90 yaşındakilerin aşısı yapılmaya başlandı…

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.01.2021 - 03:14, Güncelleme: 20.01.2021 - 03:14
 

90 yaşındakilerin aşısı yapılmaya başlandı…

İlçemizde Sağlık çalışanlarından sonra 90 yaş ve üstü bireylerin aşılanmasına da başlandı.

Hastane ve Toplum Sağlık Merkezi’ne bağlı Sağlık Ocaklarında yapılan aşılama işlemlerinin MRHS sisteminden alınan randevu ile gerçekleşeceği, evden çıkamayan yaşlılara ise evlerine gidilerek Toplum Sağlık personelleri tarafından aşıları yapılacak. Aşı olacak grupların ilk aşaması olan sağlıkçılar ve yeni aşılamaya başlanan 90 yaş ve üstü bireylerin aşıları tamamlandıktan sonra 65 yaş ve üstü bireyler hizmetin sürdürülmesi için öncelikli sektörler 50-60 yaş arası bireyler, kronik hastalığı olan kişiler ve diğer gruplara sıra gelecek. En son olarakta aşılanma sırası geldiği halde zamanında aşı yaptırmayanlar aşılarını yaptırabilecekler.  
İlçemizde Sağlık çalışanlarından sonra 90 yaş ve üstü bireylerin aşılanmasına da başlandı.

Hastane ve Toplum Sağlık Merkezi’ne bağlı Sağlık Ocaklarında yapılan aşılama işlemlerinin MRHS sisteminden alınan randevu ile gerçekleşeceği, evden çıkamayan yaşlılara ise evlerine gidilerek Toplum Sağlık personelleri tarafından aşıları yapılacak.

Aşı olacak grupların ilk aşaması olan sağlıkçılar ve yeni aşılamaya başlanan 90 yaş ve üstü bireylerin aşıları tamamlandıktan sonra 65 yaş ve üstü bireyler hizmetin sürdürülmesi için öncelikli sektörler 50-60 yaş arası bireyler, kronik hastalığı olan kişiler ve diğer gruplara sıra gelecek.

En son olarakta aşılanma sırası geldiği halde zamanında aşı yaptırmayanlar aşılarını yaptırabilecekler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.