HAM HAYAL DEĞİL BUNLAR

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.01.2021 - 01:15, Güncelleme: 16.01.2021 - 01:15
 

HAM HAYAL DEĞİL BUNLAR

Ali Saylam Köşe Yazısı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Konya’daydı. Sayın Bakan Konya’ya özel bir ilgi gösteriyor. Programında Konya için hayallerini sıralarken “Konya’yı Türkiye’nin değil Dünyanın en güzel şehri yapacağım” demesi malumun ilanı. Etkilendim, duygulandım. Mevlana alanı dünyanın en önemli meydanına dönüştü ve turizm alanında inanılmaz bir potansiyel oluşturdu. Etkilendim dedim, aynı zamanda beklenti sanırım. Çünkü Konya’da pişen bize de düşer. Benimde ilçemiz için en büyük hayalim; köşe yazılarımızda sık sık vurguladığımız işsiz aşsız kimsenin kalmaması , ikincisi ise sanayileşme ve Turizm ayağının şahlanarak Konya’nın ve Türkiye’nin en güzel ilçelerinden biri olması. Bunlar ham hayal değil. Tınaztepe Mağarası tek başına büyük bir potansiyel. Turların uğrak noktalarından olabilir. Seyyid Harun Meydanı , çarşı iyileştirme çalışmaları , Kuğulu Projesi , Millet Bahçesi bütün bunlar şehrimize güzellik katacak projeler  hızla devam ediyor. Termalde zaten ışık görüldü. Pandemi süreci ortadan kalkınca Seydişehir Termali başta bölgenin en önemli cazibe noktası olacak. Bütün bu güzel çalışmaların yanında Muhallimane Cami etrafı ve Kaymakamlık yeni tahsis edilen yere binası yapılıp taşındıktan sonra (bu alanında proje çalışmaları hazır sayılır) Atatürk Caddesi abartmıyorum Türkiye’ye örnek bir cadde olacak… Ufak tefek yanlışlıklar olabilir ama yapılanların hepsi güzel ... Şehir hizmetlerinde yapmak kadar, telafisi zor olan hatalarında yapılmaması gerekir.. Özellikle Belediyeler tarafından yapılan hataların onlarcasını sayabiliriz. Aklıma geldiği kadarı ile Marangozlar Sanayi’nin yeri, Yıldız Kent’in olduğu alana bina izninin verilmesi, Belediyenin olduğu alana önceden Polis Lojmanlarının yapılması , inşaatı tamamlanmak üzere olan Komek Binasının yapımı, Seyyid Harun Meydanı’na iş merkezinin yapılması... Bundan sonra aynı hataların tekrar yapılmamasını arzu ederken ,şimdi de 1 Nolu Sağlık Ocağının yıkılıp yerine yeniden yapılması karşımıza çıktı . Anladığım kadarıyla buranın ödeneği çıkmış yakın zamanda inşaatına başlanacak. İşte tarihe not tutmak için temcit pilavı gibi tekrar tekrar bu konuyu gündeme getiriyorum. Sayın okuyucularım kusura bakmasın , Çünkü canım acıyor…
Ali Saylam Köşe Yazısı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Konya’daydı.

Sayın Bakan Konya’ya özel bir ilgi gösteriyor.

Programında Konya için hayallerini sıralarken “Konya’yı Türkiye’nin değil Dünyanın en güzel şehri yapacağım” demesi malumun ilanı.

Etkilendim, duygulandım.

Mevlana alanı dünyanın en önemli meydanına dönüştü ve turizm alanında inanılmaz bir potansiyel oluşturdu.

Etkilendim dedim, aynı zamanda beklenti sanırım. Çünkü Konya’da pişen bize de düşer.

Benimde ilçemiz için en büyük hayalim; köşe yazılarımızda sık sık vurguladığımız işsiz aşsız kimsenin kalmaması , ikincisi ise sanayileşme ve Turizm ayağının şahlanarak Konya’nın ve Türkiye’nin en güzel ilçelerinden biri olması.

Bunlar ham hayal değil.

Tınaztepe Mağarası tek başına büyük bir potansiyel. Turların uğrak noktalarından olabilir.

Seyyid Harun Meydanı , çarşı iyileştirme çalışmaları , Kuğulu Projesi , Millet Bahçesi bütün bunlar şehrimize güzellik katacak projeler  hızla devam ediyor.

Termalde zaten ışık görüldü. Pandemi süreci ortadan kalkınca Seydişehir Termali başta bölgenin en önemli cazibe noktası olacak.

Bütün bu güzel çalışmaların yanında Muhallimane Cami etrafı ve Kaymakamlık yeni tahsis edilen yere binası yapılıp taşındıktan sonra (bu alanında proje çalışmaları hazır sayılır)

Atatürk Caddesi abartmıyorum Türkiye’ye örnek bir cadde olacak…

Ufak tefek yanlışlıklar olabilir ama yapılanların hepsi güzel ...

Şehir hizmetlerinde yapmak kadar, telafisi zor olan hatalarında yapılmaması gerekir..

Özellikle Belediyeler tarafından yapılan hataların onlarcasını sayabiliriz.

Aklıma geldiği kadarı ile Marangozlar Sanayi’nin yeri, Yıldız Kent’in olduğu alana bina izninin verilmesi, Belediyenin olduğu alana önceden Polis Lojmanlarının yapılması , inşaatı tamamlanmak üzere olan Komek Binasının yapımı, Seyyid Harun Meydanı’na iş merkezinin yapılması...

Bundan sonra aynı hataların tekrar yapılmamasını arzu ederken ,şimdi de 1 Nolu Sağlık Ocağının yıkılıp yerine yeniden yapılması karşımıza çıktı .

Anladığım kadarıyla buranın ödeneği çıkmış yakın zamanda inşaatına başlanacak.

İşte tarihe not tutmak için temcit pilavı gibi tekrar tekrar bu konuyu gündeme getiriyorum.

Sayın okuyucularım kusura bakmasın , Çünkü canım acıyor…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.