sçim

Konya’yı korkutan gerçek! Yeni vakaların yarısından fazlası İngiltere mutantlı virüs kaynaklı

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.03.2021 - 11:48, Güncelleme: 26.03.2021 - 11:48
 

Konya’yı korkutan gerçek! Yeni vakaların yarısından fazlası İngiltere mutantlı virüs kaynaklı

Konya’yı korkutan gerçek! Yeni vakaların yarısından fazlası İngiltere mutantlı virüs kaynaklı

Türkiye genelinde olduğu gibi Konya’da da artan vaka sayılarında mutant virüs etkisi çok fazla. Konya’da yeni vakaların yarısından fazlasının İngiltere mutantlı olduğu tespit edildi. Son açıklanan verilere göre; Konya her 100 bin kişiye 252,18 koronavirüs vakası ile en fazla vaka sayısının yaşandığı iller tablosunda 8’nci sırada. Tablonun açıklandığı ilk hafta kentteki 100 binde 90,99 olan vaka sayısı, ikinci hafta 101,95'e, üçüncü hafta 119,23, dördüncü hafta 150,98'e, beşinci hafta 203,91'e yükseldi. ENDİŞELERİ ARTIRAN SAYILAR Konya'da son 1 haftada 5 bin 674 kişi Kovid-19'a yakalandı. Bir başka ifadeyle günde ortalama 810 kişi koronavirüs oldu.  Bir önceki haftaya göre Konya'da günlük vaka sayısı 155 arttı. konya-vaka-durumu-1.jpeg “ESKİ VİRÜSÜN YERİNİ MUTASYONLU VİRÜS ALDI” Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Uğur Arslan, “Yeni vakaların yarısından fazlasında mutasyonlu virüsü tespit ediyoruz. Eski virüsün yerini artık mutasyonlu virüs aldı. Bu virüs daha çok bulaştırıcılık özelliğine sahip. Çok az bir virüsle bile insanları enfekte edebilmekte. Eskisine göre daha fazla tedbir almamız gerekiyor. Pozitif çıkan testlere ertesi gün mutasyon taraması yapıyoruz. İngiltere varyantlı bir virüs varsa bunu söyleyebiliyoruz. Değilse, Brezilya veya Güney Afrika ya da başka bir virüsten şüphelenirsek halk sağlığı kurumuna gönderiyoruz. Konya'da İngiltere mutant virüs oranı oldukça yüksek. Şuan baktığımız testlerin yarısından fazlası İngiltere mutantlı virüs kaynaklı vakalar. Sınırlı bir gevşeme yapıldı, ama insanlar bunu gereğinden fazla abarttı. Yatılı ev ziyaretlerine gitmeler bile başladı. Çok rahat bir şekilde şehirlerarası seyahat yapıyorlar. Bu şekilde devam ederse sokak yasaklamaları gelebilir. Başa dönebiliriz." dedi.
Konya’yı korkutan gerçek! Yeni vakaların yarısından fazlası İngiltere mutantlı virüs kaynaklı
Türkiye genelinde olduğu gibi Konya’da da artan vaka sayılarında mutant virüs etkisi çok fazla. Konya’da yeni vakaların yarısından fazlasının İngiltere mutantlı olduğu tespit edildi.

Son açıklanan verilere göre; Konya her 100 bin kişiye 252,18 koronavirüs vakası ile en fazla vaka sayısının yaşandığı iller tablosunda 8’nci sırada. Tablonun açıklandığı ilk hafta kentteki 100 binde 90,99 olan vaka sayısı, ikinci hafta 101,95'e, üçüncü hafta 119,23, dördüncü hafta 150,98'e, beşinci hafta 203,91'e yükseldi.

ENDİŞELERİ ARTIRAN SAYILAR

Konya'da son 1 haftada 5 bin 674 kişi Kovid-19'a yakalandı. Bir başka ifadeyle günde ortalama 810 kişi koronavirüs oldu.  Bir önceki haftaya göre Konya'da günlük vaka sayısı 155 arttı.

konya-vaka-durumu-1.jpeg

“ESKİ VİRÜSÜN YERİNİ MUTASYONLU VİRÜS ALDI”

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Uğur Arslan, “Yeni vakaların yarısından fazlasında mutasyonlu virüsü tespit ediyoruz. Eski virüsün yerini artık mutasyonlu virüs aldı. Bu virüs daha çok bulaştırıcılık özelliğine sahip. Çok az bir virüsle bile insanları enfekte edebilmekte. Eskisine göre daha fazla tedbir almamız gerekiyor. Pozitif çıkan testlere ertesi gün mutasyon taraması yapıyoruz. İngiltere varyantlı bir virüs varsa bunu söyleyebiliyoruz. Değilse, Brezilya veya Güney Afrika ya da başka bir virüsten şüphelenirsek halk sağlığı kurumuna gönderiyoruz. Konya'da İngiltere mutant virüs oranı oldukça yüksek. Şuan baktığımız testlerin yarısından fazlası İngiltere mutantlı virüs kaynaklı vakalar. Sınırlı bir gevşeme yapıldı, ama insanlar bunu gereğinden fazla abarttı. Yatılı ev ziyaretlerine gitmeler bile başladı. Çok rahat bir şekilde şehirlerarası seyahat yapıyorlar. Bu şekilde devam ederse sokak yasaklamaları gelebilir. Başa dönebiliriz." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.