sçim

GERÇEK GÜNDEMİMİZ ÜRETİM OLMALI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.03.2021 - 06:52, Güncelleme: 13.03.2021 - 06:52
 

GERÇEK GÜNDEMİMİZ ÜRETİM OLMALI

ALİ SAYLAM KÖŞE YAZISI

    Son aylarda hükümetin önceliği üretimi artırma ile ilgili. Çünkü siyasi irade bunun eksikliğini görmüş olacak ki son zamanlarda gündeme gelen bütün reformların çıkış sebepleri bence ekonomik. Son olarak da Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan, ekonomi reformunu açıkladı. Bunun öncesinde bir TV kanalında yayınlanan bir haberde Adıyaman’da Adliye’ye temizlik görevlisi olarak alınacak 9 kişilik kadro  için, 5223 kişi başvurmuştu. Üzülerek belirtmeliyim ki başvuranların ise  1143’ü Üniversite mezunu idi. Çarşı ve pazarın el yaktığı şu günlerde herkese iş lazım, aş lazım. Bu sorunun da tek çaresi üretim… Ekonomide gelinen durumu yerele  indirgediğimizde bizimde önceliğimiz üretim olmalı. Artık tarım, termal ve doğa turizmi alt yapısı hazır olan Seydişehir’in Sanayide de atak yapması için  Organize Sanayimizin, tam kapasite ile işler duruma getirilmesi gerekiyor. Daha önceki yazılarımızda belirttiğimiz gibi ülkemizin gelişme gösteren il ve ilçelerinin organize sanayileri marifetiyle bu seviyeye geldiklerini unutmayalım. Bu konuda Konya ve Yozgat somut birer örnek. Şuanda Konya’nın organize sanayisinde arsa yok. Bu duruma yakından göz atmak isteyenler Türkiye’nin ambarı olarak bilinen Konya’nın nasıl teknoloji üssü ve üretim üssü olduğuna bakmalı. Aynı şekilde Yozgat’ın son 3 senede Organize Sanayisine dayalı iş gücünün 1000 lerden 4000 lere  yükselmesi de konuyla ilgili güzel bir örnektir. Yanı başımızdaki Beyşehir’de Huğlu ve Üzümlü ağırlıklı silah sanayisinin Meslek Odalarının teşvikiyle Beyşehir Organize sanayine yönlendirerek iş kapasitelerini ve istihdamlarını nasıl arttırdıklarını heyecanla gözlüyoruz. Şuanda Beyşehir organize sanayinde boş arsa yok. İkinci etabın açılması için yoğun bir şekilde çalışmalar devam ediyor. Gelelim Seydişehir’e …İlçemizdeki Organize sanayiye doğalgaz getirilmesi ve  buranın 5.derecede teşvik bölgesine alınması konusunda başta Belediye olmak üzere yetkililerin gayretlerini görüyorum. Ama bu konu üzerine birlik içinde tam yoğunlaştığımızı söyleyemem. Bunun için üretim meselesi önceliğimiz olmalıdır.  Tabiri caizse bu konu ile yatıp bununla kalkmalıyız. Belediyenin yanı sıra Kaymakamlık, Ticaret ve Sanayi Odası birlikte çalışarak, hatta muhalefet partilerinin de  taşın altına elini sokmasıyla bu konuya bütün samimiyetleriyle destek vermeleri gerekiyor. Dikkat etmemiz gereken ise iç barışımızı bozmamak  ve  aynı değirmene su taşımak olmalıdır. Unutmayalım Hepimize iş lazım, aş lazım.  
ALİ SAYLAM KÖŞE YAZISI

 

 

Son aylarda hükümetin önceliği üretimi artırma ile ilgili.

Çünkü siyasi irade bunun eksikliğini görmüş olacak ki son zamanlarda gündeme gelen bütün reformların çıkış sebepleri bence ekonomik.

Son olarak da Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan, ekonomi reformunu açıkladı.

Bunun öncesinde bir TV kanalında yayınlanan bir haberde Adıyaman’da Adliye’ye temizlik görevlisi olarak alınacak 9 kişilik kadro  için, 5223 kişi başvurmuştu.

Üzülerek belirtmeliyim ki başvuranların ise  1143’ü Üniversite mezunu idi.

Çarşı ve pazarın el yaktığı şu günlerde herkese iş lazım, aş lazım.

Bu sorunun da tek çaresi üretim…

Ekonomide gelinen durumu yerele  indirgediğimizde bizimde önceliğimiz üretim olmalı.

Artık tarım, termal ve doğa turizmi alt yapısı hazır olan Seydişehir’in Sanayide de atak yapması için  Organize Sanayimizin, tam kapasite ile işler duruma getirilmesi gerekiyor.

Daha önceki yazılarımızda belirttiğimiz gibi ülkemizin gelişme gösteren il ve ilçelerinin organize sanayileri marifetiyle bu seviyeye geldiklerini unutmayalım.

Bu konuda Konya ve Yozgat somut birer örnek.

Şuanda Konya’nın organize sanayisinde arsa yok. Bu duruma yakından göz atmak isteyenler Türkiye’nin ambarı olarak bilinen Konya’nın nasıl teknoloji üssü ve üretim üssü olduğuna bakmalı.

Aynı şekilde Yozgat’ın son 3 senede Organize Sanayisine dayalı iş gücünün 1000 lerden 4000 lere  yükselmesi de konuyla ilgili güzel bir örnektir. Yanı başımızdaki Beyşehir’de Huğlu ve Üzümlü ağırlıklı silah sanayisinin Meslek Odalarının teşvikiyle Beyşehir Organize sanayine yönlendirerek iş kapasitelerini ve istihdamlarını nasıl arttırdıklarını heyecanla gözlüyoruz. Şuanda Beyşehir organize sanayinde boş arsa yok. İkinci etabın açılması için yoğun bir şekilde çalışmalar devam ediyor.

Gelelim Seydişehir’e …İlçemizdeki Organize sanayiye doğalgaz getirilmesi ve  buranın 5.derecede teşvik bölgesine alınması konusunda başta Belediye olmak üzere yetkililerin gayretlerini görüyorum.

Ama bu konu üzerine birlik içinde tam yoğunlaştığımızı söyleyemem.

Bunun için üretim meselesi önceliğimiz olmalıdır.

 Tabiri caizse bu konu ile yatıp bununla kalkmalıyız.

Belediyenin yanı sıra Kaymakamlık, Ticaret ve Sanayi Odası birlikte çalışarak, hatta muhalefet partilerinin de  taşın altına elini sokmasıyla bu konuya bütün samimiyetleriyle destek vermeleri gerekiyor. Dikkat etmemiz gereken ise iç barışımızı bozmamak  ve  aynı değirmene su taşımak olmalıdır.

Unutmayalım Hepimize iş lazım, aş lazım.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.