SACAYAĞININ BİR AYAĞI KÖR-TOPAL GİDİYOR

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.01.2021 - 01:39, Güncelleme: 09.01.2021 - 01:39
 

SACAYAĞININ BİR AYAĞI KÖR-TOPAL GİDİYOR

Ali Saylam Köşe Yazısı

Seydişehir’in kalkınmasını üç sacayağının üzerine oturtmuştuk Birincisi, sanayileşmenin maksimum seviyelere gelmesi, ikincisi, termal turizmi, üçüncüsü ise Üniversite Bunların yanında tarım sektörümüzü göz ardı edemeyiz. Müthiş bir potansiyel var. Geliştirmek üretim çeşitliliğinin yanında pazarında oluşmasını sağlamak gerekir. İlçemizin ekonomisin gelişmesi için Sanayi, Termal Turizm ve Tarım ile ilgili yazdığım birçok köşe yazısında görüşlerimizi belirttik. Bugünde sacayağının bir ayağı olan ve topal kalan üniversitenin durumu ile ilgili bilgi aktarmaya çalışacağım.  Şu anda Necmettin Erbakan Üniversitesi Seydişehir Mühendislik Fakültesinde sadece makine mühendisliği ve bilgisayar bölümü aktif. Açık bulunan Elektrik ve Elektronik bölümüne halen öğrenci alınamadı. Bu fakültenin 620 öğrencisi var. Meslek Yüksek Okulunda 7 bölümünün, 6 ‘sı faal ve 1200 öğrencisi var. Birde 2017’de tamamlanan Sağlık Bilimler Fakültemiz var ki Seydişehir’in büyük bir bölümünün haberi yok. Bu fakültede sadece hemşirelik bölümü açık.  2 yıldır öğrenci alınıyor. Sadece hemşirelik bölümü faal. Yaklaşık 2000 öğrenci öğrenim görüyor. Çevre ilçemiz Beyşehir’de yanlış bilgi edinmediysem 12 bine yakın öğrenci varmış. Isparta’da yapılan bire araştırmaya göre ilin birinci geçim kaynağı üniversitedenmiş. Türkiye’de birçok il ve ilçe ekonomisinin öğrenciye dayandığını biliyoruz. Cengiz ve Akkanat Holding ‘in yaptırdığı iki fakülte binasından sonra fiziki bakımından bir eksiklik görünmüyor. Şimdiye kadar arzu edilen bölümlerin açılamaması yeterince öğretim görevlisinin bulunmamasına bağlanıyor. İki Fakülteyi defalarca ziyaretlerimizde bu olumsuz durumu sorduğumuzda bölümler fazla açık değil ama kalitemiz yüksek ve Türkiye sıralamasında da iyiyiz dediler. Ama bana göre fakültelerimizde öğrenci sayısının düşük kalması idarecilerin olduğu kadar hepimizin koskoca bir ayıbı.
Ali Saylam Köşe Yazısı

Seydişehir’in kalkınmasını üç sacayağının üzerine oturtmuştuk

Birincisi, sanayileşmenin maksimum seviyelere gelmesi, ikincisi, termal turizmi, üçüncüsü ise Üniversite

Bunların yanında tarım sektörümüzü göz ardı edemeyiz. Müthiş bir potansiyel var. Geliştirmek üretim çeşitliliğinin yanında pazarında oluşmasını sağlamak gerekir.

İlçemizin ekonomisin gelişmesi için Sanayi, Termal Turizm ve Tarım ile ilgili yazdığım birçok köşe yazısında görüşlerimizi belirttik.

Bugünde sacayağının bir ayağı olan ve topal kalan üniversitenin durumu ile ilgili bilgi aktarmaya çalışacağım.

 Şu anda Necmettin Erbakan Üniversitesi Seydişehir Mühendislik Fakültesinde sadece makine mühendisliği ve bilgisayar bölümü aktif.

Açık bulunan Elektrik ve Elektronik bölümüne halen öğrenci alınamadı. Bu fakültenin 620 öğrencisi var.

Meslek Yüksek Okulunda 7 bölümünün, 6 ‘sı faal ve 1200 öğrencisi var.

Birde 2017’de tamamlanan Sağlık Bilimler Fakültemiz var ki Seydişehir’in büyük bir bölümünün haberi yok.

Bu fakültede sadece hemşirelik bölümü açık.  2 yıldır öğrenci alınıyor. Sadece hemşirelik bölümü faal. Yaklaşık 2000 öğrenci öğrenim görüyor.

Çevre ilçemiz Beyşehir’de yanlış bilgi edinmediysem 12 bine yakın öğrenci varmış.

Isparta’da yapılan bire araştırmaya göre ilin birinci geçim kaynağı üniversitedenmiş.

Türkiye’de birçok il ve ilçe ekonomisinin öğrenciye dayandığını biliyoruz.

Cengiz ve Akkanat Holding ‘in yaptırdığı iki fakülte binasından sonra fiziki bakımından bir eksiklik görünmüyor.

Şimdiye kadar arzu edilen bölümlerin açılamaması yeterince öğretim görevlisinin bulunmamasına bağlanıyor.

İki Fakülteyi defalarca ziyaretlerimizde bu olumsuz durumu sorduğumuzda bölümler fazla açık değil ama kalitemiz yüksek ve Türkiye sıralamasında da iyiyiz dediler.

Ama bana göre fakültelerimizde öğrenci sayısının düşük kalması idarecilerin olduğu kadar hepimizin koskoca bir ayıbı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.