ÖĞRENCİLER ÇANAKKALE’YE GİDİYOR

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.04.2019 - 11:36, Güncelleme: 25.04.2019 - 11:36
 

ÖĞRENCİLER ÇANAKKALE’YE GİDİYOR

Seydişehir Belediyesi, gelecek nesillere tarihi ve kültürel yerleri tanıtmak için ilçedeki eğitim öğretim gören öğrencileri Çanakkale’ye götürüyor.

Milli ve manevi değerlerine sahip çıkan her yıl belirli periyotlar da Çanakkale ziyaretleri düzenleyen Seydişehir Belediyesi bu yılda öğrencilerin Çanakkale’yi görmesini sağlıyor. Tarihin ayak izlerini taşıyan Çanakkale’nin mutlaka görülmesi gerektiğini ifade eden Başkan Tutal: “Çanakkale’yi savaş olarak değerlendirmemek lazım. Çanakkale bir destandır. Yedi düvele karşı hasta adam dedikleri Osmanlı İmparatorluğunu askerlerinin, sizlerin dedesinin vermiş olduğu bir mücadeledir. Bu mücadele Çanakkale’yi geçilmez kılmıştır. Çanakkale anlatmakla bitmez, bu nedenle orada yaşamak ve görmek gerekir. Biz de size bu imkanı veriyoruz ki görerek yaşayın. Eğer dönerken farklı bir duyguyla dönebiliyorsanız o zaman biz Çanakkale’deki 250 bin şehitten ibret almışız, etkilenmişizdir. Bu duygu ve düşüncelerle iyi yolculukla diliyorum,  yolunuz acık olsun, Allah’a emanet olun” dedi. Çanakkale turuna katılan öğrenciler ve velileri kendilerine bu imkanı sağlayan Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve ekibine teşekkür etti.
Seydişehir Belediyesi, gelecek nesillere tarihi ve kültürel yerleri tanıtmak için ilçedeki eğitim öğretim gören öğrencileri Çanakkale’ye götürüyor.

Milli ve manevi değerlerine sahip çıkan her yıl belirli periyotlar da Çanakkale ziyaretleri düzenleyen Seydişehir Belediyesi bu yılda öğrencilerin Çanakkale’yi görmesini sağlıyor. Tarihin ayak izlerini taşıyan Çanakkale’nin mutlaka görülmesi gerektiğini ifade eden Başkan Tutal:

“Çanakkale’yi savaş olarak değerlendirmemek lazım. Çanakkale bir destandır. Yedi düvele karşı hasta adam dedikleri Osmanlı İmparatorluğunu askerlerinin, sizlerin dedesinin vermiş olduğu bir mücadeledir. Bu mücadele Çanakkale’yi geçilmez kılmıştır. Çanakkale anlatmakla bitmez, bu nedenle orada yaşamak ve görmek gerekir. Biz de size bu imkanı veriyoruz ki görerek yaşayın. Eğer dönerken farklı bir duyguyla dönebiliyorsanız o zaman biz Çanakkale’deki 250 bin şehitten ibret almışız, etkilenmişizdir. Bu duygu ve düşüncelerle iyi yolculukla diliyorum,  yolunuz acık olsun, Allah’a emanet olun” dedi.

Çanakkale turuna katılan öğrenciler ve velileri kendilerine bu imkanı sağlayan Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve ekibine teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.