BAŞKAN TUTAL 'IN 10 OCAK GAZETECİLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.01.2021 - 09:50, Güncelleme: 09.01.2021 - 09:50
 

BAŞKAN TUTAL 'IN 10 OCAK GAZETECİLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

  Başkan Tutal, yayınladığı mesajında Gazetecilerin, hayatın birçok alanında, bilgiye ulaşıp kamuya sunmaya çalıştığını, gazeteciliğin, fedakarlık ve sorumluluk isteyen, zor şartlarda yapılan bir meslek olduğunu kaydetti.   Başkan Tutal, "Gücünü, kamuoyu desteğinden alan, halkın haber alma hakkının kullanılmasını sağlayan basın, önemli ve etkin bir denetim organı olma konumuyla, demokrasinin temel unsurlarından biridir. Gazetecilik mesleği, kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşarak zor şartlar altında ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu gelişen olaylar karşısında aydınlatırken diğer taraftan da vatandaşımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini de yerine getirmektedir” dedi. Toplumun aydınlanması noktasında gazetecilerin önemli bir rol üstelendiğini de ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; ‘teknolojinin gelişmesiyle basın, internet medyası ve sosyal medya ile yelpazesini genişletmiş, tek yönlü bilgi paylaşımından, çift yönlü ve eş zamanlı bilgi paylaşımına ulaşmıştır.   İlçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda gelişmesi ve kalkınması için yürütülmekte olan çalışmaların projelerin paylaşılması ve kamuoyu tarafından sahiplenilmesinde de yerel basının önemi göz ardı edilemez. Yurdumuzun ve dünyanın diğer bir ucunda meydana gelen olaylardan kısa bir süre içinde haberdar olabilmemizi sağlayan gazetecilik mesleği; çağımızın en dinamik ve saygın mesleklerinden birisidir. İlkeli ve objektif haber yapan, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde görevini yerine getiren gazetecilerimiz, herkes tarafından takdir edilmektedir. Ahlak kuralları doğrultusunda, meslek etiğini gözeterek kamuoyunu bilgilendiren ve bunun yanı sıra toplumun talep ve beklentilerini dile getirerek önemli bir sorumluluğu yerine getiren değerli basın mensuplarımızın ve çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`nü kutlar, başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.
Belediye Başkanı Mehmet Tutal, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

 

Başkan Tutal, yayınladığı mesajında Gazetecilerin, hayatın birçok alanında, bilgiye ulaşıp kamuya sunmaya çalıştığını, gazeteciliğin, fedakarlık ve sorumluluk isteyen, zor şartlarda yapılan bir meslek olduğunu kaydetti.

 

Başkan Tutal, "Gücünü, kamuoyu desteğinden alan, halkın haber alma hakkının kullanılmasını sağlayan basın, önemli ve etkin bir denetim organı olma konumuyla, demokrasinin temel unsurlarından biridir. Gazetecilik mesleği, kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşarak zor şartlar altında ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu gelişen olaylar karşısında aydınlatırken diğer taraftan da vatandaşımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini de yerine getirmektedir” dedi.

Toplumun aydınlanması noktasında gazetecilerin önemli bir rol üstelendiğini de ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; ‘teknolojinin gelişmesiyle basın, internet medyası ve sosyal medya ile yelpazesini genişletmiş, tek yönlü bilgi paylaşımından, çift yönlü ve eş zamanlı bilgi paylaşımına ulaşmıştır.

 

İlçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda gelişmesi ve kalkınması için yürütülmekte olan çalışmaların projelerin paylaşılması ve kamuoyu tarafından sahiplenilmesinde de yerel basının önemi göz ardı edilemez. Yurdumuzun ve dünyanın diğer bir ucunda meydana gelen olaylardan kısa bir süre içinde haberdar olabilmemizi sağlayan gazetecilik mesleği; çağımızın en dinamik ve saygın mesleklerinden birisidir. İlkeli ve objektif haber yapan, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde görevini yerine getiren gazetecilerimiz, herkes tarafından takdir edilmektedir.

Ahlak kuralları doğrultusunda, meslek etiğini gözeterek kamuoyunu bilgilendiren ve bunun yanı sıra toplumun talep ve beklentilerini dile getirerek önemli bir sorumluluğu yerine getiren değerli basın mensuplarımızın ve çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`nü kutlar, başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.