Türkiye’nin İlk Bisiklet Yolu Seydişehir’de yapıldı

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.01.2021 - 03:37, Güncelleme: 20.01.2021 - 03:37
 

Türkiye’nin İlk Bisiklet Yolu Seydişehir’de yapıldı

Türkiye’nin ilk bisiklet yolu Seydişehir’de yapıldığı ortaya çıktı.

Seydişehir, Etibank Alüminyum Tesisleri’nin yapılmasıyla birlikte modern bir kent haline gelmiş ve şehrin gelişmesinde bir dönüm noktası olmuştur.  Fabrikanın kurulması, ilçe halkına ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen insanlara istihdam sağlayarak sadece ekonomik olarak değil, sosyo-kültürel olarak büyük katkılar sağlamıştır. Sadece fabrika inşa edilmekle kalınmamış çeşitli sosyal tesisler de inşa edilmiştir. Türkiye’de İlk Bisiklet Yolunun İnşaatı 1970 yılında Seydişehir’de yapıldı. Eti Alüminyum Fabrikasını inşa eden Ruslar Seydişehir’in modern bir şekilde kentleşmesine de katkı sunmuşlardır. Fabrika ile şehir merkezi arasında geniş kaldırımları olan bir duble yol ile birlikte Türkiye’nin ilk bisiklet yolunu da inşa etmişlerdir. Bisiklet yolu şehrin kuzeyinden başlayıp fabrika duvarlarının yanından fabrikanın en sondaki girişine kadar devam etmektedir. Bisiklet yolunun ortalama genişliği 3 metre iken uzunluğu 1640 metredir. Bisiklet yolunun her iki tarafında da kaldırım olup ağaçlarla kaplıdır.1970 yılında betondan inşa edilen bisiklet yolu 2018 yılında Seydişehir Belediyesi tarafından asfaltlanarak restore edilmiştir. Yol günümüzde de aktif olarak bisikletli ulaşım için kullanılmaktadır.    
Türkiye’nin ilk bisiklet yolu Seydişehir’de yapıldığı ortaya çıktı.

Seydişehir, Etibank Alüminyum Tesisleri’nin yapılmasıyla birlikte modern bir kent haline gelmiş ve şehrin gelişmesinde bir dönüm noktası olmuştur.

 Fabrikanın kurulması, ilçe halkına ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen insanlara istihdam sağlayarak sadece ekonomik olarak değil, sosyo-kültürel olarak büyük katkılar sağlamıştır. Sadece fabrika inşa edilmekle kalınmamış çeşitli sosyal tesisler de inşa edilmiştir.

Türkiye’de İlk Bisiklet Yolunun İnşaatı 1970 yılında Seydişehir’de yapıldı.

Eti Alüminyum Fabrikasını inşa eden Ruslar Seydişehir’in modern bir şekilde kentleşmesine de katkı sunmuşlardır. Fabrika ile şehir merkezi arasında geniş kaldırımları olan bir duble yol ile birlikte Türkiye’nin ilk bisiklet yolunu da inşa etmişlerdir. Bisiklet yolu şehrin kuzeyinden başlayıp fabrika duvarlarının yanından fabrikanın en sondaki girişine kadar devam etmektedir. Bisiklet yolunun ortalama genişliği 3 metre iken uzunluğu 1640 metredir. Bisiklet yolunun her iki tarafında da kaldırım olup ağaçlarla kaplıdır.1970 yılında betondan inşa edilen bisiklet yolu 2018 yılında Seydişehir Belediyesi tarafından asfaltlanarak restore edilmiştir. Yol günümüzde de aktif olarak bisikletli ulaşım için kullanılmaktadır.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.