İYİ Parti'nin Tıp Bayramı açıklaması

Politika (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.03.2021 - 07:31, Güncelleme: 14.03.2021 - 07:31
 

İYİ Parti'nin Tıp Bayramı açıklaması

İYİ Parti'nin Tıp Bayramı açıklaması

                  İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN 14 Mart 1919 tarihinde işgal altındaki İstanbul’da gerçekleşmiştir. O gün, tıbbiye 3. sınıf öğrencisi Hikmet Boran’ın önderliğinde, tıp okulu öğrencileri işgali protesto için toplanmış ve onlara devrin ünlü doktorları da destek vermişti. Böylece tıp bayramı, tıp mesleği mensuplarının yurt savunma hareketi olarak başlamıştır günden beridir de tıp bayramı olarak kutlanmaktadır. Dün vatan savunmasında olduğu gibi bu gün de sağlık çalışanı ordusu bir yılı aşkın bir süredir dünyayı kasıp kavuran Covid-19 salgınıyla mücadelede en hayati görevi icra ederken adeta isimsiz kahramanlara dönüşmüştür. En küçük sağlık ocağından başlayarak her aşamada bireylerin ve toplumun sağlığı için fedakârca görev yapan doktor, hemşire ve tüm diğer sağlık çalışanlarına maddi ve manevi borcumuz büyüktür. Covid-19 salgını nedeniyle en çok kayıp veren, en ağır bedel ödeyen ve tüm bunlara rağmen hizmetten geri durmayan sağlık çalışanlarımızı sadece Tıp Bayramı’nda hatırlamamalıyız. İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın düsturu ile hareket eden sağlık çalışanlarımızın, mesleki verimliliğini düşüren, mesleki gelişimini engelleyen ve fiziksel olarak zayıf düşüren performans uygulaması derhal kaldırılmalı ve sağlık çalışanlarımızın özlük hakları, hastanelerimizin altyapısı ve sağlık sektörünün ihtiyaç duyduğu mali kaynaklar kısa ve uzun vadeli planlamalarımızda dikkate alınmalı ve gereken tüm imkânları seferber edilmelidir. Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK´ün “Beni Türk hekimlerine emanet ediniz” sözleriyle de vurguladığı gibi, Türk hekimlerine güvenimiz ve inancımız sonsuzdur. Gece-gündüz, kar-çamur, bayram-tatil demeden büyük bir özveriyle insanların sağlıklı ve daha sağlıklı yaşaması için ellerinden gelen her türlü çabayı esirgemeyen ve görevlerini zamanında ve tam yapan tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramlarını kutlarız.                                                                                                     İyi Parti                                                                                        Seydişehir İlçe Teşkilatı
İYİ Parti'nin Tıp Bayramı açıklaması

                  İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN

14 Mart 1919 tarihinde işgal altındaki İstanbul’da gerçekleşmiştir. O gün, tıbbiye 3. sınıf öğrencisi Hikmet Boran’ın önderliğinde, tıp okulu öğrencileri işgali protesto için toplanmış ve onlara devrin ünlü doktorları da destek vermişti. Böylece tıp bayramı, tıp mesleği mensuplarının yurt savunma hareketi olarak başlamıştır günden beridir de tıp bayramı olarak kutlanmaktadır.

Dün vatan savunmasında olduğu gibi bu gün de sağlık çalışanı ordusu bir yılı aşkın bir süredir dünyayı kasıp kavuran Covid-19 salgınıyla mücadelede en hayati görevi icra ederken adeta isimsiz kahramanlara dönüşmüştür. En küçük sağlık ocağından başlayarak her aşamada bireylerin ve toplumun sağlığı için fedakârca görev yapan doktor, hemşire ve tüm diğer sağlık çalışanlarına maddi ve manevi borcumuz büyüktür.

Covid-19 salgını nedeniyle en çok kayıp veren, en ağır bedel ödeyen ve tüm bunlara rağmen hizmetten geri durmayan sağlık çalışanlarımızı sadece Tıp Bayramı’nda hatırlamamalıyız.

İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın düsturu ile hareket eden sağlık çalışanlarımızın, mesleki verimliliğini düşüren, mesleki gelişimini engelleyen ve fiziksel olarak zayıf düşüren performans uygulaması derhal kaldırılmalı ve sağlık çalışanlarımızın özlük hakları, hastanelerimizin altyapısı ve sağlık sektörünün ihtiyaç duyduğu mali kaynaklar kısa ve uzun vadeli planlamalarımızda dikkate alınmalı ve gereken tüm imkânları seferber edilmelidir.

Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK´ün “Beni Türk hekimlerine emanet ediniz” sözleriyle de vurguladığı gibi, Türk hekimlerine güvenimiz ve inancımız sonsuzdur.

Gece-gündüz, kar-çamur, bayram-tatil demeden büyük bir özveriyle insanların sağlıklı ve daha sağlıklı yaşaması için ellerinden gelen her türlü çabayı esirgemeyen ve görevlerini zamanında ve tam yapan tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramlarını kutlarız.

                                                                                                    İyi Parti

                                                                                       Seydişehir İlçe Teşkilatı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.