ak

İMAM HATİPLİ ÖĞRENCİLERİN İHA BAŞARISI: SEYDİŞEHİR İMAM HATİP TÜRKİYE 13.’SÜ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.09.2020 - 04:23, Güncelleme: 22.09.2020 - 04:23
 

İMAM HATİPLİ ÖĞRENCİLERİN İHA BAŞARISI: SEYDİŞEHİR İMAM HATİP TÜRKİYE 13.’SÜ

TÜBİTAK Liseler Arası İHA Yarışması Finalleri TEKNOFEST 2020 kapsamında 16-20 Eylül 2020 tarihleri arasında Gaziantep’te gerçekleştirildi.Final yarışmalarına Türkiye’nin çeşitli illerinden 79 lise katılma hakkına sahipti. Finaller sonunda “Döner Kanat Kategorisinde “ sadece 24 takım sıralamaya girebildi. Bu takımlardan biri de HEZAR 71 isimli İHA ile TÜRKİYE 13.’sü olan Seydişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi(Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu) öğrencilerinden oluşan HEZARFENOĞULLARI İHA TAKIMI idi.

HEZARFENOĞULLARI İHA TAKIMI kaptanı 11.sınıf öğrencisi Enes TEKE finallerde yaşadıkları ile ilgili şunları söyledi:   “Takım olarak yaklaşık altı aydır TÜBİTAK Liseler Arası İHA Yarışması Finallerine kalabilmek için  mücadele ettik ve üç aşamayı başarı ile geçerek finallere katılmaya hak kazandık.Tamamen özgün tasarımımız  olan HEZAR 71 isimli İHA ile finallere gittik. Orada bu altı aydır edindiğimiz bilgi ve birikimden çok daha fazlasını tecrübe ettik. Yarışmalara büyük bir heyecan ile başladık ve ilk iki gün bazı aksilikler yaşadık ,İHAMIZ  kırıma uğradı. Sonra yeniden aracımızı toparladık ve final kapsamında takımlardan istenilen her iki görevi de yerine getirdik. Son uçuş hakkımızda GPS cihazındaki  bir metrelik konum sapması nedeni ile ilk sıralarda olma  fırsatını kaçırdık . Fakat orada büyük bir tecrübe edindik. Türkiye’de İHA denilince akla gelen ilk isimler olan Selçuk Bayraktar, Hakan Bayraktar ve TÜBİTAK başkanı Hasan Mandal Beyler ile İHAMIZI değerlendirme ve İHA konusunda  sohbet etme imkanı bulduk.Aynı yurtta kaldığımız ve finallerde aynı alanı paylaştığımız üniversite takımlarından özellikle otonom uçuş ve programlama  ile ilgili bir çok bilgi edindik. Ve sonuçta bu tür yarışmalara yıllardır katılan bir çok lise takımını geride bırakarak Türkiye  13.’sü olduk. İHA tasarlamayı, detaylı tasarımı , İHA yapımını ve proglamasını, İHA uçurmayı ve bu konuda daha bir çok şeyi öğrendik.TÜBİTAK ve TEKNOFEST yetkililerine bizlere böyle bir fırsat tanıdıkları için çok teşekkür ediyoruz.”   Seydişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi okul müdürü Bayram Ali ÇELİK ise şunları ifade etti:   “Öğrencilerimizin İHA konusunda edindiği bilgi, birikim ve  tecrübe bizim için çok önemli. Sürekli gelişim gösterdiler ve sonuçta bu noktaya daha ilk yıllarında  hem de TÜBİTAK yarışmalarında 13. olarak geldiler. Onların TEKNOFEST’te yaşadıkları heyecanı gözlerinde görmek , onlarla orada olmak, bir  proje İmam Hatip Lisesi olarak  TEKNOFESTTE VE TÜBİTAK İHA YARIŞMASI TÜRKİYE FİNALLERİNDE yerimizi almak  bizi ayrıca çok mutlu etti.Takım rehber öğretmeni müdür başyardımcımız Mustafa YİĞİT’i ,kaptanımız Enes TEKE, üyelerimiz Yunus Emre Öztürk ve Mustafa Eken’i tebrik ediyorum. Salgın nedeni ile oraya gidemeyen takım üyelerimize de Seydişehir’den bizlere verdikleri destek için teşekkür ediyorum.”   “Uzun  yarışma sürecinde öğrencilerimizden  desteklerini esirgemeyen Seydişehir Kaymakamı Aydın ERDOĞAN Beye, Belediye Başkanımız Mehmet TUTAL Beye, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Tahir Kibar Beye, Seydişehir Eğitime Destek Platformu başkanı Kemalettin ATALAY Beye ve Okul Dernek Başkanımız Kemal ARSLAN Beye ayrıca teşekkür ediyoruz.”      
TÜBİTAK Liseler Arası İHA Yarışması Finalleri TEKNOFEST 2020 kapsamında 16-20 Eylül 2020 tarihleri arasında Gaziantep’te gerçekleştirildi.Final yarışmalarına Türkiye’nin çeşitli illerinden 79 lise katılma hakkına sahipti. Finaller sonunda “Döner Kanat Kategorisinde “ sadece 24 takım sıralamaya girebildi. Bu takımlardan biri de HEZAR 71 isimli İHA ile TÜRKİYE 13.’sü olan Seydişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi(Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu) öğrencilerinden oluşan HEZARFENOĞULLARI İHA TAKIMI idi.

