ak

SEMT PAZARINDA ESNAFLIK YAPAN BAYANLARA BAŞKAN TUTAL’DAN KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI 

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.03.2021 - 11:03, Güncelleme: 09.03.2021 - 11:03
 

SEMT PAZARINDA ESNAFLIK YAPAN BAYANLARA BAŞKAN TUTAL’DAN KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI 

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, aile kurumunun temel taşını oluşturan kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

  Başkan Tutal, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Kızılcalar Mahallesinde kurulan semt pazarında ev ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla esnaflık yapan bayanları ziyaret ederek karanfil hediye etti. Kadınların her alanda sorumluluk sahibi olduğunu ve sadece bir günle değil her gün hatırlanması gerektiğini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; Anne olmak, kardeş olmak, eş olmak o görevleri yerine getirmek gerçekten büyük emek ister. Emekçi olan eli nasırlı olan kadınlarımızın bu anlamlı gün vesilesiyle hatırlanması, değerli olduklarını hissettirmek çok güzel bir duygudur. Biz bugün pazaryerimizde ve ekmek yapan, ev ekonomilerine katkıda bulunmak isteyen kadınlarımızı ziyaret ettik. Kadın anadır. Kadınlar toplumun en önemli dinamikleri, en önemli unsurlarıdır. Toplumların büyümesi ve gelişmesi adına üstlendiği görevi en güzel şekilde yerine getirmenin gayreti içerisinde olan kadınlarımız, gelecek nesillerin yetişmesinde ve ahlaklı toplumların oluşmasında temeli oluşturmaktadır. Yaşamımız boyunca güç veren varlıklarıyla bizleri onurlandıran, geçmişten günümüze kadar gelen örf ve adetlerimizin yaşatılması için gösterdikleri özveriyle her türlü takdire şayan olan kadınlarımız bugün olduğu gibi gelecekte de her zaman başımızın tacı olacaklardır. Kadınlarımızın yüce kitabımızda da, dinimizde de çok büyük yeri vardır. Onun için biz kadını gerçekten inanarak, istismar ederek değil, onu hor görerek değil, kadını gerçek manada hak ettiği yerde bir anne, bir eş, toplumun çok önemli bir ferdi olarak kabul ediyoruz. Bugünü hakkıyla ve layıkıyla kutlamaya çalışıyoruz. Hanımların toplumsal alandaki başarıları oldukça büyüktür. Bizleri başarılı yapanlar da desteği verenler de evde huzuru temin edenler de kadınlarımızdır. Bunlar için minnettarız. Bu vesileyle başta şehit annelerimiz ve eşleri olmak üzere ben tüm hanım kardeşlerimizin Kadınlar Günü'nü kutluyor, hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Ayrıca Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir Belediyesinde görev yapan bayan çalışma arkadaşlarının da kadınlar gününü kutladı.                
Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, aile kurumunun temel taşını oluşturan kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

 

Başkan Tutal, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Kızılcalar Mahallesinde kurulan semt pazarında ev ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla esnaflık yapan bayanları ziyaret ederek karanfil hediye etti.

Kadınların her alanda sorumluluk sahibi olduğunu ve sadece bir günle değil her gün hatırlanması gerektiğini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; Anne olmak, kardeş olmak, eş olmak o görevleri yerine getirmek gerçekten büyük emek ister. Emekçi olan eli nasırlı olan kadınlarımızın bu anlamlı gün vesilesiyle hatırlanması, değerli olduklarını hissettirmek çok güzel bir duygudur. Biz bugün pazaryerimizde ve ekmek yapan, ev ekonomilerine katkıda bulunmak isteyen kadınlarımızı ziyaret ettik.

Kadın anadır. Kadınlar toplumun en önemli dinamikleri, en önemli unsurlarıdır. Toplumların büyümesi ve gelişmesi adına üstlendiği görevi en güzel şekilde yerine getirmenin gayreti içerisinde olan kadınlarımız, gelecek nesillerin yetişmesinde ve ahlaklı toplumların oluşmasında temeli oluşturmaktadır. Yaşamımız boyunca güç veren varlıklarıyla bizleri onurlandıran, geçmişten günümüze kadar gelen örf ve adetlerimizin yaşatılması için gösterdikleri özveriyle her türlü takdire şayan olan kadınlarımız bugün olduğu gibi gelecekte de her zaman başımızın tacı olacaklardır.

Kadınlarımızın yüce kitabımızda da, dinimizde de çok büyük yeri vardır. Onun için biz kadını gerçekten inanarak, istismar ederek değil, onu hor görerek değil, kadını gerçek manada hak ettiği yerde bir anne, bir eş, toplumun çok önemli bir ferdi olarak kabul ediyoruz. Bugünü hakkıyla ve layıkıyla kutlamaya çalışıyoruz. Hanımların toplumsal alandaki başarıları oldukça büyüktür. Bizleri başarılı yapanlar da desteği verenler de evde huzuru temin edenler de kadınlarımızdır. Bunlar için minnettarız. Bu vesileyle başta şehit annelerimiz ve eşleri olmak üzere ben tüm hanım kardeşlerimizin Kadınlar Günü'nü kutluyor, hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Ayrıca Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir Belediyesinde görev yapan bayan çalışma arkadaşlarının da kadınlar gününü kutladı.

 

 

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.