sçim

FİDE SATIŞ REYONUNDAN MİNİ SEBZE BORSASINA DÖNÜŞ…

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.09.2020 - 02:47, Güncelleme: 10.09.2020 - 02:47
 

FİDE SATIŞ REYONUNDAN MİNİ SEBZE BORSASINA DÖNÜŞ…

İlçemizde tarım üzerine faaliyet gösteren bir işletme, fide satış peronunu mini sebze borsasına dönüştürdü.

Eski garaj civarında bulunan SANCAK TARIM, fide ve fidan satış alanında satılan ürünlerin mevsimi geçtiği için boş kalmasın diye ilçemizdeki sebze ve meyve üreticileri ile dışardan gelen tüccarların buluşma noktasına dönüştürüldü. Son yıllarda ilçede tarımda meyve ve sebze yetiştirme alanında büyük gelişme yaşandığını ama pazar sorunu olduğunu bu soruna bir nebzede olsa çözüm bulmak için böyle bir yola başvurduklarını belirtti. Esas çözümün tarımda en büyük eksiklik olan halin açılması olduğunu hal açıldığı zaman hem  Seydişehir çiftçisinin ürününü değerli satacağını hem de farklı bir istihdam kaynağı oluşacağını, Belediyeye halden alacağı önemli bir gelir akacağını söyleyen Sancak Tarım sahibi Mehmet Dayıbaşı : “İlçe tarımında son yıllarda iç açıcı önemli gelişmeler yaşanıyor. 390 Bin dekar sulanabilir arazimizde bütün sebze ve meyveler yetişiyor. Yetişen sebze ve meyvelerin pazarı ise Akdeniz bölgesi şu anda Ereğli, Çumra ve Akşehir de hal bulunuyor. Eğer Seydişehir ’ede hal açılırsa sahile biz daha yakın olduğumuz için pazarlamada ilçemiz avantajlı duruma geçecek” dedi. Dayıbaşı yeni hal kanununa göre belediyenin üçüncü şahısların da hal kurabileceğini belirterek eğer ilçemizde hal olursa Etibank’ın üç katı bir ekonomik girdi sağlanacağını ve insanlarımızın asgari ücretle bir işte çalışacağı yerde kendi arazisini ekip dikerek  daha fazla bir gelir getireceğini ve Seydişehir’in dışardan tarım işçisi göçü gerçekleşeceğini söyleyerek : “Ben ve birkaç arkadaşım  bu konuda elimizi  taşın altına koymaya hazırız.  Belediyeden bu konuda yardım ve destek bekliyoruz” şeklinde konuştu. Şu anda Seydişehir’de tüccara, sebze  meyve sağlayacak kapasitede çok az çiftçi bulunduğunu bu nedenle çok sayıda sebze ve meyve üreticisinin pazarlama sorunu yaşadığını ilçemizde hal bulunmayınca bu eksikliğin giderilmesi için sebze ve fide satış noktasına tüccar ve üretici buluşma noktası olarak tanzim ettiğini ifade eden SANCAK TARIM sahibi Mehmet Dayıbaşı : “Adeta bu buluşma alanı mini bir sebze borsasına dönüştü. Burada dışardan gelen tüccarlarla çiftçimiz buluşarak hangi sebze ve meyveler üretilirse kendilerinin alabileceklerini söyleyerek önümüzdeki yıl için bir planlama yapıyorlar. Eğer çiftçimizin elinde bir kamyonu dolduracak ürün varsa burada satışını yapıyor. Ama bu sorunu köklü çözümü en kısa zamanda marangozlar sanayinin bulunduğu belediyeye ait yere bir halin kazandırılması olacaktır” sözleriyle konuşmasını tamamladı.
İlçemizde tarım üzerine faaliyet gösteren bir işletme, fide satış peronunu mini sebze borsasına dönüştürdü.

Eski garaj civarında bulunan SANCAK TARIM, fide ve fidan satış alanında satılan ürünlerin mevsimi geçtiği için boş kalmasın diye ilçemizdeki sebze ve meyve üreticileri ile dışardan gelen tüccarların buluşma noktasına dönüştürüldü.

Son yıllarda ilçede tarımda meyve ve sebze yetiştirme alanında büyük gelişme yaşandığını ama pazar sorunu olduğunu bu soruna bir nebzede olsa çözüm bulmak için böyle bir yola başvurduklarını belirtti.

Esas çözümün tarımda en büyük eksiklik olan halin açılması olduğunu hal açıldığı zaman hem  Seydişehir çiftçisinin ürününü değerli satacağını hem de farklı bir istihdam kaynağı oluşacağını, Belediyeye halden alacağı önemli bir gelir akacağını söyleyen Sancak Tarım sahibi Mehmet Dayıbaşı :

“İlçe tarımında son yıllarda iç açıcı önemli gelişmeler yaşanıyor. 390 Bin dekar sulanabilir arazimizde bütün sebze ve meyveler yetişiyor. Yetişen sebze ve meyvelerin pazarı ise Akdeniz bölgesi şu anda Ereğli, Çumra ve Akşehir de hal bulunuyor. Eğer Seydişehir ’ede hal açılırsa sahile biz daha yakın olduğumuz için pazarlamada ilçemiz avantajlı duruma geçecek” dedi.

Dayıbaşı yeni hal kanununa göre belediyenin üçüncü şahısların da hal kurabileceğini belirterek eğer ilçemizde hal olursa Etibank’ın üç katı bir ekonomik girdi sağlanacağını ve insanlarımızın asgari ücretle bir işte çalışacağı yerde kendi arazisini ekip dikerek  daha fazla bir gelir getireceğini ve Seydişehir’in dışardan tarım işçisi göçü gerçekleşeceğini söyleyerek :

“Ben ve birkaç arkadaşım  bu konuda elimizi  taşın altına koymaya hazırız.  Belediyeden bu konuda yardım ve destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Şu anda Seydişehir’de tüccara, sebze  meyve sağlayacak kapasitede çok az çiftçi bulunduğunu bu nedenle çok sayıda sebze ve meyve üreticisinin pazarlama sorunu yaşadığını ilçemizde hal bulunmayınca bu eksikliğin giderilmesi için sebze ve fide satış noktasına tüccar ve üretici buluşma noktası olarak tanzim ettiğini ifade eden SANCAK TARIM sahibi Mehmet Dayıbaşı :

“Adeta bu buluşma alanı mini bir sebze borsasına dönüştü. Burada dışardan gelen tüccarlarla çiftçimiz buluşarak hangi sebze ve meyveler üretilirse kendilerinin alabileceklerini söyleyerek önümüzdeki yıl için bir planlama yapıyorlar. Eğer çiftçimizin elinde bir kamyonu dolduracak ürün varsa burada satışını yapıyor.

Ama bu sorunu köklü çözümü en kısa zamanda marangozlar sanayinin bulunduğu belediyeye ait yere bir halin kazandırılması olacaktır” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.