HEZARFENOĞULLARI İHA TAKIMI kaptanı 11.sınıf öğrencisi Enes TEKE finallerde yaşadıkları ile ilgili şunları söyledi:

 

“Takım olarak yaklaşık altı aydır TÜBİTAK Liseler Arası İHA Yarışması Finallerine kalabilmek için  mücadele ettik ve üç aşamayı başarı ile geçerek finallere katılmaya hak kazandık.Tamamen özgün tasarımımız  olan HEZAR 71 isimli İHA ile finallere gittik. Orada bu altı aydır edindiğimiz bilgi ve birikimden çok daha fazlasını tecrübe ettik. Yarışmalara büyük bir heyecan ile başladık ve ilk iki gün bazı aksilikler yaşadık ,İHAMIZ  kırıma uğradı. Sonra yeniden aracımızı toparladık ve final kapsamında takımlardan istenilen her iki görevi de yerine getirdik. Son uçuş hakkımızda GPS cihazındaki  bir metrelik konum sapması nedeni ile ilk sıralarda olma  fırsatını kaçırdık . Fakat orada büyük bir tecrübe edindik. Türkiye’de İHA denilince akla gelen ilk isimler olan Selçuk Bayraktar, Hakan Bayraktar ve TÜBİTAK başkanı Hasan Mandal Beyler ile İHAMIZI değerlendirme ve İHA konusunda  sohbet etme imkanı bulduk.Aynı yurtta kaldığımız ve finallerde aynı alanı paylaştığımız üniversite takımlarından özellikle otonom uçuş ve programlama  ile ilgili bir çok bilgi edindik. Ve sonuçta bu tür yarışmalara yıllardır katılan bir çok lise takımını geride bırakarak Türkiye  13.’sü olduk. İHA tasarlamayı, detaylı tasarımı , İHA yapımını ve proglamasını, İHA uçurmayı ve bu konuda daha bir çok şeyi öğrendik.TÜBİTAK ve TEKNOFEST yetkililerine bizlere böyle bir fırsat tanıdıkları için çok teşekkür ediyoruz.”

 

Seydişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi okul müdürü Bayram Ali ÇELİK ise şunları ifade etti:

 

“Öğrencilerimizin İHA konusunda edindiği bilgi, birikim ve  tecrübe bizim için çok önemli. Sürekli gelişim gösterdiler ve sonuçta bu noktaya daha ilk yıllarında  hem de TÜBİTAK yarışmalarında 13. olarak geldiler. Onların TEKNOFEST’te yaşadıkları heyecanı gözlerinde görmek , onlarla orada olmak, bir  proje İmam Hatip Lisesi olarak  TEKNOFESTTE VE TÜBİTAK İHA YARIŞMASI TÜRKİYE FİNALLERİNDE yerimizi almak  bizi ayrıca çok mutlu etti.Takım rehber öğretmeni müdür başyardımcımız Mustafa YİĞİT’i ,kaptanımız Enes TEKE, üyelerimiz Yunus Emre Öztürk ve Mustafa Eken’i tebrik ediyorum. Salgın nedeni ile oraya gidemeyen takım üyelerimize de Seydişehir’den bizlere verdikleri destek için teşekkür ediyorum.”

 

“Uzun  yarışma sürecinde öğrencilerimizden  desteklerini esirgemeyen Seydişehir Kaymakamı Aydın ERDOĞAN Beye, Belediye Başkanımız Mehmet TUTAL Beye, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Tahir Kibar Beye, Seydişehir Eğitime Destek Platformu başkanı Kemalettin ATALAY Beye ve Okul Dernek Başkanımız Kemal ARSLAN Beye ayrıca teşekkür ediyoruz.”

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.