Kesikbaş Cinayetinde Şüpheli Minaz Hakim Karşısında!

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.01.2021 - 12:29, Güncelleme: 08.01.2021 - 12:29
 

Kesikbaş Cinayetinde Şüpheli Minaz Hakim Karşısında!

Konya’nın Bozkır ilçesinde yaşayan ve yüzde 55 oranında zihinsel engelli olan Mustafa Sömek’in öldürdüğü iddia edilen tutuklu Mücahit Minaz’ın davası Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına başlandı.

Duruşmaya şüpheli Minaz segbisle, taraf avukatları ve Ölen Mustafa Sömek’in kardeşi katıldı.  Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesinde başlayan duruşmada Minaz savunmasında "Ölen kişiyi tanımıyorum. Aramızda herhangi bir şey geçmedi. Güvenlik kameralarından gördüğüm kadarıyla ölen kişi de okulun arka tarafından yürümüş. Bende tuvaletim geldiği için o yoldan gittim. Okulun duvar dibine tuvaletimi yaptım. Ben ölen kişiye bir zarar vermedim. Onu yerde yatarken gördüm. Yardım etmek için yanına gittim. Kafasından tutmak istedim. Ancak kafasının kopuk olduğunu gördüm. Yüzüstü yatıyordu. Çevirmek isterken kanı gördüm. Kafası yuvarlanıp gitti. Onu öyle görünce şok geçirdim. Ondan sonra taksiyi aradım ve taksi ile eve gittim. Benim yüzde 60 oranında şizofren raporum var. 2016 yılında şizofren tanısı kondu. Ama ben gayet iyiyim. Olay günü benim ruh sağlığımı etkileyecek bir şey yaşamadım. O gün gayet iyiydim” diye konuştu. Minaz, mahkeme başkanının güvenlik kameralarına yansıyan olay anına ilişkin görüntüleri sorması üzerine ise, “Kamera izleme tutanağındaki ifadeleri kabul etmiyorum. Öyle bir şey olduğunu hatırlamıyorum. Ölen kişiyi daha önce hiç görmedim. Ben Bozkır’a dayımın yanına gitmiştim” diyerek kendisini savundu.  Bozkır Sulh Ceza Hakimliğinde, verdiği ifadeyi de kabul etmeyen Minaz, "Şok altındaydım. Ne söylediğimi bilmiyorum. Şuanda da şok altındayım. Adana’ya sevk edildim. Tedavi gördüm. İlaç kullanıyorum” dedi. Olay oluşu: Konya’nın Bozkır ilçesinde yaşayan ve yüzde 55 oranında zihinsel engelli olan Mustafa Sömek (56), geçen yıl 1 Kasım'da, başı ve cinsel organı kesilerek öldürülmüş halde bulunmuştu. Kestiği başı olay yerinin yanındaki lisenin bahçesine atan katil zanlısının peşine düşen polis, cinayeti Mücahit M'nin (41) işlediğini ve taksiyle kaçtığını tespit etmişti.
Konya’nın Bozkır ilçesinde yaşayan ve yüzde 55 oranında zihinsel engelli olan Mustafa Sömek’in öldürdüğü iddia edilen tutuklu Mücahit Minaz’ın davası Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına başlandı.

Duruşmaya şüpheli Minaz segbisle, taraf avukatları ve Ölen Mustafa Sömek’in kardeşi katıldı. 

Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesinde başlayan duruşmada Minaz savunmasında "Ölen kişiyi tanımıyorum. Aramızda herhangi bir şey geçmedi. Güvenlik kameralarından gördüğüm kadarıyla ölen kişi de okulun arka tarafından yürümüş. Bende tuvaletim geldiği için o yoldan gittim. Okulun duvar dibine tuvaletimi yaptım. Ben ölen kişiye bir zarar vermedim. Onu yerde yatarken gördüm. Yardım etmek için yanına gittim. Kafasından tutmak istedim. Ancak kafasının kopuk olduğunu gördüm. Yüzüstü yatıyordu. Çevirmek isterken kanı gördüm. Kafası yuvarlanıp gitti. Onu öyle görünce şok geçirdim. Ondan sonra taksiyi aradım ve taksi ile eve gittim. Benim yüzde 60 oranında şizofren raporum var. 2016 yılında şizofren tanısı kondu. Ama ben gayet iyiyim. Olay günü benim ruh sağlığımı etkileyecek bir şey yaşamadım. O gün gayet iyiydim” diye konuştu. Minaz, mahkeme başkanının güvenlik kameralarına yansıyan olay anına ilişkin görüntüleri sorması üzerine ise, “Kamera izleme tutanağındaki ifadeleri kabul etmiyorum. Öyle bir şey olduğunu hatırlamıyorum. Ölen kişiyi daha önce hiç görmedim. Ben Bozkır’a dayımın yanına gitmiştim” diyerek kendisini savundu. 

Bozkır Sulh Ceza Hakimliğinde, verdiği ifadeyi de kabul etmeyen Minaz, "Şok altındaydım. Ne söylediğimi bilmiyorum. Şuanda da şok altındayım. Adana’ya sevk edildim. Tedavi gördüm. İlaç kullanıyorum” dedi.

Olay oluşu:
Konya’nın Bozkır ilçesinde yaşayan ve yüzde 55 oranında zihinsel engelli olan Mustafa Sömek (56), geçen yıl 1 Kasım'da, başı ve cinsel organı kesilerek öldürülmüş halde bulunmuştu. Kestiği başı olay yerinin yanındaki lisenin bahçesine atan katil zanlısının peşine düşen polis, cinayeti Mücahit M'nin (41) işlediğini ve taksiyle kaçtığını tespit etmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.