Vakaya Dair…

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.05.2020 - 12:23, Güncelleme: 27.05.2020 - 12:23
 

Vakaya Dair…

Büşra Aksakbağı Ay'ın Yazısı...

Seydişehir dünden bu yana COVİD-19 vakası var mı yok mu diye çalkalanıyor. Dün akşam saatlerinde kulaktan dolma “pozitif vaka” söylemlerine karşılık; bir vatandaşın covid-19 şüphesi ile Konya’ya sevk edildiği ancak sonucun henüz belli olmadığını sizlerle paylaşmıştık. Ve en net ve kesin bilgiyi öğrenir öğrenmez hem mesleğimiz hem vatandaşlık görevimiz adına sizlerle paylaşacağımızı da belirtmiştik. Nitekim öyle de oldu. Sabah öğrenir öğrenmez yine aldığımız bilgileri sizlere aktardık. * Dün Konya’ya sevk edilen hastanın ilk test sonucu pozitif çıktı. Hasta vatandaşımız Değirmenci Mahallesi’nde Abdalların yaşadığı mevkide 66 yaşında bir kadın. Hemşerimiz kronik rahatsızlığa sahip. Bu rahatsızlığından kaynaklı Seydişehir Devlet Hastanesi’ne gidiyor burada yapılan incelemelerde covid-19 şüphesi ile hasta Konya’ya sevk ediliyor. Konya’da yapılan ilk testin sonucu maalesef pozitif çıkıyor. Hastaya ikinci bir test daha yapıldı. Şimdi bunun sonucu bekleniyor. Bu sırada Seydişehir’de kurulan filyasyon ekibi salgına dair tüm tedbirlerini almış durumda. * Gazeteciler olarak; “testin sonucu belli olmadı, yalan haber yapıyorsunuz, milleti paniğe sürüklüyorsunuz” ithamlarına maruz kalıyoruz. İlk test sonucu belli oldu ve dediğimiz gibi sonuç; pozitif. Beklenen test sonucu ikinci yapılan testin sonucu. Bilgi aldığımız kaynaklar son derece güvenilir ve tek bir kaynak değil. Birden fazla yer ile görüşüp aldığımız bilgileri teyit ederek sizlere aktarmaya çalışıyoruz. * Yalan veya yanlış bilgi vererek vatandaşın huzurunu kaçırmayı ne yaptığımız mesleğin etik kuralları ne de vicdanımız kabul eder. Böyle bir durum asla söz konusu değildir. Amacımız iyi niyet ile kamuoyunu bilgilendirmekten ibarettir. * Bir vatandaş ve gazeteci olarak bu durumun bireysel olarak da tedbirler konusunda da yaşanan ihmaller olduğunu düşünüyorum. Son yazımda da belirttiğim gibi vaka yokken şehri daha sık tedbirler ile kapatmalıydık. Ve bireysel olarak da kurallara daha fazla uymamız gerekiyordu. * Öyle ya da böyle son durum bu şekilde. Şimdi bize panik olup kaos ortamı oluşturmak değil meseleye daha ciddi bakarak sağduyulu olup tedbirlere ve kurallara daha sıkı uymak düşüyor. Hepimize geçmiş olsun. Hasta olan vatandaşımıza da acil şifalar diliyoruz.    
Büşra Aksakbağı Ay'ın Yazısı...

Seydişehir dünden bu yana COVİD-19 vakası var mı yok mu diye çalkalanıyor.

Dün akşam saatlerinde kulaktan dolma “pozitif vaka” söylemlerine karşılık; bir vatandaşın covid-19 şüphesi ile Konya’ya sevk edildiği ancak sonucun henüz belli olmadığını sizlerle paylaşmıştık.

Ve en net ve kesin bilgiyi öğrenir öğrenmez hem mesleğimiz hem vatandaşlık görevimiz adına sizlerle paylaşacağımızı da belirtmiştik.

Nitekim öyle de oldu.

Sabah öğrenir öğrenmez yine aldığımız bilgileri sizlere aktardık.

*

Dün Konya’ya sevk edilen hastanın ilk test sonucu pozitif çıktı.

Hasta vatandaşımız Değirmenci Mahallesi’nde Abdalların yaşadığı mevkide 66 yaşında bir kadın.

Hemşerimiz kronik rahatsızlığa sahip.

Bu rahatsızlığından kaynaklı Seydişehir Devlet Hastanesi’ne gidiyor burada yapılan incelemelerde covid-19 şüphesi ile hasta Konya’ya sevk ediliyor.

Konya’da yapılan ilk testin sonucu maalesef pozitif çıkıyor.

Hastaya ikinci bir test daha yapıldı. Şimdi bunun sonucu bekleniyor.

Bu sırada Seydişehir’de kurulan filyasyon ekibi salgına dair tüm tedbirlerini almış durumda.

*

Gazeteciler olarak; “testin sonucu belli olmadı, yalan haber yapıyorsunuz, milleti paniğe sürüklüyorsunuz” ithamlarına maruz kalıyoruz.

İlk test sonucu belli oldu ve dediğimiz gibi sonuç; pozitif.

Beklenen test sonucu ikinci yapılan testin sonucu.

Bilgi aldığımız kaynaklar son derece güvenilir ve tek bir kaynak değil. Birden fazla yer ile görüşüp aldığımız bilgileri teyit ederek sizlere aktarmaya çalışıyoruz.

*

Yalan veya yanlış bilgi vererek vatandaşın huzurunu kaçırmayı ne yaptığımız mesleğin etik kuralları ne de vicdanımız kabul eder.

Böyle bir durum asla söz konusu değildir.

Amacımız iyi niyet ile kamuoyunu bilgilendirmekten ibarettir.

*

Bir vatandaş ve gazeteci olarak bu durumun bireysel olarak da tedbirler konusunda da yaşanan ihmaller olduğunu düşünüyorum.

Son yazımda da belirttiğim gibi vaka yokken şehri daha sık tedbirler ile kapatmalıydık.

Ve bireysel olarak da kurallara daha fazla uymamız gerekiyordu.

*

Öyle ya da böyle son durum bu şekilde.

Şimdi bize panik olup kaos ortamı oluşturmak değil meseleye daha ciddi bakarak sağduyulu olup tedbirlere ve kurallara daha sıkı uymak düşüyor.

Hepimize geçmiş olsun. Hasta olan vatandaşımıza da acil şifalar diliyoruz.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.