"ŞANLI MARŞIMIZ BİR ASIRDIR DİLİMİZDE"

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.03.2021 - 02:13, Güncelleme: 12.03.2021 - 02:13
 

"ŞANLI MARŞIMIZ BİR ASIRDIR DİLİMİZDE"

AK Parti Seydişehir İlçe Başkanı Kemalettin Atalay,12 Mart 1921’de kabul edilen İstiklâl Marşımızın yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

İstiklâl Marşımızın kabul edişinin 100. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz diyerek sözlerine başlayan Atalay, “Her milleti bir arada tutan, milli, dini ve kültürel değerleri vardır. Türk Milleti’nin vatan ve millet sevgisi, hürriyet ve istiklal tutkusu ve bayrağına olan saygısı her zaman milli birlik ve bütünlüğünün simgesi olmuştur. Milletimizin bu kutsal değerlere olan bağlılığını destanlaştıran İstiklâl Marşı; yurdumuzun her bir köşesi işgal altındayken, kadını, çocuğu, yaşlısı, genci ile topyekûn bir milletin kahramanca mücadelesini dizelere döken bir şaheserdir. Uğruna her türlü fedakârlığı gösterdiğimiz bu vatan topraklarında başımızı dik tutan, bağımsızlık ruhumuzun özünü taşıyan vatan sevgimizin ve özgürlük tutkumuzun en manidar ifadesi olan İstiklâl Marşımız bir asırdır ülkemizin her köşesinde yediden yetmişe tüm milletimiz tarafından gururla, coşkuyla söylenmektedir. Millet olarak, bize armağan edilen bu eşsiz mısralardaki; kardeşlik, birlik ve beraberlik ruhunu, bu duygu birliğini ilelebet muhafaza etmeliyiz. Cennet Mekan istiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’unda dediği gibi Allah bu millete bir daha İstiklâl Marşı yazdırmasın! Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” Şeklinde konuştu
AK Parti Seydişehir İlçe Başkanı Kemalettin Atalay,12 Mart 1921’de kabul edilen İstiklâl Marşımızın yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

İstiklâl Marşımızın kabul edişinin 100. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz diyerek sözlerine başlayan Atalay, “Her milleti bir arada tutan, milli, dini ve kültürel değerleri vardır. Türk Milleti’nin vatan ve millet sevgisi, hürriyet ve istiklal tutkusu ve bayrağına olan saygısı her zaman milli birlik ve bütünlüğünün simgesi olmuştur. Milletimizin bu kutsal değerlere olan bağlılığını destanlaştıran İstiklâl Marşı; yurdumuzun her bir köşesi işgal altındayken, kadını, çocuğu, yaşlısı, genci ile topyekûn bir milletin kahramanca mücadelesini dizelere döken bir şaheserdir.

Uğruna her türlü fedakârlığı gösterdiğimiz bu vatan topraklarında başımızı dik tutan, bağımsızlık ruhumuzun özünü taşıyan vatan sevgimizin ve özgürlük tutkumuzun en manidar ifadesi olan İstiklâl Marşımız bir asırdır ülkemizin her köşesinde yediden yetmişe tüm milletimiz tarafından gururla, coşkuyla söylenmektedir. Millet olarak, bize armağan edilen bu eşsiz mısralardaki; kardeşlik, birlik ve beraberlik ruhunu, bu duygu birliğini ilelebet muhafaza etmeliyiz. Cennet Mekan istiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’unda dediği gibi Allah bu millete bir daha İstiklâl Marşı yazdırmasın!

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” Şeklinde konuştu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.