başkanı İbrahim Aypar bir açıklama yaptı.

Yönetim kurulu adına açıklamayı yapan Başkan Aypar; Pandeminin etkileri bitmeden başlayan Rusya Ukrayna savaşı derken ülkemizde baş gösteren ekonomik durgunluk en fazla esnaf ve sanatkârı etkilemeye devam ediyor. Petrole, akaryakıta, elektrik, doğalgaza gelen zamlar ve maliyetlerin yükselmesi ekonomik piyasayı tıkanma noktasına getirmiştir. Vatandaşın alım gücünün düşmesi, Bunun yanında artan SSK BAĞ-KUR primleri işyeri kiraları da eklenince esnaf ve sanatkârımız için işin içinden çıkılmaz, kâbus dolu günler yaşanmaya başladı.      Sosyal devlet yapısı gereği acilen reel sektörün, üretimin ve özellikle tarımdaki üretim maliyetlerinin desteklenerek, üretici ve esnafın üzerindeki yoğun zarar baskısının hafifletilmesi gerekmektedir diyen başkan Aypar,        Ayrıca, piyasada ürün ve hizmetlerdeki inanılmaz fiyat artışının devlet birimlerince yeterli şekilde kontrol edilmemesi, kayıt dışı ticaretin önüne geçilememesi piyasada ciddi sıkıntılara sebep olmaktadır.  Devlete vergisini veren esnafımızın dışında yaklaşık yüzde 20 kadar kayıt dışı vardır. Kayıt dışının kontrol altına alınması için yeterli mücadelenin verilmeyişi, Ülkemiz Ekonomisine ve esnafımıza büyük zarar verdiğine hatta bugün yaşanmakta olan fiyat enflasyonunun denetimsizlikten yaşandığına inanıyoruz. Sorunun çözümü olarak, Devletimizin, bu kötü gidişe radikal kararlar alarak, gerekli desteklerle sıkıntılı durumdaki esnafımızın yanında olmasını bekliyoruz. Dedi.
Son bir yıldır piyasalarda yaşanan durgunluğun sebep ve çözümleri ile ilgili Seydişehir esnaf ve sanatkârlar odası başkanı İbrahim Aypar bir açıklama yaptı.

Yönetim kurulu adına açıklamayı yapan Başkan Aypar;

Pandeminin etkileri bitmeden başlayan Rusya Ukrayna savaşı derken ülkemizde baş gösteren ekonomik durgunluk en fazla esnaf ve sanatkârı etkilemeye devam ediyor. Petrole, akaryakıta, elektrik, doğalgaza gelen zamlar ve maliyetlerin yükselmesi ekonomik piyasayı tıkanma noktasına getirmiştir. Vatandaşın alım gücünün düşmesi, Bunun yanında artan SSK BAĞ-KUR primleri işyeri kiraları da eklenince esnaf ve sanatkârımız için işin içinden çıkılmaz, kâbus dolu günler yaşanmaya başladı.

     Sosyal devlet yapısı gereği acilen reel sektörün, üretimin ve özellikle tarımdaki üretim maliyetlerinin desteklenerek, üretici ve esnafın üzerindeki yoğun zarar baskısının hafifletilmesi gerekmektedir diyen başkan Aypar,

       Ayrıca, piyasada ürün ve hizmetlerdeki inanılmaz fiyat artışının devlet birimlerince yeterli şekilde kontrol edilmemesi, kayıt dışı ticaretin önüne geçilememesi piyasada ciddi sıkıntılara sebep olmaktadır. 

Devlete vergisini veren esnafımızın dışında yaklaşık yüzde 20 kadar kayıt dışı vardır. Kayıt dışının kontrol altına alınması için yeterli mücadelenin verilmeyişi, Ülkemiz Ekonomisine ve esnafımıza büyük zarar verdiğine hatta bugün yaşanmakta olan fiyat enflasyonunun denetimsizlikten yaşandığına inanıyoruz. Sorunun çözümü olarak, Devletimizin, bu kötü gidişe radikal kararlar alarak, gerekli desteklerle sıkıntılı durumdaki esnafımızın yanında olmasını bekliyoruz. Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.