Hafız Yazar Adem Atalay’ın Anısına (VİDEOLU)

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.10.2021 - 04:04, Güncelleme: 28.10.2021 - 04:04
 

Hafız Yazar Adem Atalay’ın Anısına (VİDEOLU)

Geçtiğimiz gün kaybettiğimiz emekli imam, yazar ve gazetemizin eski köşe yazarlarından Adem Atalay’ın biyografisini ve 2012 yılında çekilen videosunu siz okuyucularımızla paylaşıyoruz.

Adem Atalay 1939 tarihinde Seydişehir- Gökhüyük köyünde doğdu. Hıfzını (hafızlığını)aynı köyde merhum Hafız Hüseyin Efendi den sağladı. 1955-1956 yıllarında İstanbul Adalar da Reis”ül Kurra Ahmet Hızal Efendi “den Tashih i Huruf ve Kıraat usulü makam dersleri aldı. Ayrıca medrese usulü sarf nahiv akaid ve fıkıh dersleri tahsil etti. 1963 de İzmir de imamet görevini aldı. 1963 den 1985 e kadar Seydişehir Seyyit Harun Camiinde imam hatiplik yaptı. 1990 da emekli oldu. Emekliden sonra 2008 e kadar Avrupa nın çeşitli ülkelerinde Türk Federasyon Teşkilatlarında görev yaptı. Kendisi Osmanlıca  Arapça çevirilerinde bulundu . Makaleler yazdı . “ Mahmut Es”ad Efendi “ kitabını yazdı. Seydişehir için bir çok hizmetlerde bulundu. Sayısız talebeler yetiştirdi. 27 Ekim 2021 de Hakkın rahmetine kavuştu. Mekanı cennet olsun.
Geçtiğimiz gün kaybettiğimiz emekli imam, yazar ve gazetemizin eski köşe yazarlarından Adem Atalay’ın biyografisini ve 2012 yılında çekilen videosunu siz okuyucularımızla paylaşıyoruz.

Adem Atalay

1939 tarihinde Seydişehir- Gökhüyük köyünde doğdu. Hıfzını (hafızlığını)aynı köyde merhum Hafız Hüseyin Efendi den sağladı.

1955-1956 yıllarında İstanbul Adalar da Reis”ül Kurra Ahmet Hızal Efendi “den Tashih i Huruf ve Kıraat usulü makam dersleri aldı. Ayrıca medrese usulü sarf nahiv akaid ve fıkıh dersleri tahsil etti.

1963 de İzmir de imamet görevini aldı. 1963 den 1985 e kadar Seydişehir Seyyit Harun Camiinde imam hatiplik yaptı. 1990 da emekli oldu.

Emekliden sonra 2008 e kadar Avrupa nın çeşitli ülkelerinde Türk Federasyon Teşkilatlarında görev yaptı.

Kendisi Osmanlıca  Arapça çevirilerinde bulundu . Makaleler yazdı . “ Mahmut Es”ad Efendi “ kitabını yazdı. Seydişehir için bir çok hizmetlerde bulundu. Sayısız talebeler yetiştirdi. 27 Ekim 2021 de Hakkın rahmetine kavuştu. Mekanı cennet olsun.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.