Saadet Partisinden Avukatlar Günü Mesajı

Politika (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.04.2021 - 09:26, Güncelleme: 04.04.2021 - 09:26
 

Saadet Partisinden Avukatlar Günü Mesajı

Saadet Partisi Seydişehir İlçe Başkanı Harun Erkan 5 Nisan Avukatlar Günü ile ilgi bir mesaj yayımladı.

"Kıymetli Hemşehrilerim, savunma makamı hukuk sistemimizin kurucu unsurlarındandır. Bu nedenle hukuk devletinin varlığı için vazgeçilmezdir. Ancak ülkemizde hukuk devleti vasfı üzerine endişeler gittikçe artmaktadır. Uzun bir süredir hukuki meselelerde takınılan tavır bu kanaatlerimizi pekiştirmektedir. Özellikle MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli'nin Anayasa Mahkemesi kapatılsın çağrısı hukuk devletine bakışın hangi boyutlara ulaştığını göstermektedir. Anayasal devletin en önemli unsuru olan anayasal yargının bu şekilde değersizleştirilmesi kabul edilemez. Bizler Saadet Partisi olarak hukuk devleti vasfını müdafaa etmeye devam edeceğiz.  Avukatlarımızın mesleki kuruluşları üzerinde yani barolar üzerinde de iktidar dizayn etme faaliyetlerini icra etti. Yine iktidar lebaleb kongreler yaparken pandemi gerekçesiyle baroların seçimlerini de engelledi. Bu hususu da savunma makamına karşı  yanlış bir tavır olarak değerlendiriyoruz. Genç Avukatlarımızın da istihdam ve aldıkları ücret konusunda ciddi sorunları bulunmaktadır. Bizler bu sorunların ivedikle çözüme kavuşturularak savunma makamının layık olduğu şartlara erişebilmesini talep ediyoruz. Unutmayalım ki adalet mülkün temelidir. Bu nedenle adaleti hakim kılacak hukuk ve yargı sisteminin, verimli işleyişini temin etmek için gerekli adımlar samimiyetle atılmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle başta şehrimizde görev yapan avukatlar olmak üzere tüm avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Gününü tebrik ediyorum."
Saadet Partisi Seydişehir İlçe Başkanı Harun Erkan 5 Nisan Avukatlar Günü ile ilgi bir mesaj yayımladı.



"Kıymetli Hemşehrilerim, savunma makamı hukuk sistemimizin kurucu unsurlarındandır. Bu nedenle hukuk devletinin varlığı için vazgeçilmezdir. Ancak ülkemizde hukuk devleti vasfı üzerine endişeler gittikçe artmaktadır. Uzun bir süredir hukuki meselelerde takınılan tavır bu kanaatlerimizi pekiştirmektedir. Özellikle MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli'nin Anayasa Mahkemesi kapatılsın çağrısı hukuk devletine bakışın hangi boyutlara ulaştığını göstermektedir.
Anayasal devletin en önemli unsuru olan anayasal yargının bu şekilde değersizleştirilmesi kabul edilemez. Bizler Saadet Partisi olarak hukuk devleti vasfını müdafaa etmeye devam edeceğiz.
 Avukatlarımızın mesleki kuruluşları üzerinde yani barolar üzerinde de iktidar dizayn etme faaliyetlerini icra etti. Yine iktidar lebaleb kongreler yaparken pandemi gerekçesiyle baroların seçimlerini de engelledi. Bu hususu da savunma makamına karşı  yanlış bir tavır olarak değerlendiriyoruz.
Genç Avukatlarımızın da istihdam ve aldıkları ücret konusunda ciddi sorunları bulunmaktadır. Bizler bu sorunların ivedikle çözüme kavuşturularak savunma makamının layık olduğu şartlara erişebilmesini talep ediyoruz.
Unutmayalım ki adalet mülkün temelidir. Bu nedenle adaleti hakim kılacak hukuk ve yargı sisteminin, verimli işleyişini temin etmek için gerekli adımlar samimiyetle atılmalıdır.
Bu duygu ve düşüncelerle başta şehrimizde görev yapan avukatlar olmak üzere tüm avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Gününü tebrik ediyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.