İSLAM ALEMİNİN HALİ VE BİR BENZETME

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.01.2021 - 01:50, Güncelleme: 29.01.2021 - 01:50
 

İSLAM ALEMİNİN HALİ VE BİR BENZETME

Bugün İslam alemi, Hz Yusuf'un güzelliği, Hz.yakub'un hüznü ve üzüntüsü, Hz Yusuf'un kardeşlerinin muamelesine benzeyen bir hal içindedir.    En doğruya hidayet eden  Kur'an-ı kerimleri,adetâ canlı bir Kur'an olan şanlı peygamberleri ve parlak sünneti, dinlerindeki cihad  cehd ve ictihad ruhu, namazda yöneldikleri ka'beleri ve kibleleri, yeraltı ve yer üstü zenginlikleri,iki milyara yaklaşan nüfusları ve sayılmayacak kadar bir çok özelliği ile İSLÂM ÂLEMİ  Hz.Yusuf güzelliğinde.    Pek az yer ve zaman mustesnâ,İslam alemi bir vadide kur'an-ı Kerim başka Bir vadide olduğu için, Kur'an ahlakı ve hükümleri yaşanmadığı için,ona salat ve selam olsun ne Rasulullah efendimizin sünneti heybetiyle hayatta bir toplumda yansıtılmadığı için,Kur'an ve sünnet alimleri pek az yer ve zaman müstesna bildiklerini istedikleri kitlelere rahatça ulaştıramadıkları için, dinin emirleri kolayca terk edildiği buna mukabil dinin haram saydığı bir çok günah çok kolay işlendiği için, değer yargıları değiştiği ve konuşması gerekenlerin sustuğu susması gerekenlerin konuştuğu, fitneler çoğaldığ için halim selim insanların bile ne yapacaklarını bilemediği ve daha pek çok sıkıntı ortaya çıktığı için İSLAM ALEMİ Hz. Yakup hüznünde.    Müslüman devletler birbirinin aleyhinde ve birbirlerinin kuyusunu kazdığı,bir ve beraber olmaları gerekenkerin zorba ve haksızların yanında yer alıp  diğer kardeş devletlerin  aleyhinde  olduğu, bir devletin içinde bulunan insanların, yapıların, oluşumların ve topluluklarının birbirlerinin kuyusunu kazdığı, en metin, en şerefli ve  en güçlü bağ olan İslam kardeşlik bağının diğer tâli bağlara ve irtibatlara feda edildiği, makam ve menfaat hırsı uğrunda din kardeşliğinin yok sayıldığı, hasedin ve buğzun kol gezdiği, bazı kişiler yerler ve zamanlar müstesna dostluğun menfaate dayandığı, mazlumun hakkı zalimden alınmadığı,  zalimin ellerini kollarını sallayarak gezdiği, mazlumun gözyaşları'nın boğazında düğümlendiği,  için İSLAM ALEMİ Hz Yusuf'un kardeşlerinin,"Ey babamız bizden sadır olan günahlar için istiğfarda bulun Biz hata ettik" Yusuf suresi 97 Âyet.demeden ve nedamet duymadan önceki halleri gibidir. Sen gideli den beri güçsüzler köle garip, her bir millet bin türlü sıkıntıyla muzdarip, Zalimler hep el ele dünyayı inletiyor, Müslümanlar düşünmez şöyle baş başa verip.    Hazreti Yusuf'un güzelliği hiç kaybolmadı,bunca olanlara rağmen kazanan o oldu, Yüce Allah sabreden  babasının hüznünü sona erdirdi, kardeşleri de tövbe edip nedamet duydular peki İslam alemi ?    İslam alemi ve müslümanlar,yönetenler ve yönetilenler hepsi birden Kur'an'a  ve sünnete  yeniden rucû' etmeden günyüzü görmeleri mümkün görünmemektedir.     Ey alemlerin rabbi olan Yüce Allah bütün müslümanlara müminlere birlik beraberlik nizam intizam güç Kudret nasib  eyle, hallerini ıslah eyle olduğundan daha güzel eyle.Âmîn. Ahmet ÖZKAN Seydişehir Eski Müftüsü- Konya Meram Müftüsü

Bugün İslam alemi, Hz Yusuf'un güzelliği, Hz.yakub'un hüznü ve üzüntüsü, Hz Yusuf'un kardeşlerinin muamelesine benzeyen bir hal içindedir.
   En doğruya hidayet eden  Kur'an-ı kerimleri,adetâ canlı bir Kur'an olan şanlı peygamberleri ve parlak sünneti, dinlerindeki cihad  cehd ve ictihad ruhu, namazda yöneldikleri ka'beleri ve kibleleri, yeraltı ve yer üstü zenginlikleri,iki milyara yaklaşan nüfusları ve sayılmayacak kadar bir çok özelliği ile İSLÂM ÂLEMİ  Hz.Yusuf güzelliğinde.
   Pek az yer ve zaman mustesnâ,İslam alemi bir vadide kur'an-ı Kerim başka Bir vadide olduğu için, Kur'an ahlakı ve hükümleri yaşanmadığı için,ona salat ve selam olsun ne Rasulullah efendimizin sünneti heybetiyle hayatta bir toplumda yansıtılmadığı için,Kur'an ve sünnet alimleri pek az yer ve zaman müstesna bildiklerini istedikleri kitlelere rahatça ulaştıramadıkları için, dinin emirleri kolayca terk edildiği buna mukabil dinin haram saydığı bir çok günah çok kolay işlendiği için, değer yargıları değiştiği ve konuşması gerekenlerin sustuğu susması gerekenlerin konuştuğu, fitneler çoğaldığ için halim selim insanların bile ne yapacaklarını bilemediği ve daha pek çok sıkıntı ortaya çıktığı için İSLAM ALEMİ Hz. Yakup hüznünde.
   Müslüman devletler birbirinin aleyhinde ve birbirlerinin kuyusunu kazdığı,bir ve beraber olmaları gerekenkerin zorba ve haksızların yanında yer alıp  diğer kardeş devletlerin  aleyhinde  olduğu, bir devletin içinde bulunan insanların, yapıların, oluşumların ve topluluklarının birbirlerinin kuyusunu kazdığı, en metin, en şerefli ve  en güçlü bağ olan İslam kardeşlik bağının diğer tâli bağlara ve irtibatlara feda edildiği, makam ve menfaat hırsı uğrunda din kardeşliğinin yok sayıldığı, hasedin ve buğzun kol gezdiği, bazı kişiler yerler ve zamanlar müstesna dostluğun menfaate dayandığı, mazlumun hakkı zalimden alınmadığı,  zalimin ellerini kollarını sallayarak gezdiği, mazlumun gözyaşları'nın boğazında düğümlendiği,  için İSLAM ALEMİ Hz Yusuf'un kardeşlerinin,"Ey babamız bizden sadır olan günahlar için istiğfarda bulun Biz hata ettik" Yusuf suresi 97 Âyet.demeden ve nedamet duymadan önceki halleri gibidir.
Sen gideli den beri güçsüzler köle garip,
her bir millet bin türlü sıkıntıyla muzdarip,
Zalimler hep el ele dünyayı inletiyor,
Müslümanlar düşünmez şöyle baş başa verip.
   Hazreti Yusuf'un güzelliği hiç kaybolmadı,bunca olanlara rağmen kazanan o oldu, Yüce Allah sabreden  babasının hüznünü sona erdirdi, kardeşleri de tövbe edip nedamet duydular peki İslam alemi ?
   İslam alemi ve müslümanlar,yönetenler ve yönetilenler hepsi birden Kur'an'a  ve sünnete  yeniden rucû' etmeden günyüzü görmeleri mümkün görünmemektedir.
    Ey alemlerin rabbi olan Yüce Allah bütün müslümanlara müminlere birlik beraberlik nizam intizam güç Kudret nasib  eyle, hallerini ıslah eyle olduğundan daha güzel eyle.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

Seydişehir Eski Müftüsü- Konya Meram Müftüsü

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.